PIXSELL
PIXSELL

Vukojević i Neretljak neće imati dobrodošlicu nogometnog Osijeka

Vrijeme Čitanja: 3min | pon. 29.08.22. | 18:55

Odlaskom Bjelice propao je i dolazak Maria Šituma, a tandem Vukojević - Neretljak neće imati baš srdačnu dobrodošlicu sudeći prema prvim reakcijama navijačkog puka

Odlaskom Nenada Bjelice, propao je i dolazak Maria Šituma u Gradski vrt a koji se činio sasvim izvjesnim. Umjesto desnog krila koji može igrati na tri pozicije, Osijek će dobiti novog trenera. Na prvu nam se činilo kako je Goran Tomić sigurna opcija. Već danima slušamo kako se bivši trener Lokomotive i Rijeke parkirao na “pole position” i čeka zeleno svijetlo od Ferenca Sakalja i Vlade Čohara.

Međutim, očito izvori nisu bili baš najbolje upućeni jer je u ponedjeljak poslijepodne Ognjen Vukojević naglo postao favorit broj jedan za trenera Osijeka. Navodno u kombinaciji s Matom Neretljakom dolazi na upražnjeno mjesto šefa struke u Gradskom vrtu.

Pomalo čudna odluka, obzirom da bivši reprezentativac i nema nekog realnog iskustva u samostalnom vođenju svlačionice. Naravno, ako ne računamo aktualni mandat na klupi U-20 reprezentacije u kojoj je paralelno radio s poslom pomoćnog trenera Dinama iz Kijeva. Bio je i asistent Zlatka Dalića te skaut.

No, sve je to oko Osijeka dovoljno bizarno, a uostalom činjenica da Vukojević nema iskustva ne bi ga trebala u potpunosti eliminirati iz kruga kandidata. Možda je baš to što treba Osijeku u ovom trenutku. Ili možda Osijeku to i nije bitno previše. Prema našim izvorima Vukojević je bio kontaktiran od strane čelnih ljudi Osijeka još pretprošli tjedan i načelno je pristao na opciju da zamjeni Bjelicu. Sa sobom bi trebao dovesti Matu Neretljaka kao pomoćnika. Bivši igrač Osijeka poznaje sredinu, ali i sredina poznaje njega. I prema svemu sudeći dočekat će ga palac dolje. Još mu u Osijeku nisu zaboravili kako su mu bila puna usta kluba, da bi sve kao krpom prebrisao kada je otišao u Hajduk.

Izvjesno je da navijački Osijek neće dobro dočekati Vukojevića i Neretljaka, ali nekako sumnjamo kako Sakalja i Čohara to previše dira… Ostaje malo enigma zašto Bjelici otkaz baš sada, nakon pobjede u derbiju ali sve upućuje kako je to bio unaprijed promišljeni potez. Naime, ako je istina da se Sakalj dogovorio s Vukojevićem i Neretljakom, logično je bilo da objave suradnju nakon dva derbija. Očekivalo se da će Bjelica pasti protiv Dinama i Hajduka pa će lakše realizirati svoju ideju. Vjerojatno su računali kako bi u toj situaciji lakše slomili Bjelicu u kontekstu sporazumnog raskida ugovora. Međutim, Bjelica je malo poremetio planove nakon što je dobio Hajduk… I otišao je iz svog Osijeka kao pobjednik. I kao autor ozbiljnih rezultata u prve dvije sezone svog mandata. Doduše, oni su malo zasjenjeni slabijim ulaskom u ovu sezonu, ali brojke sugeriraju kako je bio najuspješniji trener novije povijesti Osijeka. I to mu nitko ne može oduzeti. A tandem Vukojević - Neretljak imat će zaista težak zadatak to ponoviti. Pogotovo što im sredina nije baš sklona…



Tagovi

Ognjen VukojevićMato NeretljakNK OsijekGoran TomićNenad BjelicaFerenc Sakalj

Ostale Vijesti