Davor Javorović/PIXSELL
Davor Javorović/PIXSELL

Osijek i Rijeka podijelili bodove na premijeri proljeća u Gradskom vrtu

Vrijeme Čitanja: 3min | sub. 21.01.23. | 17:02

Za Osijek je ovoj utakmici debitirao Filip Živković. Riječ je o talentiranom kadetu koji ima tek 16 godina...

Uvjeti daleko od proljetnih, ali kako je bilo jednima, tako i drugima. Na koncu su Rijeka i Osijek odigrali 1:1 i podijelili bodove na proljetnoj premijeri HNL-a u Gradskom vrtu. I to je najrealniji rezultat za ono čemu smo svjedočili u Osijeku na travnjaku koji je bio sve samo ne nogometni.

Odlično je Osijek otvorio utakmicu. Dosta autoritativno su se postavili i od prvog sučevog zvižduka krenuli lomiti Rijeku. Blizu je bio Mierez nakon što je Kristijan Lovrić probio lijevu stranu, ali pokušaj Argentinca zaustavio je Labrović. No, malo kasnije Osijek je poveo nakon prekida. Caktaš je izveo udarac iz kuta, Žaper je vratio pred gol gdje je najspretniji bio Josip Špoljarić koji glavom šalje loptu iza Labrovića.


Špoljarić je dijete Osijeka za kojeg su pričali kako je nakon Davora Šukera najveći talent čuvene škole nogometa u Gradskom vrtu. Debitirao je još tamo 2014., protiv Hajduka u Splitu sa 17. godina ali česte promjene trenera nisu mu dali priliku za kontinuitetom. Išao je od posudbe do posudbe a u Osijek se vratio ove zime iz mađarskog Zalaegerszega. I dobro krenuo. Zanimljivo, Špoljarića je u 78. minuti zamijenio Filip Živković kojem je ovo bi debitantski nastup za Osijek. A ima tek 16 godina…

Nakon pola sata igre Rijeka je počela pokazivati nešto konkretnije. Antonio Marin sjajno se izborio za priliku, ali Ivušić je pokazao zašto je reprezentativac. Iako je sudac svirao zaleđe, nismo sigurni da bi mu VAR snimka u slučaju da je Marin zabio dala za pravo. Malo kasnije probao je i Janković u dva navrata ali u njegovim udarcima nedostajalo je preciznosti.

Rijeka je dobre minute oplodila u 36. minuti kada je Jankovićev ubačaj zaustavljen rukom od strane Lovrića. Sudac Kolarić odmah je pokazao na bijelu točku a nakon kraćih konzultacija VAR sudac Čuljak potvrdio je njegovu odluku. Lopte se primio Matija Frigan i neobranjivo je poslao u lijevi kut za izjednačenje. Do poluvremena Rijeka je kompletno prebacila igru na polovinu domaćina a priliku za preokret spriječio je Jurčević koji je blokirao udarac Ampema. Prije odmora šansu je imao i Mierez ali lopta odlazi iznad gola…

I dok je prvo poluvrijeme dojmilo dinamikom i prilikama, nastavak je ponudio puno siromašniji nogomet. Prilike su se mogle nabrojati na prste jedne ruke a prva je stigla u 56. minuti Rijeka je mogla do vodstva. Nakon udarca iz kuta, netko je iz redova Rijeke uspio uputiti udarac, ali odličnom reakcijom Ivušić je spriječio siguran gol. Gosti su sustavno prijetili iz prekida koji su bili nerješiva enigma za obranu domaćina dok je onaj drugi dio momčad bio poprilično sterilan na polovici gostiju. Malo kasnije je Niko Galešić testirao kriterij Patrika Kolarića s obzirom na opasan start nad Jurčevićem. Međutim, stoper Rijeke izvukao se sa žutim kartonom.

Osijek je najozbiljnije zaprijetio u završnici kada je Mierez poslužio Lovrića, ali Labrović izlazi kao pobjednik iz tog dvoboja. U nastavku akcije mladi Živković je zabio gol ali VAR se ispriječio jednoj lijepoj priči u kojoj kadet u svojem debitantskom nastupu donosi tri boda Osijeku u derbiju. Živković je bio u zaleđu i gol je opravdano poništen.

OSIJEK - RIJEKA 1:1

Stadion: Gradski vrt, Osijek

Gledatelja: 1500.

Strijelci: 1:0 Špoljarić (9. as. Žaper), 1:1 Frigan (38. - 11m.)

Žuti kartoni: Vukčević, Galešić (Rijeka)

Glavni sudac: Patrik Kolarić (Čakovec); pomoćnici: Starčević (Bjelovar), Varivoda (Zagreb). VAR: Ante Čuljak (Zagreb), AVAR: Bojan Zobenica (Velika Gorica).

Osijek (4-3-2-1): Ivušić - Gržan, Žaper, Barišić, Jurčević - Nejašmić, Jugović - Caktaš, Špoljarić (od 73. Živković), Lovrić - Mierez

Rijeka (4-2-3-1): Labrović - Grgić, Galešić, Dilaver, Vukčević - Selahi (od 74. Liber), Hodža - Ampem (od 74. Jurić), Janković (od 90. Banda), Marin - Frigan (od 90. Simčić)



Tagovi

NK OsijekHNK RijekaHNL

Ostale Vijesti