Borna Jaksic/Pixsell
Borna Jaksic/Pixsell

Briljantni Jugović donio Osijeku trijumf na Opus Areni

Vrijeme Čitanja: 3min | sub. 28.10.23. | 20:12

Kapetanu Osijeka bilo je dovoljno 45 minuta da zabije tri gola i potvrdi dobru formu Zekićeve momčadi koja je, barem preko noći, preskočila na ljestvici Dinamo i Goricu.

Osijek je stigao do svoje treće ligaške pobjede u nizu. Na Opus Areni briljirao je Vedran Jugović koji je ušao u nastavku pa zabio tri gola za 3-1 trijumf nad Istrom za koju je počasni pogodak u samoj završnici utakmice zabio Filet.

Uvodnih desetak minuta dvoboja na Opus Areni obilježile su dvije prilike, svaka s jedne strane. Za domaćine je budnost Majkića probao Omerović silovitim udarcem, dok je s druge strane to učinio Vuk. Općenito je prvo poluvrijeme bilo siromašno što se tiče igre ali i prilika. Osijek nešto konkretniji od Istre, ali nije to bilo ništa što bi moglo ugroziti vratara Majkića.

U poluvremenu je Zoran Zekić povukao dva poteza od kojih je onaj da u svlačionici ostavi Drambajeva a umjesto njega u igru pošalje kapetana Jugovića - bio dobitan! U 47. minuti udarac iz kuta izveo je Bukvić a u gužvi pred Majkićem najbolje se snalazi kapetan Osijeka te glavom trese mrežu za vodstvo.

Odgovorio je Douglas pokušajem iz daljine, ali i Omerović koji je po treći put testirao Majkića prije nego se na Opus Areni dogodila poprilično zanimljiva i neobična situacija. Naime, domaćini su izveli udarac iz kuta nakon kojeg se čuo zvižduk te su igrači Istre prestali igrati. Međutim, zvižduk je stigao s tribina a u nastavku ubačaj Jugovića koristi Duarte te povisuje prednost Osijeka. Bilo je povuci-potegni da bi na koncu sudac Titlić uz pomoć VAR sobe poništio gol domaćinu a službeni spiker zamolio je da navijači prestanu koristiti zviždaljke.

Desetak minuta kasnije sve je bilo gotovo. Ponovno je to bio udarac iz kuta kojeg je izveo Kristijan Lovrić, loptu je prebacio Slavko Bralić a na pravom mjestu našao se Vedran Jugović koji je potpuno zaboravljen na drugoj vratnici - zabio svoj drugi gol na utakmici. Onaj treći stigao je u sudačkoj nadoknadi kada je Douglas igrao rukom. Tribine su htjele Jugovića - on je prihvatio odgovornost i stigao do “hat-tricka” za novi trijumf Osijeka koji je ublažio Filet u samoj završnici dvoboja. Ovom pobjedom je Osijek barem preko noći preskočio Dinamo i Goricu na ljestvici. U sljedećem kolu Osijek ide u goste Gorici, dok će Istra biti domaćin Slaven Belupu.

Osijek - Istra 1961 3-1

Stadion: Opus Arena. Gledatelja: 6293.

Sudac: Jakov Titlić (Potravlje); pomoćnici: Goran Perica (Šibenik) i Vice Vidović (Solin). Četvrti sudac: Dario Kulušić (Šibenik). VAR: Patrik Kolarić (Čakovec). AVAR: Luka Pajić (Rijeka).

Strijelci: 1-0 Jugović (47. as. Bukvić), 2-0 Jugović (87. as. Bralić), 3-0 Jugović (90. - 11m), 3-1 Filet (90. as. Ekong)

Žuti kartoni: Devetak, Petrusenko (Istra)

Osijek (3-4-2-1): Malenica - Manev (od 46. Caktaš, od 79. Lovrić), Duarte, Bralić - Gržan, Nejašmić, Brlek (od 80. Fiolić), Drambaev (od 46. Jugović) - Bukvić (od 89. Hiroš), Omerović - Mierez

Istra 1961 (3-4-3): Majkić - Marešić, Majstorović, Douglas - Valinčić (od 80. Salim), Petrusenko, Mlinar (od 65. Nebyla), Devetak (od 80. Ekong)- Kadušić (od 56. Lisica), Filet, Vuk (od 65. Matheus)



Tagovi

NK OsijekIstra 1961HNL

Ostale Vijesti