REUTERS/Gleb Garanich
REUTERS/Gleb Garanich

Ostaje: As tvrdi da će Luka Modrić produljiti suradnju s našim maestrom

Vrijeme Čitanja: 3min | pet. 12.11.21. | 20:44

Trenutni ugovor mu ističe idućeg ljeta, Real ništa nije htio prepustiti slučaju

Puno puta smo znali čitati kako Real Madrid ne poštuje svoje legende.

Na svojoj koži su to osjetili igrači poput Raula i Casillasa. Ikone madridskog dresa su godinama bile nezamjenjive u napadu i na golu, pa su iz kluba, usudimo se reći potjerani, točnije prodani kada je njihovo vrijeme prošlo. Uostalom, rijetko tko se zadrži u Realu dugi niz godina, premda sadašnja, već pomalo odumiruća kontura ekipa je sastavljena od nekoliko senatora koji su u klubu dugi niz sezona. Prvi igrač koji svima padne napamet je Karim Benzema ali ne treba zaboraviti niti jednog Tonija Kroosa i naravno - Luku Modrića.

Luka je stigao u Real iz Tottenhama uz puno sumnje tamošnje javnosti ali i navijača. Iako se Modrić u Premier ligi prometnuo u sjajnog veznjaka-kreativca, na ljeto 2012. godine nije bio niti približno poznat i pouzdan trenerima kao danas. Mučio se Luka na samom početku svog mandata na stadionu Santiago Bernabeu. Mnogi su preispitivali odluku Josea Mourinha da svoju igru bazira na tek naoko fizički inferiornom Modriću. No, kao i svaki neshvaćeni genijalac, Luka Modrić je ubrzo došao “na svoje” i postao prvi regista kluba. Bez premca.

Danas, deset godina i 402 utakmice kasnije, uprava Reala na čelu s Florentinom Perezom o Modriću govori u sperlativima. Ipak, realni datum rastanka našeg kapetana i kluba, onaj po isteku tekučeg ugovora u mjesecu lipnju iduće godine, će biti produljen, pa možemo očekivati da će Luka nositi Realov dres još pune dvije godine!

Kako prenosi španjolski list AS, Luka je sjeo za stol s Florentinom Perezom koji mu je ponudio produljenje suradnje za još jednu dodatnu sezonu. Nije poznato radi li se ovdje o smanjenim primanjima, no ono što jest zanimljivo je činjenica da je Luka u travnju dobio produljenje ugovora do 2022. godine, a pošto mu nogometne sposobnosti nisu u padu, Perez želi zadržati kapetana reprezentacije barem do 2023. godine u Madridu.

Navodno je za sve “kriv” njegov dugogodišnji prijatelj Karim Benzema koji se zauzeo kod Pereza za Luku. Ovaj potez ima i financijske logike, Real se sprema za kupovinu Mbappea idućeg ljeta, pa će im svaki euro biti važan. Lukina primanja sigurno nisu mala, ali njegovo iskustvo će sigurno na terenu opravdati njegov ostanak u svlačionici. 

Ono najbitnije, Modrić je trenutno fokusiran na reprezentaciju jer nas prekosutra čeka utakmica generacije na Poljudu protiv Rusije. No, i te obveze proći, a mi se nadamo da će Luka nastaviti gdje je stao u Madridu kada se vrati s reprezentativnog puta. Potom slijedi Mundijal u studenom iduće godine kada će Modrić vjerojatno reprezentaciji reći zbogom. Kad će doći oproštajna utakmica za Real nije poznato, sve se čini da u upravi ne planiraju takvo što prirediti u skorijoj budućnosti.

Nije slučajno da je Modrić poput dobrog vina…


Tagovi

Luka ModrićFlorentino PerezReal Madrid

Ostale Vijesti