Igor Kralj/PIXSELL
Igor Kralj/PIXSELL

Oko sokolovo: "Jović je dosudio jedanaesterac kojeg nije bilo. Jedan sudac uskoro bi mogao suditi Ligu prvaka"

Vrijeme Čitanja: 3min | ned. 29.10.23. | 22:01

Analizirane su izvedbe sudaca u 13. kolu

U HRT-ovoj emisiji Stadion, sudački ekspert Marijo Strahonja analizirao je suđenje proteklog vikenda, kada je odigrano pet utakmica 13. kola.

"Možemo biti zadovoljni suđenjem iz perspektive sudačkih timova, uključujući i VAR”, uvodno je rekao Strahonja.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+) 

Utakmicu Slaven Belupa i Hajduka sudio je Mateo Erceg.

"Mlad i perspektivan sudac za kojeg je normalno da ponekad ima i oscilacija, pa tako i u ovoj. Ali pokazao je kroz nekoliko situacija da je talentiran. Kazneni udarac koji se dogodio nije mogao vidjeti jer je bio zaklonjen s dvojicom igrača, ali njegova pozicija bila je školska. Ovo je kažnjiva ruka i VAR sobi nije preostalo ništa drugo nego sugerirati sucu da pregleda snimku.”

Dario Bel bio je glavni sudac na dvoboju Rudeša i Varaždina.

"Standardno dobra izvedba Bela, nije imao poteškoća iako utakmica nije bila lagana. Ali dobro je balansirao, vidjeli smo samo jednu lošiju procjenu pomoćnog suca, ali to je ispravila VAR soba.”

Na dvoboju Osijeka i Istre 1961, pravdu je dijelio Jakov Titlić.

"Titlić ima dobru konstantu. Tijekom ove utakmice imao je dobre odluke, ali mora biti spreman na neočekivane situacije.

Naravno, Strahonja je mislio na poništen gol Duartea zbog zvižduka iz publike.

"Sve je prema pravilima. U trenutku zvižduka, igrači Istre 1961 su stali i to su preduvjeti da se igra zaustavi. To ga je možda malo iznenadilo pa nije odmah reagiralo. Što se pražnjenja tribine tiče, ako se ne može identificirati osobu koja je zviždala, ne može se isprazniti cijeli sektor, ispravno je preko četvrtog suca poslao poruku preko razglasa, publika je to prihvatila i to je to.”

Jedanaesterac za Osijek dosuđen je tek uz pomoć iz VAR sobe.

"To je moglo biti dosuđeno odmah. Jakov to inače sam dosudi, možda je situacija kod poništenog gola Duartea malo utjecala na njega.”

Zanimljiv dvoboj na Rujevici između Rijeke i Gorice sudio je Duje Strukan.

"Vrlo dobro je odsudio utakmicu. Strukan uvijek ima identičan kriterij, identičnu kretnju itd. Ima izvrsne predstave i u Europi, mogao bi već ove sezone dobiti prvu utakmicu Lige prvaka.”

Kolo su zaključili Dinamo i Lokomotiva na Maksimiru, a Fran Jović napravio je jednu pogrešku, koja je ispravljena na vrijeme.

Duel Theophile-Catherinea i Tucija ispravno je procijenio da nije situacija za najstrožu kaznu, ali je pogrešku napravio u 72. minuti, kada je prvo dosudio, a na asistenciju iz VAR sobe poništio kazneni udarac u 72. minuti. Na bijelu točku pokazao je nakon duela Vidovića i Bartoleca.

"Jović je inače dosta dobro sudio, ovdje se dogodila situacija da je dosudio jedanaesterac kojeg nije bilo. Možda je mislio da je Bartolecovo držanje za ruku bilo za kazneni udarac. Važno je reći da Vidović ni u jednom trenutku nije kontrolirao loptu, tako da ovo nisu situacije na temelju kojih bi se trebao dosuditi 11-erac.” (I.M.)



Tagovi

Hrvatska nogometna ligaHNLsuđenjeSuciVAR suciStadionMarijo Strahonja

Ostale Vijesti