Marko Lukunić/Pixsell
Marko Lukunić/Pixsell

Jakirović okrenuo momčad, zamijenio i golmana! Zaboravljeni braniči zabili, Dinamo na Istri naplatio teške poraze!

Vrijeme Čitanja: 4min | ned. 08.10.23. | 19:07

Na krilima Marka Bulata, svoje prvijence postigli su igrači iz drugog plana, Bernauer i Perković (3-0)

Istra je platila ceh! Nakon Hajduka i Ballkanija, koji su mu odrezali mjeru, Dinamo se skupio, koncentrirao i Puljanima 'utrpao' tri komada (3-0). Koliko god Dinamo ove godine lutao, išao iz krize u krizu, činjenica jest da, osim dva boda protiv Gorice, Dinamo u HNL-u ne prosipa bodove u tzv.malim utakmicama i, eto ga opet ovdje, za vratom Hajduku i Rijeci!

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Preokrenuo je momčad Sergej Jakirović nakon poraza u Splitu i Prištini, s vrata maknuo Nevistića i stavio Zagorca, zaigrali su Maxime Bernauer i Mauro Perković, Ademi od prve minute, iako u startu, kad je dolazio nije bilo tako zamišljeno. Naprijed, također nova ideja, trokut Baturina-Emreli-Vidović, u kojem je Baturina formalno igrao desno, ali se često ubacivao u sredinu, bio 'slobodnjak'. Ono što je bilo očito od prve minute, jest da se vratila krv u tijelo Dinamovim igračima, nisu bili onako uspavani, tromi i bezidejni kao, recimo, u Prištini, u tom porazu od Ballkanija.

Traži Jakirović rješenja, pokušava iz tankog kadra izvući sve više i protiv Puljana su ti eksperimenti uspjeli. Krenuli su Modri po gol odmah, bili su rasrtrčaniji, konkretniji. U prvih 20-ak minuta napravili su više dobrih stvari nego u prethodnih 180 minuta. Doduše, još uvijek nije tu bilo puno pravih, velikih prilika, ali Dinamo je pokazivao napadačke ambicije. Prvi je glavom zaprijetio Emreli u sedmoj minuti, daleko iznad gola. Potom je zaprijetila i Istra, Moharrami je uspio presjeći jednu loptu koja je išla na drugu stativu, a onda je i Zagorac morao braniti. Valinčić je iz blizine pucao glavom, novi/stari Dinamov vratar bio je na mjestu. Tek ćemo vidjeti je li ova promjena na Dinamovim vratima stalna ili samo privremena, hoće li nakon stanke neuvjerljivi Nevistić opet vratiti 'jedinicu' ili će neko vrijeme gledati u leđa Zagorcu, kao što je godinama gledao Zagorcu. U svakom slučaju, Zagorac je svoj posao odradio kako treba, tu jedinu pravu priliku Istrana uspješno je zaustavio, još dvaput mirno je uhvatio loptu dok su gosti nešto pokušali izvesti, dočekati ga na krivoj nozi.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.

Poveo je Dinamo nakon kornera. Ubacio je Bulat, netko prebacio na drugu vratnicu, otamo Perić spustio baš na Bernauera. On je odlično pogodio i postigao svoj prvi pogodak u modrom dresu. Eto, taj stoper koji dosad nije ostavio neki bolji dojam u Dinamu, koji je, na neki način, simbol promašenog prijelaznog roka i preko kojega je Dinamo primao golove i od Rudeša i Ponikvi, sad je zabio za vodstvo. I odigrao solidno, uz nekoliko pogrešaka u svom stilu, koje Puljani nisu znali kazniti. Poput one u samoj završnici prvog dijela, kad je Bernauer bio na krivoj nozi, prošao ga je Erceg, ali Zagorac, to je već spomenuto, predvidio potez i ukrotio povratnu loptu. Vratimo se Bernaueru, iskoristio je slabe partije kolega iz obrane (Boško Šutalo nije igrao zbog ozljede), dobio priliku i ovaj ispit položio. No, naravno, trebat će još dosta takvih partija da bi sa sebe skinuo stigmu 'promašenog pojačanja'. Uostalom solidnu je predstavu odigrao i protiv Istre u Puli pa se nakon toga i nije imao čime pohvaliti.

Inače, nakon tog gola, Dinamo se malo opustio, bio opasniji, Ademi je vrhunski proigrao Emrelija, kojemu je 'mrtvac' skinuo Majkić, Bulat je pucao dvaput do poluvremena, jednom preko gola s 20-ak metara, drugi put s iste distance puno bolje, Majkić je skinuo. Nadali su se Puljani da bi neki zalutali metak mogao iznenaditi Zagorca i vratiti ih u igru, međutim, drugi je pogodak sve prelomio. Sjajna akcija, dupli pas Emrelija i Bulata, koji je hladnokrvno poentirao. I nešto kasnije potvrdio epitet igrača utakmice. Još jedan njegov ubačaj bio je nezaustavljiv za suparnike, Mauro Perković, još jedan zaboravljeni branič, bio je strijelac. Svoj prvi gol za Dinamo zabio je baš svojem bivšem klubu. Jakirović je pred kraj pokušao i s Bernauerom na desnom boku, ušao je Sosa, aktivan je bio Kaneko...

Odahnuli su u Maksimiru, visoka pobjeda bila je baš ono što je Dinamu trebalo i napokon utakmica u kojoj Modri nisu primili gol. Dinamo drži korak za Rijekom i Hajdukom, s odgođenim utakmicama mogao bi biti i na vrhu. Iako je teško iz misli obrisati Split i Prištinu, ipak je Jakirović dobio mir prije reprezentativne stanke.

Dinamo - Istra 1961 3-0

Zagreb. Stadion: Maksimir. Gledatelja: 5037. Sudac: Dario Bel (Osijek). Pomoćnici: Kristijan Novosel (Gat) i Deni Grofelnik (Valpovo). VAR: Duje Strukan (Split). AVAR: Alen Jakšić (Split).

DINAMO (4-3-3): Zagorac - Moharrami (od 65.Ljubičić), Bernauer, Perić, Perković (od 78.Sosa) - Ademi (od 72.Halilović), Mišić (od 78.Sučić), Bulat - Baturina, Emreli, Vidović (od 65.Kaneko). Trener: Sergej Jakirović.

Istra 1961 (5-4-1): Majkić – Valinčić, Majstorović, Marešić, Devetak (od 77.Douglas), Kadušić (od 62.Lisica) – Ekong (od 69.Matheus), Petrusenko, Maurić (od 62.Filet), Mlinar (od 62.Blagojević) – Erceg. Trener: David Catala.

Strijelci: 1-0 - Bernauer (15., Perić), 2-0 - Bulat (59., Emreli), 3-0 - Perković (67.)

Žuti kartoni: Perković (Dinamo); Marešić, Valinčić, Erceg, Petrusenko, Devetak (Istra 1961)



Tagovi

GNK DinamoIstra 1961HNLMaxime BernauerMarko BulatMauro Perković

Ostale Vijesti