ALBERT GEA/Action Images
ALBERT GEA/Action Images

Marca: Zovite ga Luka Modrić ili Benjamin Button – nije moguće zaustaviti tog čovjeka

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 18.10.21. | 12:47

Španjolci se dive kapetanu Vatrenih.

Real Madrid jučer je trebao odigrati prvenstveni susret protiv Athletic Bilbaa, ali isti je u konačnici odgođen. Razlog odgode je taj što Real u svojim redovima ima igrače poput Militaa, Valverdea i Viniciusa koji su igrali južnoameričke kvalifikacije za SP pa je tako vodstvo La Lige prihvatilo zahtjev da se odgodi susret zbog toga što Kraljevi ne bi mogli računati na neke od svojih najvažnijih igrača. Ista stvar vrijedi i za njihove gradske rivale koji su odgodili gostovanje kod Granade.

Iako Real ovog vikend nije igrao, a povrh toga u posljednje dvije utakmice imaju dva poraza rezultatom 2:1 (Sheriff, Espanyol), Marca i dalje ne štedi riječi hvale na račun hrvatskog kapetana Luke Modrića. U svojem tekstu hrvatskog kapetana uspoređuju s Benjaminom Buttonom:

"Zovite ga Luka Modrić ili Benjamin Button. Nije moguće zaustaviti tog čovjeka. Ima 36 godina i jedan je od najboljih na svijetu. Dok su drugi igrači njegove dobi u nižim ligama, on i dalje radi ono što najbolje zna u jednom od najzahjtevnijim natjecanjima na svijetu. Legenda!", piše Marca.

Modrić se ove sezone još uvijek nije upisao u listu strijelaca za Real Madrid, ali njegove izvrsne igre dovele su ga do toga da ga je France Football uvrstio u 30 igrača koji konkuriraju za osvajanje Zlatne lopte. Modrić je ovu, najprestižniju individualnu nagradu u nogometu, osvojio 2018. godine, a na taj način je prekinuo 10-godišnju 'tuču' na vrhu između Cristiana Ronalda i Lionela Messija.

Kapetanu Vatrenih na kraju sezone ističe ugovorna obveza, a iako je ove godine proslavio 36. rođendan, navijači na društvenim mrežama 'pritišću' upravu kluba da mu se ponudi novi ugovor.

Prije devet godina Modrić je u Real došao za 35 milijuna eura iz Tottenhama. Dosad je za kraljevski klub skupio 398 nastupa, 28 pogodaka i 62 asistencije, a utakmica protiv Barcelone ovog vikenda mogla bi mu biti 400. u dresu Reala.


Tagovi

Luka ModrićReal Madrid

Ostale Vijesti