Igor Kralj/PIXSELL
Igor Kralj/PIXSELL

Banić darivao Tucija i Lokomotivu, nebeski skok Matavža spasio bod Gorici

Vrijeme Čitanja: 3min | ned. 08.10.23. | 16:52

Svakome po bod u Kranjčevićevoj.

U pretposljednjem dvoboju 11. kola Hrvatske nogometne lige Lokomotiva i Gorica odigrali su 1-1. Bila je to utakmica koja je u dobrom dijelu djelovala kao šahovska partija, bez prevelikog rizika s obje strane. Kardinalna pogreška Ivana Banića dovela je domaćine u prednost, no poslije primljenog pogotka, gosti su proigrali te na koncu stigli do zasluženog izjednačenja. U završnici dvoboja čak su bili bliži i konačnom slavlju, ali dojam je da je neriješen ishod najpravedniji.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

U prvom poluvremenu nismo uživali u pretjerano zanimljivom dvoboju. Tek nekoliko situacija koje su mirisale na ozbiljniju prijetnju, ali nijedna koja bi rezultirala pogotkom.

Prvu priiliku koja je iziskivala intervenciju vratara vidjeli smo u 19. minuti. Ndockyt je tukao s 20-ak metara, Čavlina je odbio u korner iz kojeg nije bilo ozbiljnije opasnosti za domaćine.

Lokosi su uzvratili u 22. minuti, Goričan je lijepo probio po desnoj strani, njegova lopta u sredinu kratko je izbijena, točno na noću Mariću, čiji udarac iz blizine odlazi visoko preko gola. Bila je to velika prilika da Zagrepčani dođu do prednosti.

Do nove šanse za gol čekali smo gotovo 10 minuta. Gorica je naivno izgubila loptu na 30-35 metara, Mudražija se sjurio prema 16-ercu i odlučio se na udarac, no bilo je tu puno boljih rješenja. U 40. minuti ponovno je Mudražija bio zaslužan za kreiranje nereda u gostujućoj trećini, kada je lijepo prošao dvojicu protivničkih igrača, poslužio Tucija u sredini, ali njegov udarac u posljednji je tren blokirao Krizmanić.

U nastavak se ušlo bez promjena, a uspavanku je odlučio prekinuti vratar Gorice Ivan Banić. Mudražija je ukrao loptu, proslijedio do Indrita Tucija, a njegov mlak i slab udarac s desetak metara neobjašnjivo je prošao kroz ruke Banića i ušuljao se u mrežu za vodstvo Lokomotive.

Nije taj pogodak otvorio utakmicu, i dalje je to bila pomalo šahovska partija s rijetkim pokušajima, kao što su bili udarci Mudražije i Tucija. Mrežu domaćih zatresao je Mario Maloča u 73. minuti, ali gol je poništen zbog zaleđa. Ipak, četiri minute kasnije, Lokomotivi nije bilo spasa. Raspopović se namjestio na lijevu nogu i lijepo ubacio te pronašao Tima Matavža, koji je nadvisio čuvare i matirao Čavlinu.

Nešto ozbiljniji pokušaj izdvojili smo u 83. minuti. Iz daljine je zaprijetio Art Smakaj, netom nakon ulaska u igru, no prošlo je metar pored lijeve vratnice. U 87. minuti Blummel je glavom zabio iz teške pozicije, ali nakon asistencije iz VAR sobe, pogodak Gorice je poništen. Isti je igrač zaprijetio i u 90. minuti udrcem iz daljine, ali Čavlina sjajnom paradom čuva remi.

Pritisak gostiju nastavio se i u sudačkoj nadoknadi, Krizmanić je bio najviši u skoku nakon udarca iz kuta, ali siguran gol spriječio je Karlo Bartolec koji je s gol linije izbio loptu. Bio je to posljednji ozbiljniji pokušaj na utakmici, a na koncu su obje momčadi s bodom otišle kući. Možda ne najzadovoljnije rezultatom, ali s obzirom na viđeno, sve osim remija ne bi odgovaralo viđenom. (I.M.)

Lokomotiva – Gorica 1-1

Stadion u Kranjčevićevoj

Strijelci: 1-0 Tuci (51., Mudražija), 1-1 Matavž (77., Raspopović)

Žuti kartoni: Marić, Živković (Lokomotiva), Štiglec (Gorica)

Glavni sudac: Mateo Erceg (Benkovac), pomoćnici: Sanja Rođak Karšić (P. Sesvete) i Ivan Starčević (Bjelovar), četvrti sudac: Ivana Martinčić (Koprivnica), VAR: Mario Zebec (Cestica), AVAR: Hrvoje Radić (Split).

Lokomotiva (4-2-3-1): Čavlina – Bartolec, Živković, Mersinaj, Miličević - Bubanja, Marić (81. Smakaj) – Goričan (81. Čop), Mudražija (71. Krivak), Šotiček - Tuci

Gorica (4-2-3-1): Banić – Raspopović, Krizmanić, Maloča, Štiglec (88. Leš) – Soldo, Mrzljak – Ndockyt, Kapulica (65. Blummel), Mitrović (65. Ilečić) – Vujnović (65. Talal Hameed)



Tagovi

Hrvatska nogometna ligaLokomotiva ZagrebNK LokomotivaHNK Gorica

Ostale Vijesti