Photo: Marko Lukunić/PIXSELL
Photo: Marko Lukunić/PIXSELL

OCJENE - Dinamo: Jakirovićevi 'džokeri' bili su pun pogodak, Dinamov trener ispisao povijest! Petkovića je 'afera klaun' dodatno motivirala

Vrijeme Čitanja: 1min | čet. 15.02.24. | 23:00

Odličnu je utakmicu odigrao stoperski par Theophile-Bernauer, Nevistić sve branio, Mišić je kontrolirao Fekira i sredinu terena, a kapetan je bio siguran egzekutor

Evo kako smo ocijenili Dinamove nogometaše na Benito Villamarinu. Tko je vama bio dobar, a tko loš?

Ivan NevistićVratar
Branit će na proljeće u Europi i Kupu, a prva od tih utakmica - bez zamjerke. Dvije obrane, zapravo, dva jedina udarca, uz vratnicu pred kraj, koja su išla opasnije u Dinamov gol, bez problema je zaustavio. Nekad su mu takve lopte ulazile svakojako. Nije žurio ni s ispucavanjima i dodavanjima, nisu mu smetali zvižduci, kojima su ga 'nagradili' domaći navijači, nije imao nijednu lošu reakciju. Osim ponekog slabijeg ispucavanja, ali, ne treba tražiti dlaku u jajetu.
Ocjena
7
Stefan RistovskiObrana
Borio se lavovski, ponekad griješio u predaji lopte, ali ono što mu je bio osnovni zadatak, obrana, odradio je odlično. Nije se prečesto pridodavao prema naprijed, kao što to inače čini, ali nije to ni bio ni plan. Bio je po potrebi i treći stoper, po njegovoj strani domaćini nisu napravili baš ništa, tek pred kraj je jednom 'procurio', ali nije bilo fatalno. I nešto vrlo bitno za njegovu igru, nije bio onako nervozan, kao što zna biti, odmah se to odražava i na prezentaciji.
Ocjena
6.5
Kevin Theophile-CatherineObrana
Sjajna partija, doista je velika 'njuška' u Dinamovoj obrani. Imao je i on problema s tim ubačajima iz kornera, koji su bili, zapravo, jedina opasnost za Dinamo, međutim, teško je i nabrojati koliko je lopti uzeo, koliko udaraca blokirao. Svaki put kad je Betis došao i blizu šesnaesterca, on je odnekud iskočio i spriječio ikakvu opasnost. Uza sve to odradio je vrhunski i ulogu mentora Bernaueru, ne znamo što mu je rekao, ali mlađi sunardonjak uz njega je izgledao jako dobro.
Ocjena
7.5
Maxime BernauerObrana
Igrao do 81.minute. Iznenađenje u sastavu, iznenađenje i na terenu, odigrao je možda i svoju najbolju partiju za Dinamo. Bez velike greške, premda mu skok nije jača strana, vidjelo se to nekoliko puta, ali Betis nije uspio zabiti nakon nekoliko opasnih kornera. Sve što je trebao pokupiti po zemlji, pokupio je, miran, siguran. Definitivno, ovu je priliku iskoristio, bio je Jakirovićev pogodak. Ali, vjerojatno mu je i lakše igrati s iskusnim zemljakom Theophileom.
Ocjena
7
Mauro PerkovićObrana
Nije počeo dobro, prolazili su Betisovi igrači kraj njega. Nisu to. na kraju bili pokušaji, koji su domaćinima išta donijeli, imao je i on sreće. Pamtimo i situaciju kad je ostao u napadu ispucati jednu loptu na tribinu i zaboravio na povratak, mogla je to biti opasna kontra. Vodio je bitke kod prekida, znao i izvisiti, ali kako se utakmica bližila kraju bio je sve sigurniji, sve manje griješio. I pred kraj bio čvrsta brana Betisovim očajničkim pokušajima.
Ocjena
6.5
Marko BulatVezni red
Mučio se na početku, nije nalazio rješenje prema naprijed, gubio je lopte, napravio nepotrebno jedan prekršaj u opasnoj zoni. Međutim, u nastavku se i on podigao, oslobodio nekih okova, njegov je pokušaj s 20-ak metara bio i najopasniji Dinamov udarac prije pogotka s bijele točke. Na samom kraju ostao i bez snage, ali nije se dao, sudjelovao je u obrani, presjekao dvije lopte i otklonio opasnost.
Ocjena
6.5
Josip MišićVezni red
Nije počeo dobro, izgubio je jednu loptu, a onda nije uspio stići suparničkog igrača, koji je kraj njega projurio kao kraj ormara. Ali, iskusan je Miške, stabilizirao se i onda postao jedna od ključnih figura Dinamove pobjede. Motrio je odlično na Fekira, veći dio utakmice puhao mu za vratom i presjecao gotovo svaku, koja je išla prema njemu. Ritam utakmice nije bio visok, to mu odgovara, lakoćom se snalazio u takvom odnosu snaga i imao veliki, pogotovo obrambeni učinak.
