Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Poslastica u Koprivnici: Pet pogodaka, crveni karton i majstorija za pobjedu Farmaceuta

Vrijeme Čitanja: 3min | pet. 06.10.23. | 20:01

Otvoreno je 11. kolo Hrvatske nogometne lige, a u Koprivnici smo svjedočili izvrsnoj utakmici.

Fantastičnu utakmicu gledali smo u Koprivnici u prvom dvoboju 11. kola Hrvatske nogometne lige. Slaven Belupo je s 3-2 pobijedio Varaždin u utakmici s pregršt preokreta. Domaćin je rano osigurao dva gola prednosti, potom su Varaždinci uzvratili istom mjerom, pa preživjeli nekoliko naleta Koprivničana, imali gotovo pola sata igrača više i izgubili. Presudio im je projektil Tomislava Štrkalja, koji je konačno zabio prve prvenstvene pogotke u ovoj sezoni i riješio Derbi sjevera.

Prvo poluvrijeme pružilo nam je spektakularan dvoboj i četiri pogotka. Slaven Belupo bolje je krenuo i imao je terensku dominaciju, a prvu prigodu čekali su do 14. minute. Odličan ubačaj s lijeve strane pronašao je Štrkalja, koji snažno puca s pet metara, ali Zelenika je dobro obranio.

Bolju igru na startu dvoboja, domaćin je okrunio u 16. minuti. Bila je to vrlo jednostavna akcija. Nakon što su lijepo izašli sa svoje polovice, Antonio Bosec je lijepo ubacio s desne strane, a Tomislav Štrkalj odličnim trzajem glave matirao Zeleniku.

Tek što se krenulo s centra, gosti su jurnuli po izjednačenje, ali izgubili su loptu na 20-ak metara od gola Slaven Belupa. Sjevnula je kontra, Agbekpornu je poigrao Arbera Hoxhu, on se lijepim driblingom riješio Postonjskog, pucao s 15-ak metara iskosa i svladao Olivera Zeleniku. Gol definitivno ide na dušu gostujućeg vratara, kojem se nakon primljenog pogotka kratko pružala liječnička pomoć, no nastavio je utakmicu.

U 25. minuti veliku prigodu za smanjenje zaostatka propustili su gosti. Elezi je sjajno proigrao Frana Brodića, koji se našao potpuno sam pred domaćim vratima, ali Ivan Sušak je fenomenalnom reakcijom izašao kao pobjednik iz ovog duela.

Kako su brzo primili dva pogotka, tako su Varaždinci iznenadili i pomalo uspavanog domaćina u razmaku od osam minuta. U 31. minuti smanjio je Jorgo Pellumbi, nakon što se najbolje snašao u pravom fliperu u domaćem 16-ercu. Drugi pogodak Varaždinaca bio je plod najbolje akcije na utakmici. Mitrovski je dugačkom dijagonalom pronašao Antonija Boršića, koji je spustio za Agona Elezija, a veznjak iz Sjeverne Makedonije spretnim se udarcem sjajno snašao i matirao Suška.

U drugo poluvrijeme ušlo se bez zamjena, a prvu veliku šansu u nastavku kreirao je Benedikt Mioč, koji se otarasio čuvara kod aut linije, sjurio se prema 16-ercu i proigrao Libera na 12-13 metara. Bivši veznjak Rijeke imao je savršenu prigodu za čist udarac, bloka nije bilo, ali nije ni on naciljao kako treba te je poslao loptu pored lijeve vratnice.

Gosti su odgovorili preko Postonjskog iz slobodnog udarca, da bi potom domaćini kreirali dvije jako dobre situacije. U prvoj je Zelenika zaustavio Cascinija, dok je drugu upropastio Štrkalj slabim udarcem.

U 68. minuti domaćin je ostao s igračem manje. Drugi žuti karton zaradio je Adrian Liber zbog potpuno nepotrebnog prekršaja na varaždinskoj polovici. Gostima igrač više nije ništa pomogao, nisu kreirali nijednu ozbiljniju prigodu za pogodak, da bi njihovu napadačku inerciju zasluženo kaznio Tomislav Štrkalj. Napadač Farmaceuta dugo je tražio lijek za svoju preciznost, do večeras je bio bez postignutog pogotka u prvenstvu ove sezone, da bi danas dva puta zatresao protivničku mrežu. Pogodak u 82. minuti bio je sjajan, odapeo je pravu bombu s 22-23 metra malo iskosa i zabio za oduševljenje otprilike malo više od polovice gledatelja na tribinama. Ostatak je bodrio Varaždince, koji su pognute glave napustili Podravinu. Nije im pomoglo ni sedam minuta sudačke nadoknade, a čini se kako je crveni karton Libera više pomogao domaćoj nego gostujućoj momčadi.

Slaven Belupo – Varaždin 3-2

Stadion: Ivan Kušek Apaš, Koprivnica

Strijelci: 1-0 Štrkalj (16., Bosec), 2-0 Hoxha (18., Agbekpornu), 2-1 Pellumbi (31.), 2-2 Elezi (38., Boršić), 3-2 Štrkalj (82., Cascini)

Žuti kartoni: Štefulj (Slaven Belupo); Nekić, Jelenić (Varaždin)

Crveni karton: Liber (Slaven Belupo)

Glavni sudac: Jakov Titlić (Potravlje), pomoćnici: Jerko Crnčić (Vrbovec) i Željko Podrug (Zagreb), četvrti sudac: Željko Bučar (Duga Resa), VAR: Ivan Vučković (Zagreb), AVAR: Anto Marić (Zagreb)

Slaven Belupo (4-2-3-1): Sušak - Bosec, Božić, Boras (85. Račić), Štefulj (54. Martinaga) - Agbekpornu, Liber – Šakota (62. Cascini), Mioč, Hoxha – Štrkalj

Varaždin (4-3-3): Zelenika – Vukčević (85. Škaričić), Pellumbi, Jelenić (66. Nekić), Boršić - Postonjski, Pilj (87. Domjanić), Elezi (85. Marina) - Mitrovski, Brodić, Drožđek (79. Belcar)



Tagovi

Hrvatska nogometna ligaHNLSlaven BelupoTomislav ŠtrkaljVaraždinNK Varaždin

Ostale Vijesti