Goran Stanzl/PIXSELL
Goran Stanzl/PIXSELL

Sigurdsson vodi rukometaše u Norvešku: “Nitko nije otpisan, želim rotirati, ali i pobijediti jake protivnike“

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 06.05.24. | 13:29

Ispit prije onog velikog - Olimpijskih igara

Izbornik hrvatske reprezentacije Dagur Sigurdsson okupio je svoje igrače pred nastup na turniru Gjensidige Cup 2024. Bit će to dosta jak turnir kakav Hrvatska do sada nije uobičajeno odrađivala pred Olimpijske igre pa samim time i dobar ispit, ali i nova prilika za relativno novog izbornika da bolje upozna snage kojima raspolaže.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

"Ponovno imamo malo vremena. Imat ćemo u Zagrebu tri treninga i onda letimo u Norvešku. Čekaju nas na turniru sjajni protivnici, Norveška, Argentina, Danska, bit će to dobar turnir, veselimo se. Bit će nam to dobra uvertira i prvi dio priprema za Olimpijske igre. Prilika za igrače? Ma, uopće to ne gledam kao na audiciju za pojedine igrače za Igre. Najvažnije mi je da radimo na igri, da vidim da se cijela momčad razvija i da napreduje. Važan nam je i rezultat protiv jakih momčadi", rekao je Sigurdsson pred medijima na okupljanju pa govorio i o promjenama koje je napravio. Izbornik je za ovu akciju pozvao 21 igrača. Nova imena u odnosu na dva posljednje okupljanja, Europsko prvenstvo i olimpijske kvalifikacije su desno krilo Fran Mileta koji će uskočiti umjesto Filipa Glavaša, povratnik David Mandić koji će dobiti priliku umjesto Lovre Mihića, Ivano Pavlović koji mijenja Igora Karačića te kružni napadač Ilija Brozović.

"Htio sam malo rotirati, upoznati neke nove igrače. Razmišljam o 30-35 igrača konstantno... Pozvao sam uglavnom mlade igrače. Želio sam im na taj način pokazati da gledam i njih. Tko zna, možda netko na ovim pripremama od tih novih lica i iznenadi i nametne se.."

Tražimo jednog igrača u sredini obrane...

"Jakov Gojun i dalje je u mojoj glavi. Nisam ga sad poveo. Međutim, birao sam i između Cindre i Kare, na kraju ide Cindra, ali samo sam malo htio promiješati karte, vidjeti i neke druge igrače. To je jedini razlog. Nije nitko otpisan."

Turnir će naša reprezentacija odraditi od 6. - 12. svibnja kad će većina reprezentacija igrati kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo 2025., kojem je Hrvatska domaćin uz Dansku i Norvešku, upravo domaćini svjetske smotre i Argentina koja se već plasirala, igrat će Gjensidige Cup u Oslu.

Sve tri utakmice moći ćete gledati na RTL televiziji te platformi Voyo. Utakmica protiv Norveške ide na RTL 2, dok preostale dvije utakmice idu na glavnom kanalu RTL-u.

Popis hrvatskih reprezentativaca za turnir u Oslu

Vratari: Matej Mandić (Zagreb), Dominik Kuzmanović (Nexe), Filip Ivić (Chambery)

Krila: Marin Jelenić (Pick Szeged), David Mandić (Melsungen), Mario Šoštarić (Pick szeged), Fran Mileta (Vinnhorst)

Lijevi vanjski: Marko Mamić (Leipzig), Zvonimir Srna (Zagreb), Domagoj Duvnjak (Kiel), Tin Lučin (Wisla)

Srednji vanjski: Luka Cindrić (Dinamo), Filip Vistorop (Balingen), Ivano Pavlović (Izviđač)

Desni vanjski: Ivan Martinović (Melsungen), Luka Lovre Klarica (Zagreb), Mateo Maraš (Tatabanya)

Pivoti: Veron Načinović (Montpellier); Marin šipić (Luzern), Nikola Grahovac (Balingen), Ilija Brozović (Hannover)

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

hrvatska rukometna reprezentacijaDagur Sigurdsson

Ostale Vijesti