Davor Javorović/PIXSELL
Davor Javorović/PIXSELL

Lovrić: "Spreman sam zamjeniti Laszla, a na travnjak izlazimo s pravim gardom da pokažemo da smo mi Osijek"

Vrijeme Čitanja: 3min | pet. 20.01.23. | 13:33

U Gradskom vrtu sve je spremno za derbi s Rijekom s kojom počinje proljetni dio HNL-a (subota, 15 sati MAXSPORT)

Osijek je spreman za nastavak HNL-a. Do koje mjere, odgovor ćemo dobiti nakon utakmice s Rijekom koja se igra u subotu na Gradskom vrtu s početkom u 15 sati. Međutim, iz redova Osijeka dopiru optimistični stavovi. Rene Poms je na susret s medijima stigao s novim ugovorom u džepu…

“Kao što sam već rekao, ponosan sam biti trener Osijeka. Imamo dosta mladih igrača, cilj je integracija u momčad i bit će to izazov za mene. Ponosan sam, ali i svjestan kako je ovo samo papir. Pun sam ambicije. Ništa se ne mijenja. Radim i dalje na način da dajem sve od sebe. Tako sam prije radio, tako ću i nastaviti”, rekao je trener Osijeka koji kreće oslabljen u odnosu na jesen. Nema Kleinheislera i Belje

“Spremni smo za novu sezonu. Imali smo dobre pripreme. Naravno da će nedostajati neki od lani, ali postoje razlozi zašto su otišli. Neki su imali bolje ponude iz boljih liga, s drugima mi nismo bili zadovoljni. Imamo veliku momčad, siguran sam da imam dovoljno igrača da budemo uspješni. Fokusirani smo, jako motivirani, imamo veliku energiju i Osijek je spreman”, poručio je Poms. Dodao je kako će Caktaš biti sigurno spreman, dok je Špoljarić na dobrom putu. Priznao je Poms da je ovakva duga pauza nešto novo za njega i da ga zanima kako će momčadi reagirati protiv Rijeke koju iznimno cijeni.

“Znamo da će Rijeke pokazati drugo lice u odnosu na jesen. Imaju Dilavera, Marina i neke druge kvalitetne igrače. Imaju jako dobrog i iskusnog trenera koji je bio uspješan u prošlosti. Veliki respekt imamo prema Rijeci, ali znamo svoju snagu. Ne bojimo se. Sigurno smo da ako budemo na maksimumu da ćemo imati pozitivan rezultat”.

Jedan od bitnih faktora bit će i vremenske prilike. Rene Poms smatra kako će to usmjeriti utakmicu.

“Mislim da znam ideju kako će Rijeka igrati, znamo i svoju. Vrijeme će biti bitan faktor i pitanje je tko će se bolje prilagoditi toj situaciji”, zaključio je trener Osijeka kojem je na press konferenciji društvo pravio Kristijan Lovrić. Igrač od kojeg se puno očekuje ovo proljeće osvrnuo se na pripremni period.

“Kao što je šef rekao, pripreme su bile vrhunske. Sve je odrađeno. Dat ću sve od sebe da zamijenim Laszla. Znamo koliko je donio u prvom djelu sezone ali ima rezervi u momčadi koje možemo iskoristiti. Nemam problem preuzeti tu ulogu, ali radit ćemo i kao ekipa više”, rekao je Lovrić koji je vezan uz Sergeja Jakirovića iz zajedničkih dana u Gorici.

“U zadnje vrijeme se nismo čuli. Pričali smo na pripremama zadnji put. Izrazito ga cijenim, pomogao je uvelike da se pronađem. Igrač sam Osijeka i dat ću sve od sebe da mu zagorčam njegovu borbu. Želim pobjedu. Prije i poslije utakmice možemo biti dobri, ali za vrijeme dvoboja borim se za Osijek i želim pobjedu”.

Osvrnuo se Lovrić i na atmosferu u svlačionici Osijeka.

“Atmosfera je fenomenalna i poanta je to prenijeti na teren. Igramo jedan za drugog, borimo se do kraja. Pokazat ćemo to sutra i u utakmicama poslije. Izaći na teren s pravim gardom i pokazati da smo Osijek”.



Tagovi

NK OsijekHNK RijekaRene PomsKristijan Lovrić

Ostale Vijesti