Borna jaksic/PIXSELL
Borna jaksic/PIXSELL

Probuđeni Osijek vratio se na pobjedničke staze, Rudeš prikovan za dno, Kohorta poručila: "Uprava, odlazi!"

Vrijeme Čitanja: 3min | sub. 07.10.23. | 17:54

Osijek je sa Smojom pokazao svježu energiju i sačuvao tri boda u svom domu

Osijek se vratio na pobjedničke staze! Slavili su Slavonci na svome stadionu nad Rudešom 3-0 (1-0) i tako ostavili momčad iz zapadnog Zagreba prikovanu za dno prvenstvene ljestvice.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Prvo uzbuđenje na utakmici bio je zapravo - žuti karton. Dočekali smo ga već u trećoj miunti zbog Bukvićeva oštrog prekršaja na Petkoviću. No, ubrzo je stigla i prva prilika. Mierez je glavom pokupio loptu ubačenu s lijeve strane, ali je njegov pokušaj ipak otišao malo pored gola. Uznemirilo je to odmah goste, a Slavoncima dalo krila. Za samo tri minute Brlek je doslovno promašio loptu i tako potrošio još jednu priliku domaćih. Marković se preznojavao od prve minute, ali uredno opravdavao priliku koju je dobio pa tako u 10. minuti obranio i pokušaj Bukvića.

Da ne ispadne potpuno jednosmjerna utakmica, složili su i Rudešani jednu brzu akciju. Pucao je Špeljak, ali nije tu bilo velikih problema za Malenicu. Zato je s druge strane Marković bio itekako atento. Gržan je pokušao šutirati nakon kontre Osijeka, ali je golman Rudeša bio siguran.

U sudačkoj nadoknadi prvog dijela ni Marković više nije mogao pomoći. Omerović je započeo akciju, Pušić ubacio u sredinu gdje je Mierez u skoku postigao svoj sedmi gol sezone. Bilo je to samo koji trenutak nakon što su tribine odlučile povikati: "Uprava odlazi!"

U nastavku je zanimljivu priliku u 58. minuti imala gostujuća momčad, ali ne svojom voljom. Naime, Omerović je nespretno izbacio loptu u korner i skoro je upla u gol. Imao je i Pušić lijepu priliku na drugoj strani, ali lopta je otišla pored gola. Nastavili su Slavonci sa svojim napadima, jasno, predvođeni Mierezovim pokušajima, ali ništa od toga nije izrodilo konkretnu opasnost za Rudeš sve do 81. minute kada je Osijek poduplao svoju prednost. Na desnoj strani su domaći počeli lijepu akciju, lopta je stigla do Fiolića koji je iz blizine pucao, Marković mu je skinuo pokušaj, ali odbijanac je stigao do Jugovića koji je petom sjajno poslužio Fiolića, a potonji iz drugog pokušaja nepogriješivo zakucava loptu pod gredu.

Baš kada smo mislili da je kraj, Fiolić je izveo slobodnjak, prebacio na Bralića na drugu vratnicu, koji je vratio glavom na Nejšmića, a ovaj pak isto glavom loptu pospremio u mrežu za konačnih 3-0.Osijek se tako vratio na pobjedničke staze u krucijalnom trenutku, Ivo Smoje nakon svog trenerskog debija i prve pobjede potrčao u zagrljaj svojim bližnjima na istočnoj tribini, a Rudeš je ostao prikovan sa svojim jednim bodom na dno prvenstvene ljestvice. Osijek trenutno ima 15 bodova, jedan manje od Dinama koji je na trećem mjestu i sutra ima na Maksimiru utakmicu protiv Istre.

Dodajmo kako ni ova pobjeda neće donijeti još uvijek potpuni mir u slavonskog prvoligaša. Jasno je to poručila i Kohorta koja nije zadovoljna odlukama i izjavama čelnika kluba pa je na tribinama podigla transparent na kojemu je pisalo: 'Cilj vam nije naslov prvaka!? Pa nije ni žvaka za seljaka! Neradnici, od**bite iz NK Osijeka! Uprava, odlazi!'

Danas je na rasporedu još susret Rijeke i Hajduka - izravna bitka za vrh ljestvice.

OSIJEK - RUDEŠ 3-0 (1-0)

Strijelci: 1-0 Mierez (45+1), 2-0 Fiolić (81.), 3-0 Nejašmić (90 + 4.)

Gledatelja: 4.222 

Stadion: Opus Arena, Osijek

Žuti kartoni: Bukvić 3. (Osijek)/ Srbljinović 37., Topić 79., Kovačević 90.+4. (Rudeš)

Suci: Ante Terzić (Podstrana), Goran Perica (Šibenik), Nikola Kečkiš (Virovitica), VAR sudac Marin Vidulin (Kanfanar)

OSIJEK: Malenica - Gržan, Duarte, Bralić, Omerović - Brlek, Nejašmić - Bukvić, Caktaš (od 63. Fiolić), Pušić - Mierez

RUDEŠ: Marković - Tomečak, Pavlović, Pasariček (od 55. Campos), Pavlek (od 46. Camara)- Vukmanović, Srbljinović (od 73. Kovačević) - Petković (od 55. Topić), Latković, Špeljak - Šimović (od 46. Pešić)





Tagovi

Ramon MierezHrvatska nogometna ligaHNLNK OsijekNK Rudeš

Ostale Vijesti