REUTERS/Susana Vera
REUTERS/Susana Vera

O kapetane, moj kapetane: Luka među 30 kandidata za Ballon d’or

Vrijeme Čitanja: 1min | pet. 08.10.21. | 17:16

Procurila je lista izglednih kandidata za prestižnu nagradu France Football

36-godišnjak jednostavno ne planira prestati. Luka je stožerno ime svlačionice Real Madrida i u poznim nogometnim godinama. Prepoznao je to i France Football, koji ga je, makar samo neslužbeno jer je lista procurila na Twitter, nominirao za tzv. Zlatnu Loptu.

Konkurencija je monstruozna. Azpilicueta, Barella, Benzema, Bonucci, De Bruyne.. a to je samo vrh liste nogometnih superzvijezdi. Titulu od prošle sezone drži Leo Messi, koji usput rečeno drži i najviše titula (12) što je rekord koji drži s mrskim rivalom Cristianom Ronaldom. Obojica su i ove godine kandidati, bit će zanimljivo hoće li netko treći prekinuti njihovu dominaciju.

Nagrada će se dodijeliti tek u prosincu, igrači još uvijek imaju vremena pokazati što znaju na terenu i tako preokrenuti sve u svoju korist. Luka će sigurno do zime biti važna karika Reala, dok je Ronaldo dolaskom u Manchester United pronašao neku novu, zapravo nikad zaboravljenu mladost s engleskih travnjaka. Kao takav,uz pedigre svog imena, sigurno je trnutno prvi favorit za titulu.

Luka je svoju “loptu” već zaradio. Bilo je to 2018. godine, naš proslavljeni veznjak je srušio duopol Messija i Ronalda i posve zasluženo podignuo vrijedan trofej. Ove godine će teško do titule, no i sama činjenica da je opet na “shortlisti” je impresivna.


Tagovi

Ballon d'OrLuka ModrićKarim BenzemaReal MadridCristiano RonaldoLionel Messi

Ostale Vijesti