Goran Kovacic/PIXSELL
Goran Kovacic/PIXSELL

Oko sokolovo: "Kolarić je vrlo dobro sudio Jadranski derbi. Jedanaesterac nije sporan, ali...”

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 08.10.23. | 22:21

Iza nas je 11. kolo, a suđenje je bilo dobro.

U HRT-ovoj emisiji Stadion, sudački ekspert Marijo Strahonja analizirao je suđenje proteklog vikenda, kada je odigrano pet utakmica 11. kola.

Fokus je bio na Jadranskom derbiju, dobro je bio odsuđen, kao i ostale utakmice ovog kola”, na početku je dao ocjenu kola Strahonja.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Patrik Kolarić bio je glavni sudac na najzahtjevnijoj utakmici kola. Naravno, radi se o dvoboju Rijeke i Hajduka, a sudački ekspert zadovoljan je njegovom izvedbom.

Bio je vrlo dobar, pustio je čvrstu igru i igrači su ga prihvatili. Znao je da ako derbiju ne pusti ritam, onda to neće biti pravo derbi. Podigao je visoku ljestvicu kriterija za žuti karton, mislim da je propustio dvije opomene, ali imao je ujednačen kriterij.”

Jedanaesterac nije sporan, ali..

Kolarić je bio vrlo dobro pozicioniran i morat će nadograditi da ovakve situacije samostalno dosudi, a ne uz asistenciju VAR-a. Krovinovićeva ruka je bila dovoljno otvorena da proširi obujam tijela i u ovom je kontekstu kažnjiva.”

Dario Bel sudio je dvoboj Dinama i Istre 1961 na Maksimiru. Strahonja je izdvojio samo situaciju u kojoj se lopta odbila od noge Valinčića u ruke Majkića.

Lopta se nekontrolirano odbila od noge obrambenog igrača, tako da ovo nije situacija koja treba biti sankcionirana indirektom.”

Ante Terzić dijelio je pravdu na Opus Areni, gdje su se susreli Osijek i Rudeš. S ovog je dvoboja izdvojena jedna situacija, kada je u 94. minuti u žaru borbe igrač Rudeša napravio zamah nogom prema igraču Osijeka, Terzić se odlučio za žuti karton.

Postojali su elementi za crveni karton, no nije čist jer ne vidimo udarac u nogu, ali namjera je evidentna. Crveni karton je stvar sudačke procjene i ovdje bih sucu dao za pravo.”

Mateo Erceg poništio je dva pogotka Gorici protiv Lokomotive. I dok kod prvog ništa nije sporno, kod pogotka koji je zabio Štiglec pri rezultatu 1-1 radilo se o milimetrima.

Bilo je jako teško za procijeniti, ali vjerujemo VAR sobi da je dobro povukla liniju.”

Jakov Titlić sudio je Derbi sjevera između Slaven Belupa i Koprivnice. U drugom poluvremenu Elezi je tukao s 20-ak metara, lopta je pogodila Borasa u ruku.

Lopta je pogodila igrača u koljeno pa u ruku, dakle to nije kažnjivo za jedanaesterac”, zaključio je Strahonja. (I.M.)



Tagovi

Hrvatska nogometna ligasuđenjeSuciVAR suciMarijo StrahonjaHNLStadion

Ostale Vijesti