PIXSELL
PIXSELL

"Još se nije dogodilo da se smjeni trener koji je dobio Hajduk"

Vrijeme Čitanja: 3min | pon. 29.08.22. | 17:33

Vijest o otkazu suradnje Nenadu Bjelici pukla je kao grom iz vedra neba. Reporter Germanijaka nekoliko sati prije je bio u Osijeku i pričao sa stožerom koji je planirao kako srušiti Šibenik.

Još ujutro u gradu na Dravi vladala je idila. Pili smo kavu u centru Osijeka s članovima stručnog stožera Osijeka koji su napokon izašli na sunce bez bojazni da će im netko nešto dobaciti. Pa, kvragu, dobili su Hajduk večer prije…

Zvali smo i Nenada Bjelicu da nam se pridruži, ali šef je imao sastanak u klubu.

“A to ti je njegov tempo. Kada nema utakmice i kada imamo slobodan dan, onda se bavi drugim stvarima u klubu. Sav je u Osijeku”, rekao nam je Nino Bule.

Pričali smo o učinku igrača, o Mariu Šitumu koji je trebao donijeti malo pozitive, iskustva i kvalitete. O karakternom Lončaru koji je odigrao sjajnu utakmicu, Barišiću koji se sve više nameće, neponovljivom Laciki… Rastali smo se nešto poslije podneva i zaputili se u Zagreb. I taman kada smo stigli u metropolu, kao grom iz vedra neba stigla je vijest kako Nenad Bjelica više nije trener Osijeka. Vijest se poput požara proširila cijelom zemljom. Primjerice, novinarsko društvo izvjestitelja Hajduka zatekla je negdje oko Zadra. Vraćali su se iz Osijeka.

"Moram priznati da sam se šokirao. U svoja tri desetljeća karijere nisam čuo za slučaj da je trener dobio otkaz nakon što je pobjedio Hajduka", javio se Mario Jurić, glavni i odgovorni na Hajdučkom portalu.

I doista, ova čudna priča možda je odavno bila planirana jer su svi očekivali da Bjelica neće preživjeti Hajduk. Bar je otišao sa stilom nakon što ga je razriješio Ferenc Sakalj… Iako je do sada imao nekoliko prilika da to učini, predsjednik ga se riješio nakon što je dobio Hajduk u derbiju i nakon što je brod krenuo prema gore. Čudna odluka, ali privatan klub - privatni vlasnik. Doduše, vlasnika će ta odluka itekako koštati, ali…

Na trenutak nam je pala napamet jedna rečenica koju smo čuli prije mjesec, dva od jednog kolege, koji je svojevremeno bio kroničar Osijeka a sada s određene distance prati zbivanja u Gradskom vrtu. Naime, kolega nam se povjerio kako on smatra da vlasnici Osijeka zapravo nemaju nikakvih šampionskih ambicija. Na naš začuđen pogled, ponudio je svoju teoriju:

“Ne žele talasati. Izgradit će stadion, dati ljudima malo igara i kupovati društveni utjecaj. No, znaju Mađari gdje je granica. Ako su prvi, onda bi se netko zaista mogao zapitati koji je njihov pravi interes u Slavoniji, osobito u Baranji”, rekao nam je kolega. Nismo baš pobornici teorija zavjera i zaista nam je čudno zvučalo to što nam kolega priča, ali kada treneru date otkaz nakon što je dobio Hajduk, a u prethodnih pet utakmica imate loptu na volej da to isto učinite, ali ne želite - onda je tu stvarno nešto čudno!

Da je sporazumni raskid, još bi shvatili da se kupovalo vrijeme i pregovaralo o modelu raskida. No, ovako jednostrano… Baš čudna priča.

Kako bilo, ostaje za vidjeti kako će se priča dalje razvijati. Zanimljivo, stožer Nenada Bjelice nije bio predmet raskida. Oni i dalje ostaju u klubu, sutra se moraju pojaviti na treningu jer imaju važeće ugovore do lipnja sljedeće godine. U slučaju da ih raskinu, moraju platiti odštetu Osijeku. E sad, je’l to dio pritiska na Bjelicu za kojeg se zna da je izuzetno povezan sa svojim ljudima od povjerenja, ili jednostavno u Gradskom vrtu nemaju drugo rješenje pa ih ostavljaju dok se ne snađu, saznat ćemo kroz nekoliko dana.

No, ono što je sigurno jest kako Nenad Bjelica neće odustati od odštete koja mu je zagarantirana ugovorom, odnosno isplatom svega onoga što bi mu pripalo da je odradio ugovor do kraja ove sezone a navodno je riječ o oko milijun eura. Poznavajući Bjelicu, tu neće biti nikakvog popuštanja već će ići do kraja. Gotovo smo sigurni kako je već kontaktirao odvjetnika Tomislava Kasala koji ga je zastupao kada je pregovarao s Dinamom i da se pravno savjetovao s njime. U svakom slučaju, bit će zanimljivo idućih dana.


Tagovi

Nenad BjelicaNK OsijekFerenc SakaljNino Bule

Ostale Vijesti