Goran Kovačić/PIXSELL
Goran Kovačić/PIXSELL

Osijek s Rijekom otvara posljednju polusezonu u povijesti Gradskog vrta (GRAFIKA)

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 21.01.23. | 08:08

Derbi na početku proljetnog dijela HNL-a predstavit će Osijek bez Belje i Kleinheislera, odnosno novu Jakirovićevu novu Rijeku

Gradski vrt ulazi u svoju posljednju polusezona HNL-a u povijesti. Ako sve bude u skladu s očekivanjima, sezonu će Osijek završiti na Pampasu. A prva utakmica “proljetnog” dijela HNL-a dovodi Rijeku. S novim trenerom i poprilično izmijenjenom krvnom slikom, Rijeka će zasigurno biti tvrd orah za ambicije Osijeka da zadrži priključak s vodećim dvojcem na ljestvici.

“Mislim da znam na koji način će Rijeka zaigrati u ovoj utakmici ali za obje momčadi bitan je taj vremenski faktor. Sigurno će vremenske prilike utjecati na ovu utakmicu”, poručio je Rene Poms koji će ovu utakmicu voditi s novim ugovorom u džepu, ali i bez dvojice koji su bili motor uspjeha Osijeka u prvom dijelu sezone.

Belju će zamijeniti Mierez koji je dobro radio na pripremama dok se zamjenu za Laciku u Osijeku nadaju pronaći u Kristijanu Lovriću koji je odradio kompletne pripreme, spreman je i puca od samopouzdanja. Doduše, bit će vjerojatno još imena u rubrici odlasci ali to je za ovu utakmicu zapravo nebitno. Trener Osijeka u ovoj utkamici ne računa na Lončara, Brleka, Leovca, Mancea i Čeberka.

S druge strane, Rijeka je imala puno više migracija. Nema trenera Cosmija kojeg je zamijenio Sergej Jakirović jedan od najtalentiranijih trenera nove generacije. Nema Jurišića, Lunette, Bristrića, Vuka i Vučkića. Stiglo je par ozbiljnih igrača poput Marina, Jurića i Jankovića koji su stigli iz Dinama na posudbu dok su Dilaver, Banda i Veiga stigli kao slobodni igrači.

Činjenica je da će Jakirović trebati još neko vrijeme da to uskladi, prenese svoje zahtjeve i filozofiju igre na teren ali i da nema previše vremena. Rijeka je za njih na neprirodnoj 8. poziciji i svako posrtanje značilo bi ostanak u opasnoj zoni.

I upravo zbog toga im nikako ne paše da proljetni dio sezone otvaraju na Gradskom vrtu.

“Svjesni smo da nas čeka težak protivnik, posebice kad se pogleda tradicija. U posljednjih pet utakmica Rijeka nije postigla gol u Gradskom vrtu i to nam je prvi cilj. Imao je i Osijek promjena u ekipi, ostali su bez dva važna igrača, tako da i Osijek traži određene odgovore u ovoj utakmici”, najavio je utakmicu Sergej Jakirović koji u ovoj utakmici neće moći računati na Mitrovića. Bogojevioća i Godu.

Derbi na Gradskom vrtu sudit će Patrik Kolarić iz Čakovca. Pomagat će mu Ivan Starčević iz Bjelovara i Mile Varivoda iz Zagreba. Četvrti sudac je Goran Pečarić (Zagreb), VAR je Ante Čuljak (Zagreb) a AVAR Bojan Zobenica iz Velike Gorice.

Dvoboj Rijeke i Osijeka počinje u 15 sati uz prijenos na kanalu MAXSPORT televizije.

OČEKIVANE POSTAVE

Osijek (4-2-3-1)

Rijeka (4-2-3-1)



Tagovi

NK OsijekHNK RijekaHrvatska nogometna ligaRene PomsSergej JakirovićGradski vrt

Ostale Vijesti