Marko Lukunić/Pixsell
Marko Lukunić/Pixsell

Nula i nula daju tri! Briljantni vratari za remi bez golova u Kranjčevićevoj

Vrijeme Čitanja: 3min | sub. 28.10.23. | 18:00

Iz svečane lože utakmicu Rudeša i Varaždina pratili su, neočekivano, Davor Šuker i, očekivano, Davor Vugrinec. Na travnjaku takvih napadača nije bilo, glavnu su riječ vodili golmani

Spojio je Rudeš dvije utakmice bez poraza, osvojio više bodova u zadnja dva kola nego u prethodnih 11. Još su Rudešani bez pobjede, nisu prekinuli taj niz protiv Varaždina (0-0), a zanimljivo, sva tri boda uzeli su u remijima bez golova. U njihovu slučaju nula i nula daju tri, treće kolo zaredom nije momčad Tonija Golema zabila gol, ali, nešto se ipak kreće. Zaboravit će se brzo sve iz ove utakmice, osim nekoliko veličanstvenih obrana dvojice vratara, koji su i najzaslužniji što su mreže ostale prazne.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Na samom početku činilo se da bismo mogli gledati svojevrsni nogometni vatromet, već u prvom pravom napadu Rudeš je mogao do vodstva. Špeljak je pucao, Zelenika odbio, na odbijancu je bio Pasariček, ali ni njegov udarac nije pogodio metu. Potom su krenuli Varaždinci, relativno lagano dolazili su do šesnaesterca na krilima Vukčevića s desne strane, Rudeš je vrebao iz kontri, nekoliko puta stigao blizu suparničkog kaznenog prostora, ali završnica je bila loša. Nije bilo pretjerano sadržajno, ali nije bio dosadno prvo poluvrijeme, ona 364 gledatelja u Kranjčevićevoj nisu zaspala. Bilo je među njima i jedno neočekivano ime, pojavio se u loži - Davor Šuker!

Bivši proslavljeni centarfor i (puno) manje proslavljeni predsjednik HNS-a ni dok je bio u fotelji nogometnog uglednika nije prečesto posjećivao HNL dvoboje. Tu i tamo poneki derbi ili neka manje stresna utakmica u Maksimiru. A otkad je izišao iz nogometne priče, barem službeno, još je rjeđe viđen na bilokakvim nogometnim događajima do nedavne utakmice reprezentacije protiv Turske u Osijeku. Zato je dolazak u Kranjčevićevu bio iznenađenje, krije li se možda nešto iza tog posjeta, neki Šukerov službeni povratak u nekoj formi u hrvatski nogomet? Bio je u loži i vjerni Varaždinac Davor Vugrinec, uostalom, sin Noa igra u Varaždinu. Eh, da je u momčadima na travnjaku bio ijedan igrač približno njihovih golgeterskih sposobnosti, vidjeli bismo u Kranjčevićevoj i poneki pogodak.

Marko Lukunić/PixsellMarko Lukunić/Pixsell


Ovako, proslavili su se vratari, Oliver Zelenika i Matej Marković, postali junaci. Nakon što je to prvo poluvrijeme ipak bilo siromašno događajima - treba izdvojiti tek poništeni pogodak Varaždinca Domjanića zbog zaleđa - drugo je ponudilo mnogo više. Već u prvom napadu Elezi je, uz pomoć jednog braniča Rudeša, koji je okrznuo loptu, pogodio vratnicu, a Rudešani su uzvratili u 53.minuti. Latković je bio sam pred Zelenikom, pucao, ali nije zabio. Zelenika je nogom uspio sjajno obraniti. I bila bi to obrana utakmice da se desetak minuta kasnije nije proslavio njegov kolega Matej Marković. Mitrovski je odlično primio loptu na pet-šest metara od gola, Rudešova obrana potpuno je zaspala, domaći igrači već su se hvatali za glavu, Varaždinci već podizali ruke. No, Marković se briljantno bacio i obranio 'nemoguće'. Bio je Marković Rudešov junak i protiv Slavena Belupa, sad se opet iskazao.

Mogli su Varaždinci opet do vodstva, udarac Belcara prošao je nedaleko od vratnice, a onda je opet došao red na - Zeleniku. Vinko Petković je u padu s peterca pucao iz voleja, Zelenika je na gol-crti uspio zaustaviti udarac i spasiti mrežu. Bio je pribran i minutu kasnije kad je ponovno pucao Petković, u bliži kut, Varaždinov vratar odbio je u korner. Veliko subotnje poslijepodne za vratare... Imao je u zadnjim minutama još jednu priliku Petković, ali nije spremno dočekao loptu na drugoj stativi i ta je šansa za pobjedu otišla u nepoznato.

Rudeš – Varaždin 0-0

Zagreb. Stadion: Kranjčevićeva. Gledatelja: 364. Sudac: Dario Bel (Osijek). Pomoćnici: Kristijan Novosel (Valpovo) I Kruno Šarić (Županja). VAR: Ivan Bebek (Rijeka). AVAR: Goran Pataki (Đakovo).

Rudeš (4-2-3-1): Marković – Pešić (od 67. Petković), Pavlović, Matić, Pavlek (od 67.Campos) - Srbljinović, Pasariček - Topić, Latković (od 74. Bašić), Špeljak (od 33-Tomečak) – Šimović (od 74.Kovačević). Trener: Toni Golem.

Varaždin (4-3-3): Zelenika - Vukčević, Pellumbi, Jelenić, Boršić (od 81. Bručić) – Marina (od 63. Šego), Pilj (od 90.Mistrafović), Elezi - Mitrovski, Domjanić (od 63. Šego), Drožđek (od 81.Vugrinec). Trener: Mario Kovačević.

Strijelci: -

Žuti kartoni: Latković, Srbljinović, Campos (Rudeš); Marina, Pilj, Domjanić, Pellumbi, Drožđek (Varaždin).




Tagovi

NK RudešNK VaraždinHNL

Ostale Vijesti