Damir Spehar/PIXSELL
Damir Spehar/PIXSELL

Kiša prilika, a gola ni za lijek! Varaždin i Loksa nastavili kolo bez pogodaka

Vrijeme Čitanja: 3min | sub. 21.10.23. | 17:51

Naspram prvog međusobnog dvoboja ovih momčadi u aktualnoj sezoni, ovo je bila solidna uspavanka, barem ako gledamo samo na rezultat

Odigrana je druga utakmica 12. kola HNL-a u kojoj je Varaždin ugostio Lokomotivu, a unatoč prilikama na utakmici, susret je završio bez golova 0-0. To je treći put za redom da su ove momčadi u Varaždinu odigrale bez golova.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+) 

U prvom dijelu nismo vidjeli gol, ali jesmo dobre pokušaje. U prvim minutama je već Pilj dva puta probao pucati na gol gostiju, ali se Marić ukazao bi uspio stati između lotpe i gola pa ju preusmjeriti. Domaćini nisu odustajali. Pritiskali su, no lopta prije htjela u gol, a u međuvremenu je i Lokomotiva uspjela stvoriti priliku. Marić je glavom tukao, ali lopta je otišla preko gola, dok je udarac Goričana obranio Zelenika.

Možda najbolji pokušaj bio je onaj Pilja u 32. minuti kada je pucao s ruba kaznenog prostora, ali Čavlina je sjajno intervenirao i spriječio loptu da zatrese mrežu domaće momčadi. Pilj je svakako bio prvo ime domaće momčadi, ali nisu uspjeli 'naplatiti' svoj posjed lopte koji je ipak bio na njihovoj strani 53 posto.

Prvo uzbuđenje u nastavku vidjeli smo tek u 57. minuti. Drožđek je poslao pravi projektil prema Čavlini, ali vratar gostiju je još jednom pokazao svoju kvalitetu iščupavši ovaj pokušaj prije nego li mu je stigao do mreže. Na drugoj strani je Leovac odlično u 60. minuti ubacio u sredinu, Tuci je bio pred golom, ali nije uspio stići do lopte. Točno ta 60. minuta bila je prijelomna za susret. Ne, nismo odmah vidjeli gol, ali kao da su se obje momčadi napokon pošteno zagrijale. U 63. minuti je iskusni Igor Postonjski torpedirao Čavlinu s nekih 18 metara udaljenosti, a lopta je padala u predivnoj paraboli pa za samo nekoliko centimetara prošla iznad grede. Na drugoj strani je odgovorio Šotiček ubačajem, a Krivak ga je iskoristio za udarac, ali je lopta otišla pored gola.

U 71. minuti je kapetan domaćina Igor Postonjski 'požutio' zbog povlačenja Marića za dres pa će morati propustiti sljedeće kolo protiv Rudeša jer mu je ovo treći akumulirani žuti karton.

Ulazak u posljednjih 10 minuta susreta donio je nova uzbuđenja na obje strane. Prvo je Čavlina obranio Postonjskom, ali je lopta dola do Drožđeka koji loptu iz neposredne blizine nije uspio ubaciti iza gol linije. Ispucanu loptu iskoristili su Lokosi da potegnu kontru. Bubanja ju je zavšio udarcem koji je ipak otišao pored gola. Ni četiri minute nadoknade nisu igrači niti jedne momčadi uspjele iskoristiti da zabiju gol. Varaždin se popeo na 15 bodova koliko ima i petoplasirani Osijek, dok Lokomotiva ima 14 bodova na sedmom mjestu.

Slijedi nam okršaj Gorice i Dinama u Turopolju od 18.15 sati.

VARAŽDIN - LOKOMOTIVA 0-0

Strijelci: -

Stadion: Stadion Varteks

Suci: Zdenko Lovrić, Marjan Tomas i Ivan Janić, četvti: Antonio Škobić, VAR: Ivan Bebek i Vedran Đurak.

Žuti kartoni: Boršić 12., Nekić 42., Postonjski 71., (Varaždin)/ Bubanja, Leovac 74., Fetai 75., Bartolec 85. (Lokomotiva)

Crveni kartoni: -

Varaždin(4-2-3-1): Zelenika - Vukčević, Nekić, Pëllumbi, Boršić (od 84. Bručić) - Pilj (od 71. Marina), Postonjski - Mitrovski, Elezi (od 78. Šego), Belcar (od 46. Domjanić) - Drožđek (od 84. Banovec)

Lokomotiva (4-2-3-1): Čavlina - Bartolec (od 89. Kanižaj), Živković, Mersinaj, Leovac (od 77. Milićević) - Bubanja, Marić - Goričan (od 89. Kalaica), Krivak (od 72. Fetai), Šotiček - Tuci




Tagovi

NK VaraždinLokomotiva ZagrebHNL

Ostale Vijesti