Davor Javorović/Pixsell
Davor Javorović/Pixsell

Ovo je tek početak: 'Slučaj Bjelica' mogao bi završiti i na Arbitraži i sudovima, klub se već priprema i za tu opciju!?

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 29.08.22. | 20:25

Očekuje nas, očito, pravna bitka, 'mačevanje' pravnim smicalicama. Naime, ako Osijek ne isplati Bjelici puni iznos na koji ima pravo, Bjelica će povući pravne korake, slijede arbitraže i sudovi. Ali, ako Bjelica nađe novi posao, sve što zaradi do 30. lipnja iduće godine, umanjit će iznos otpremnine koju Osijek mora platiti. Je li to možda taktika sad već bivših Bjeličinih poslodavaca?

Mnogi ne mogu objasniti što se to u ponedjeljak tako iznenada okrenulo u glavama Osijekovih vlasnika, zašto su se baš sad, nakon pobjede nad Hajdukom odlučili na otkaz Nenadu Bjelici, kad su mu mogli suradnju, uz jače argumente, otkazati već ranije. Pa su nastavili dalje. No, nešto je, očito, baš sad prelilo čašu i nagnalo Ferenca Sakalja i suradnike na takav potez. No, dolazimo do onog glavnog pitanja, financija.

Znamo da je glavni razlog zašto već ranije Osijek nije uručio otkaz Bjelici - novac. Isto tako, Bjelica nije želio otići, jer bi on morao platiti ostatak ugovor Osijeku. Radi se o milijunskim iznosima u kunama, navodno o 10 milijuna, sad s odmakom vremena možda nešto manje. Dakle, kao u nekom tinejdžerskom testu izdržjivosti, tko prvi popusti - gubi. Samo ne mora platiti čvrgama ili rundom, već milijunima kuna. I onda opet dolazimo do tog pitanja, zašto su klupski vlasnici, koji su se dosad čvrsto držali teze da neće Bjelici priuštiti to zadovoljstvo da ode iz kluba punih džepova, već da može otići sam ili do kraja taj novac zaraditi, odjednom odlučili jednostrano raskinuti ugovor, svjesni da će ga morati isplatiti?

Jedna se priča u ponedjeljak navečer proširila nogometnim krugovima, po njoj, navodno, Osijekovi vlasnici i dalje idu na iscrpljivanje i spremni su na pravnu bitku s Nenadom Bjelicom. Drugim riječima, možda ne planiraju platiti odštetu već nastaviti polemiku na Arbitražu, sudovima, do konačnog rješenja. Ali, postoji caka. Ako Bjelica do 30. lipnja iduće godine, do kad mu je vrijedio ugovor s Osijekom, preuzme neki novi klub, sve što zaradi do tog datuma umanjilo bi konačnu svotu, koju mu bivši klub treba isplatiti.

Ako je to tako, onda je ovo tek početak, a ne kraj prepucavanja Osijeka i Bjelice. Također, to što Bjeličini suradnici nisu dobili otkaz, isto je taktički potez, vjerojatno se u klubu nadaju da će oni sami otići, sporazumno raskinuti ugovore pa bi i tu Osijek uštedio na otpremninama. Što će se sve idućih dana događati, vidjet ćemo, ali mogli bismo gledati pravo 'mačevanje' pravnim smicalicama.



Tagovi

Nenad BjelicaOsijekFerenc SakaljHNL

Ostale Vijesti