Goran Kovacic/PIXSELL
Goran Kovacic/PIXSELL

Jakirović: "Moramo zabiti gol ako želimo nešto napraviti protiv Osijeka"

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 19.01.23. | 18:17

Novi strateg kluba s Rujevice je dodao i kako Rijeka „zna što i kako želi igrati, ali i da ima još dosta posla u fazi napada“.

S novim trenerom, osvježenim rosterom i probuđenom odlučnošću, Rijeka u subotu od 15 sati kreće u nastavak prvenstva. Iako ih protiv Osijeka u Gradskom vrtu očekuje težak zadatak, Riječani se nadaju isprati gorak okus u ustima koji je ostao još od posljednje HNL utakmice na Rujevici kada je zagrebački Dinamo mahnuo na pozdrav nakon što je mrežu domaćeg sastava napunio do vrha sa sedam pogodaka.

No, ovo bi trebala biti neka nova Rijeka, hrabrija i konkretnija, s motiviranim trenerom Sergejom Jakirovićem koji je odradio fejslifting malodušne momčadi i s kojom kreće u proboj prema gore na prvenstvenoj ljestvici.

„Uzeli smo si sedam tjedana priprema, željeli smo jedan tjedan više jer smo znali da će biti odlazaka i dolazaka, pa da sve sprovedemo u djelo. Ostvarili smo puno toga zacrtanog, dosta se intenzivno radilo, kako kaže Dilaver bila je to “ubijačina”, rekao je u najavi susreta s Osijekom Jakirović.

Novi strateg kluba s Rujevice je dodao i kako Rijeka „zna što i kako želi igrati, ali i da ima još dosta posla u fazi napada“.

„Želimo još raditi dodatno na automatizmima i još bolje se uigrati. Dosta me ljudi pita i za raspored u kojem gostujemo u prva tri kola, no što je tu je. Sa svima se mora igrati, kasnije će se on okrenuti tako da ćemo mi biti u maloj prednosti. Gledao sam tu prvu proljetnu utakmicu Gorice i Varaždina i nikad ne bih rekao da je Gorica momčad koja je posljednja, a Varaždin šesti. Sve je to u 50:50 posto, tako da i mi ulazimo u ovu utakmicu svjesni da nas čeka težak protivnik“.

Statistika, barem što se tiče gostovanja Rijeke u Gradskom vrtu, ne ide Jakiroviću u prilog. Naime, Riječano nisu u Osijeku slavili preko dvije godine.

„Posljednjih pet utakmica Rijeka nije postigla gol u Gradskom vrtu i to će nam sigurno biti prvi cilj ako mislimo nešto napraviti. Tradicija je tu da se ruši. I Osijek je doživio promjene, ostali su bez dva jako važna igrača, Kleinheislera i Belje, koji su skupa ugradili 18 pogodaka u rezultate zajedno s asistencijama što je 50 posto osječkih golova. Sigurno i oni traže neke odgovore. Mi prilazimo susretu kao i svakoj utakmici u kojoj želimo nešto uzeti. Tako ćemo se i postaviti“, podvukao je 46-godišnji trener. (pz)



Tagovi

HNLHNK RijekaNK OsijekSergej Jakirović

Ostale Vijesti