Slaven Branislav Babic/PIXSELL
Slaven Branislav Babic/PIXSELL

Hajduk je u Kranjčevićevoj propustio dvije prilike uz ponavljanje slične situacije

Vrijeme Čitanja: 3min | ned. 30.10.22. | 20:32

Prosula se prilika za približavanje Dinamu na dva boda, ali i potpuno skidanje stigme koja prati momčad

Kad je Marko Livaja dobio žuti karton protiv Gorice zasigurno je laknulo svima u taboru Lokomotive znajući da neće zaigrati protiv njih u idućem ogledu. Ono što se već zna i o čemu se govorilo najviše uoči utakmice Hajduka s Lokomotivom bio je učinak momčadi bez Livaje u sastavu, a on je poražavajuć.

Od četiri ozbiljnije utakmice Hajduk nije nijednom slavilo te je tri puta poražen i jednom remizirao, a remijem protiv Lokomotive upisala se još jedna utakmica u statistiku koju Bijeli nisu uspjeli dobiti bez najboljeg igrača u sastavu.

Baš ta činjenica da se potencira ovisnost o Livaji za ostatak momčadi danas je bila motivacija za pokazati se u boljem svijetlu. No, u tome po peti put otkako se Livaja vratio u bijeli dres nisu uspjeli. Zazivao se učinak drugih igrača, koji nije na koncu izostao, ali je sve dobro napravljeno golovima Emira Sahitija i Jana Mlakara prosuto krajem utakmice, pa je u tom pogledu ostao polovičan učinak. Pokazali su da ipak mogu bez njega do golova, ali izostala je pobjeda.

Lokomotiva je u dramatičnoj završnici izvukla remi od 2:2, a spašavao je Bijele na kraju vratar Karlo Sentić, koji je zamijenio ozlijeđenog Lovru Kalinića, da ne bude još gore. Ponovno se dogodio taj sad već neobjašnjiv pad koncentracije i povlačenja nakon vodstva. Kao što se događalo da se do pobjede dođe u posljednjim minutama, događalo i da se prospu već upisani bodovi. Najbolji primjer potonjeg bila je utakmica 9. kola HNL-a protiv Šibenika na Šubićevcu u kojoj su Bijeli imali vodstvo od 1:0 i inicijativu do vodstva, a onda naglo pali nakon vodstva i na kraju prosuli bodove.

Veliki šok za momčad sigurno je bila ozljeda kapetana Lovre Kalinića, a jedan potez kod ozljede zaslužio je respekt kapetana Bijelih. Nakon što je primio jednu povratnu loptu pao je na pod s bolnom grimasom i uhvatio se za koljeno, a prije nego je igra zaustavljena stisnuo je zube i izbio loptu ispred Kulenovića koji natrčavao. Prve prognoze nisu nimalo dobre. Sumnja se na težu ozljedu ligamenata i oporavak od minimalno šest mjeseci zbog čega će vjerojatno propustiti Svjetsko prvenstvo.

Taj nesretni događaj izdvojio je i trener Mislav Karoglan kao trenutak koji je poremetio momčad. Povukli su se Bijeli nakon prvog gola Lokomotive, a trener je istaknuo nakon utakmice kako to nije bio cilj. Tako ostaje neshvatljivo zašto se takve slične situacije ponavljaju.

Hajduk doduše ni do gola za vodstvo nije gajio neku pretjerano dopadljivu igru, zapravo je bilo loše u većem dijelu utakmice. U prvom dijelu najbolju šansu imao je Josip Vuković, a najviše je prvo poluvrijeme obilježila nervozna reakcija Dina Mikanovića u kojoj je desni bek riskirao crveni karton hvatajući Luku Stojkovića za vrat. Prošao je u toj situaciji Mikanović sa žutim kartonom, a i njegova loša reakcija kod duge lopte obrane Lokomotive za Indrita Tucija prethodila je golu Ibrahima Aliyua u 88. minuti.

Govorio je i ranije Karoglan o lošijem psihičkom stanju momčadi koju mora podignuti nakon ovog šoka već za ogled protiv Osijeka. Očekuje se ispunjen Poljud u subotu za Osijek koji je ponudio priliku Hajduku ovog vikenda da se približi na dva boda Dinamu. Osječani su nanijeli prvi poraz Dinamu ove sezone u prvenstvu, a u naletu važne pobjede u idućem kolu gostuju u Splitu.

Dinamo se u kratko vrijeme dva puta nudio Hajduku. Prvi put na Poljudu ostao je dojam da su Bijeli mogli i do pobjede u utakmici koja je završila remijem, a drugi put danas kad su imali novu priliku smanjiti prednost Dinama. Mogla je danas momčad Hajduka skinuti stigmu ovisnosti o Livaji koja im se potencirala, što su djelomično i uspjeli, te približiti se Dinamu na dva boda, ali ukupni dojam je da su obje prilike u Kranjčevićevoj propuštene.



Tagovi

HajdukLokomotiva ZagrebMislav KaroglanHNL

Ostale Vijesti