Igor Šoban/Pixsell
Igor Šoban/Pixsell

Branič postao golgeter: "Prebrzo smo se zadovoljili, moramo shvatiti da nije još gotovo"

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 12.03.23. | 08:30

Stefan Ristovski do ovog je proljeća u karijeri zabio šest pogodaka. Sad je već triput bio strijelac. Nakon poraza u Šibeniku najavio je dodatan angažman njega i suigrača

Do utakmice na Šubićevcu gdje je Dinamo izgubio od Šibenika (2:1), Stefan Ristovski zabio je u karijeri osam pogodaka. Ovaj, koji je samo ublažio poraz, bio mu je deveti. Samo jednom, još prije 10 godina, u sezoni 2013./14., u dresu Latine Calcio zabio je tri gola u jednoj sezoni. Tek tri godine kasnije bio je opet strijelac, za Rijeku protiv Lokomotive, potom u sezoni 2016./17. također za Riječane protiv velškog The New Saintsa. A onda je na idući gol čekao gotovo četiri i pol godine, zabio ga je 15.prosinca 2021. na Drosini, za Dinamo protiv Istre. Bio je to njegov prvi pogodak za Modre, a ovog je proljeća u samo mjesec i pol dana zabio čak tri gola. Lokomotivi, Istri i sad Šibeniku. S time da je ovaj na Šubićevcu bio nedovoljan, dok su ona prva dva bila u pobjedničkim partiturama.

"Moram čestitati Šibeniku tri boda. Kad igraš protiv ovakvog protivnika koji se bori za ostanak... Ma, protiv Dinama svatko daje maksimum, to je uvijek tako. I mi moramo shvatiti da prvenstvo nije još gotovo. Možda smo se se prebrzo zadovoljili, ne trebamo tako razmišljati. Moramo biti svjesni da smo Dinamo, da nosimo ovaj grb i da u svakoj utakmici moramo dati sve od sebe. Ništa, pripremamo se za Istru, nastavljamo dalje, idemo po pobjedu u Pulu.", rekao je Ristovski nakon utakmice na Šubićevcu i prokomentirao Čačićevo uvođenje još jednog napadača, Drmića, na odmoru, promjenu sustava.

"Kad imaš negativan rezultat, onda moraš uvesti još jednog napadača, nemaš što izgubiti. Ali, Šibenik nas je zasluženo pobijedio."

Ne sumnja Ristovski da će se Dinamo brzo vratiti pobjedničkim navikama.

"Ciljevi su vrlo jasni, Europa, prvenstvo i Kup, to već godinama radimo i to će Dinamo nastaviti raditi. No, moramo se koncentrirati, resetirati i utuviti u glavu da još nije ništa gotovo." zaključio je Ristovski.



Tagovi

Stefan RistovskiGNK DinamoNK ŠibenikHNLHrvatska nogometna liga

Ostale Vijesti