Sanjin Strukić/Pixsell
Sanjin Strukić/Pixsell

Život iz snova Ante Mateja Jurića! Nakon Hajduka u 92.minuti srušio i Dinamo!

Vrijeme Čitanja: 5min | sub. 21.10.23. | 20:10

Dinamo je, kao i Hajduk, imao 1-0 u Velikoj Gorici, a onda pao u sudačkoj nadoknadi

Ima li sretnijeg čovjeka trenutno od Ante Mateja Jurića? Napadač za kojega su donedavno čuli tek najzagriženiji pratitelji HNL-a ispisao je roman svoje karijere. Prije mjesec dana u Velikoj Gorici srušio je Hajduk, zabio u 92.minuti za pobjedu svoje momčadi, nakon što su Splićani vodili 1-0 i kontrolirali utakmicu. A sad je isto ponovio i protiv Dinama. Opet u 92.minuti! Opalio je, ušlo je, Gorica slavi, Dinamo je na aparatima. Nakon utakmice koju je morao pobijediti, nakon što je imao 1-0 i po odnosu snaga na travnjaku imao u rukama tri boda, Dinamo je ipak posrnuo! Veliki 2-1 Gorice, koja je ovom pobjedom jednaka na ljestvici s Modrima i sanja Europu!

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Izgledalo je u 63.minuti da Dinamo ima sve. Vodstvo 1-0, kojim je okrunio dominaciju, bilo je samo pitanje kad će zabiit prvi. Odnosno, kod Dinama se ove sezone nikad ne zna, kad igra loše, onda obično gubi, kad igra dobro kao ove subotnje večeri, opet nema nikakve garancije. Ali, kad napokon zabije, kad Gorica sat vremena, praktički, ne izađe sa svoje polovice, kad se osim istočne tribine Gradskog stadiona probudila i ona glavna zapadna i počela 'drukati' za Dinamo...Da, ličilo je to na pobjedu, činilo se da je Dinamo slomio uporne i disciplinirane Goričane i da će u zadnjih pola sata rutinski sačuvati prednost.

Jer, sve što smo gledali prije toga bio je Dinamo. Od prve minute krenuli su Modri (odnosno Rozi, dresovi će završiti na aukciji za hunanitarne svrhe) po pobjedu, za razliku od nekih ranijih utakmica bila je ta namjera očita. Presing, duel, druga lopta, Gorica na svojoj polovici, sve je išlo u smjeru Dinamova triujumfa. Pomiješao je Sergej Jakirović malo karte, u tom špilu dobio je Martin Baturina mjesto na desnom krilu, od prve je minute zaigrao Arijan Ademi. Znate već onu priču o bonusima, po kojoj ovakve utakmice ne bi igrao od starta. Ali, morao je, Dinamo je tražio pobjedu pod 'mus', nema više kalkuliranja. Dinamo je, dakle, dominirao, mogao povesti već do odmora, ali udarac Ademija završio je u Banićevoj glavi, a Drmić je jako loše reagirao na jednu Ljubičićevu povratnu loptu. Pucao je dvaput Bulat, jednom Vidović, jednom i Mišić, nisu to bili ziceri, nisu to bile izigrane akcije, ali kakav smo Dinamo naučili gledati ove sezone, bilo je to - dobro poluvrijeme.

Sreli smo prije početka utakmice Matu Baturinu, legendarnog napadača i oca Dinamove 'desetke'. Bio je skeptičan oko Martinove pozicije na desnom krilu, nije mu to, kaže, baš najdraža uloga, ali svjestan je da sin mora sad potegnuti. I, istina, nije mu ta desna strana bila strana, ali nije mu niti mila, više je ulazio u sredinu, tamo gdje se bolje snalazi i osjeća kao kod kuće. Nije ni to donijelo rezultat. Na poluvremenu je Jakirović odmah reagirao, izvadio Vidovića i Bernauera, ubacio Moharramija i povratnika Špikića, odmah je Dinamo bio još opasniji. A Baturina je sad zaigrao na lijevoj strani. Prvi je pucao Špikić, Banić obranio, onda je Banić skinuo i snažan Bulatov udarac, potom se probudio Baturina. Sjajno je prošao kroz goričku obranu, u svom stilu, pucao pokraj gola. Pa mu je jednom Banić obranio! Probudio se u tim trenucima stadion, 'hoćemo pobjedu', orilo se Velikom Goricom, osjetili su i Dinamovi navijači da su Modri bolji, da gol mora pasti.

