Igor Šoban/Pixsell
Igor Šoban/Pixsell

Kako će surađivati Čačić i Šimić? Krenulo je s malim nesporazumom...

Vrijeme Čitanja: 4min | ned. 12.03.23. | 10:30

Čačić zasad ostaje trener i sportski direktor, dok bi Šimić trebao brinuti o kompletnoj sportskoj politici kluba. No, njegov dolazak pred igrače prvi radni dan, iako je bio u dobroj namjeri, nije najbolje legao Čačiću. A onda je došao poraz u Šibeniku

Dario Šimić debitirao je u ulozi Dinamova člana Uprave za sportska pitanja porazom u Šibeniku. Naravno, ne piše se poraz njemu, nije ga on skrivio, ali prvi je put u toj ulozi gledao momčad, u Dinamovoj jakni, okružen ljudima iz kluba. I, po onome što je vidio, sigurno nije bio zadovoljan. Dinamo je u prvih 45 minuta odigrao vjerojatno najlošije poluvrijeme ovog proljeća, u drugom malo podigao razinu igre, ali nije mogao dostići zaostatak 0:2. Generalno, utakmica za zaborav, Dinamo do kraja može i mora bolje, bez obzira što naslov prvaka niti nakon ovog poraza neće doći u pitanje.

No, više od poraza u Šibeniku, koji je tek drugi u HNL sezoni i ne treba od njega raditi dramu, intrigira suradnja Darija Šimića i Ante Čačića. Kako će ona izgledati u praksi? Šimić je, dakle, stigao u Dinamo motiviran i odlučan da ostavi trag u nekom novom klupskom iskoraku. Sudeći po prvim intervjuima, ima želju i viziju promijeniti neke stvari, ne samo u sportskom dijelu, međutim, mora znati da to ne ide preko noći i da se ne prelama preko koljena. I da treba još točno dogovoriti kako će sve to izgledati. Naime, čini se da je ta suradnja člana Uprave za sportska pitanja i sportskog direktora i trenera krenula malom nesporazumom. Dario Šimić u petak je, dan nakon Skupštine došao u klub, u jednom je razgovoru za medije, u svom prvom istupu na novoj funkciji, spomenuo 'relaksiranje budžeta', što je uvijek škakljiva stvar. A onda se spustio u svlačionicu, među igrače, upoznao se s njima i poručio im što želi od njih u idućem razdoblju. Šimić je, dakako, imao dobru namjeru, vidi se da želi raditi i što prije se primiti posla, uostalom, oduvijek je poznat kao veliki radnik, u to nitko ne treba sumnjati. Međutim, taj njegov dolazak u svlačionicu, dan prije utakmice u Šibeniku, ispao je malo nespretan, a, kako smo čuli, nije baš najbolje sjeo niti Čačiću, koji spuštanje iz kancelarija u svlačionicu baš i ne odobrava. Dok su igrači, poglavito oni stariji, ostali malo začuđeni izjavom o 'relaksiranju budžeta'. Nekim senatorima istječe ugovor iduće godine i Dinamo im planira ponuditi nove ugovore, a sad odjednom priča o budžetu.

"Zadnjih dana previše je bio fokus na zbivanjima oko kluba, možda su pojedinci bili nedovoljno u utakmici.", kazao je Čačić nakon poraza na Šubićevcu i, između redaka, provukao da je i cijela ta pompa oko Šimića ostavila traga na momčadi. Iako, za poraz u Šibeniku ne treba tražiti alibi, jer teško će ga naći, čak i u izostanku Ademija, Ivanušeca, Perića... Dinamo je odigrao lošu utakmicu i to trebaju svi priznati, bez 'ali' i okrenuti se dvoboju u Puli, gdje treba vratiti pobjednički duh. A što se tiče odnosa Čačića i Šimića, nije to neka nemoguća priča, samo treba jasno dogovoriti 'liniju razgraničenja'. Šimićev je zadatak dugoročno i široko brinuti o sportskoj politici, nije tajna da bi on jednog dana volio na klupi vidjeti Igora Bišćana. Ali, Ante Čačić i dalje je trener, koji ima rezultat i dosta kredita, uostalom, u jednom od tih prvih istupa kazao je to i Šimić. K tome, Čačić je i dalje i sportski direktor i to će, prema izvorima iz Dinama, i dalje ostati, bez obzira na Šimićev dolazak. Barem neko vrijeme. Isto tako, Šimić ni o čemu ne odlučuje sam, on je jedan od četiri člana Uprave, sve će se odluke donositi većinom glasova, ali njegovo bi mišljenje, kad su u pitanju sportske teme, u Upravi trebalo presuditi.

Šimić i Čačić trebali bi biti na istom zadatku, surađivati na jačanju momčadi za iduću sezonu, slagati igračku križaljku. Njihovo sad nije da se brinu o Statutu, stadionu i nastavku previranja u klubu, nije Šimićevo niti da direktno brine o budžetu, o moraju sjesti i dogovoriti kojim putem krenuti prema novoj sezoni. Vjerojatno se neće uvijek u svemu složiti, ne znamo čija će riječ u tom slučaju biti presudna, ali na njima je najveća odgovornost za sportski rezultat. Pa, ako su suradnju i počeli malim nesporazumom, ako se Čačić novom članu Uprave (koji je hijerarhijski ipak iznad njega) predstavio porazom i lošom igrom, to je, ipak, tek početak. Sad će imati vremena sjesti i razgovarati, dogovoriti kako će ta njihova suradnja doista izgledati. Jer, na kraju, najvažniji je rezultat na terenu - sve drugo je samo popratni cirkus - a za njega trenutno odgovoraju obojica. Čačić kratkoročno, Šimić dugoročno!



Tagovi

Dario ŠimićAnte ČačićGNK DinamoSkupština GNK DinamoHNLNK ŠibenikHrvatska nogometna liga

Ostale Vijesti