Ocjena
7
Takuro KanekoNapad
Igrao do 63.minute. Niti on, kao ni Hoxha na drugoj strani, nije previše koristio prostor, nije nijednom pokušao proći, radije je odlagao loptu za Baturinu, Ristovskog ili Bulata. Kao da mu je nedostajalo hrabrosti, odlučnosti, a dojam je da je mogao biti opasniji, imao je dosta loptu u nogama. Griješio je više nego inače, možda je i on bio malo impresioniran Španjolcima, nije još igrao protiv takvog protivnika. Šteta, bilo je mjesta za bolja rješenja.
Ocjena
5.5
Martin BaturinaVezni red
Igrao do 86.minute. Nije opet bio pravi, često je tražio komplicirana rješenja, okretao se oko svoje osi, umjesto da bude okomit, kasnio s proigravanjima. Vidi se na njemu trag svih tih nedaća, prehlada i viroza, koje su ga 'napale', da je u pravom ritmu, sigurno bi Betisovoj obrani zadao više muka, jer, dali su domaćini prostora njegovoj lucidnosti. Sigurno može i mora bolje, iako je nekoliko puta dobro reagirao nakon gubitka lopte, neke je i osvojio.
Ocjena
6
Arbër HoxhaNapad
Igrao do 63.minute. Vrlo slaba partija zimskog pojačanja, nije odigrao baš ništa. Nije uspio pobjeći, a to mu je 'forca', nije uspio zadržati loptu, odigrati, oduzeti. Niti jednom ga nismo vidjeli u nekom opasnom prodoru, da je prošao 'jedan na jedan', kamo li da se našao u šesnaestercu u nekoj izglednoj šansi. Nije još igrao ovakvu utakmicu za Dinamo, ali ipak se očekivalo više. Mogao ga Jakirović zamijeniti i na poluvremenu.
Ocjena
5
Bruno PetkovićNapad
Igrao do 86.minute. I napravio sve što je trebao napraviti, izborio je, uz dosta sreće, kazneni udarac, a onda zabio s bijele točke za pobjedu. Snažno, precizno, bez filozofiranja i pimplanja. Nije mu sve što je htio polazilo za nogom, ali vidjelo se da je motiviran, da želi ovu pobjedu i na kraju ju je sam i donio. Šteta što neka njegova rješenja i ideje suigrači nisu shvatili! Ostao je miran nakon svega što je se događalo u 'slučaju klaun' zadnja dva dana, prije utakmice je saznao i da ga čeka kazna HNS-a. Zapravo, uvjereni smo da ga je to i dodatno motiviralo.
Ocjena
7.5
Dario ŠpikićNapad
Igrao od 63.minute. Mogao je koji put i bolje reagirati prema naprijed, a onaj prekršaj, koji je napravio neoprezno na svojih 20-ak metara, zamalo je odsjeo iza Nevistića. No, donio je energiju, koja je u tim trenucima trebala Dinamu, čim je ušao Dinamo je nekoliko puta došao pred šesnaesterac, a onda i do pobjedničkog pogotka.
Ocjena
6
Gabriel VidovićNapad
Igrao od 63.minute. Nismo ga puno vidjeli u nekoj opasnoj akciji, ali je, za razliku od Hoxhe, ipak bio mirniji, izborio je prekršaj baš kad je trebalo, nekoliko puta nedostajala je bolja završnica. Odradio dobar dio posla.
Ocjena
6
Takuya OgiwaraObrana
Ušao u 81.minuti. Igrao premalo za ocjenu.
Ocjena
-
Tibor HalilovićVezni red
Ušao u 86.minuti. Igrao premalo za ocjenu.
Ocjena
-
Sandro KulenovićNapad
Ušao u 86.minuti. Igrao premalo za ocjenu.
Ocjena
-
Sergej JakirovićTrener
Napokon je dočekao jednu gostujuću pobjedu u Europi, ne samo to, postao je prvi trener u Dinamovoj povijesti, koji nije izgubio u Španjolskoj, štoviše, uspio je i pobijediti. Odlučio je malo rotirati momčadi, 'kockao' se s Bernauerom i Nevistićem i pogodio. Najavio je da Dinamo treba biti pametan i pragmatičan, baš je takav i bio, nije se umiralo u ljepoti, nije bilo puno prilika, ali iz Seville se vraća s punim plijenom. I još jednom je spasio posao, u Maksimiru su se već pripremali na drugačiji scenarij. Pokazao je da se zna nositi s pritiskom i okrenuo svoju sudbinu. Barem do nedjelje i Varaždina.
Ocjena
7.5



Tagovi

GNK DinamoBetisKonferencijska ligaSergej JakirovićBruno Petković

Ostale Vijesti