I, u toj 63. minuti, sve je mirisalo na deja vu! Arijan Ademi vrhunski je pogodio lijevom nogom s vrha šesnaesterca, pogodio je majstorski. On, baš on, zabio je na taj isti gol prije godinu i pol dana u onoj utakmici kad je Dinamo ovdje slavio i napravio veliki korak prema naslovu. Tada je tih 1-0 bilo dovoljno, nakon potpune dominacije, tko bi rekao da sad neće biti. Slavile su tribine taj gol, brojale već tri boda i vidjele Dinamo na vrhu. Ali...

Dinko Jeličić napravio je isto što i protiv Hajduka. Uveo je džokere s klupe. Tada je to bio Tim Matavž i Ante Matej Jurić, sad su bili Ante Matej Jurić i Nikola Vujnović. Nevjerojatno kakav nos! Ne znam jel prošla i minuta nakon što je Jurić spustio loptu glavom za Vujnovića, a on je zabio. Nigdje Gorice nije bilo više od sat vremena, bila je u minusu i onda izjednačila.

Dao je Jakirović sve na napad, Dinamo je krenuo po pobjedu, Modri su pritiskali, gol je opet visio u zraku. Ali, nevjerojatno, pao je na drugoj strani. Strijelac je Ante Matej Jurić. U 92.minuti. Zabio je Hajduku za pobjedu u istoj minuti, sad i Dinamu! Kakva priča! Dodao mu je Soldo, još jedan adut s Jeličićeve klupe. I novi debakl Dinama, iako ga ovaj put igrom nije isprovocirao, ali kad ne ide, ne ide. Koliko je Dinamo želio pobjedu pokazuje i podatak da su igrači u rozim dresovima zaradili čak šest žutih kartona, što je baš rijetkost na HNL utakmicama. Ni to im nije bilo dovoljno.

Gorica - Dinamo 2-1

Velika Gorica. Stadion: Gradski. Gledatelja. 5012. Sudac: Patrik Kolarić (Čakovec). Pomoćnici: Luka Pajić (Rijeka) i Ivan Starčević (Bjelovar). VAR: Ivan Matić (Osijek). AVAR: Goran Pataki (Đakovo).

GORICA (4-2-3-1): Banić - Raspopović (od 46.Nielsen), Maloča, Krizmanić, Štiglec - Pršir (od 69.Vujnović), Mrzljak - Blummel (od 46.Soldo), Ndockyt, Mitrović (od 88.Leš) - Matavž (od 69.Jurić). Trener: Dinko Jeličić.

DINAMO (4-1-4-1): Nevistić - Ristovski, Bernauer (od 46. Moharrami), Perić, Ljubičić - Mišić - Baturina, Bulat (od 83.Marin), Ademi (od 80. Kulenović), Vidović (od 46. Špikić) - Drmić (od 63. Emreli). Trener: Sergej Jakirović.

Strijelci: 0-1 - Ademi (63., Bulat), 1-1 - Vujnović (70, Jurić), 2-1 - Jurić (90.+2, Soldo).

Žuti kartoni: Mrzljak (Gorica); Vidović, Ritovski, Emreli, Perić, Kulenović, Moharrami (Dinamo).

Crveni kartoni: -



Tagovi

GNK DinamoHNK GoricaHNLSergej JakirovićDinko Jeličić

Ostale Vijesti