Omar Arnau/PIXSELL/PIXSELL
Omar Arnau/PIXSELL/PIXSELL

Biuk nastavlja karijeru u MLS-u, Hajduk će zaraditi 8 milijuna eura

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 30.12.22. | 20:16

Spominjale su brojne europske destinacije, ali na kraju je pala odluka za odlazak u SAD

Nekoliko prijelaznih rokova Stipe Biuk glavna je tema kad su u pitanju odlasci s Poljuda. Spominjale su se brojne europske destinacije, ali krilni napadač Bijelih karijeru će nastaviti u američkom MLS-u, točnije u Los Angeles FC i potpisati ugovor do 2026. godine s opcijom produljenja 2027.

Kuhala se priča nekoliko dana nakon ponude iz SAD-a, a onda je pao dogovor da 20-godišnjak odlazi s Poljuda. Prema neslužbenim informacijama otišao je za 8 milijuna eura s bonusima (6.5+1.5) i 20 posto od budućeg transfera. To je drugi najveći transfer s Poljuda, a prvo mjesto još uvijek drži Nikola Vlašić odlaskom u Everton u ljeto 2017. za oko 11 milijuna eura, dok je na trećem mjestu Nikola Kalinić koji je u ljeto 2009. prodan u Blackburn za 7 milijuna eura.

Ovo je drugi izlazni transfer Hajduka ove zime. Ranije je službeno objavljen i odlazak Marina Ljubičića s kojim je Biuk nakon dominacije u juniorima prebačen u prvu momčad. Ljubičić je prošlog ljeta otišao na posudbu u LASK, a nakon sjajne polusezone s 13 golova u 17 nastupa austrijski klub se odlučio i otkupiti ga ranije od kraja sezone za oko 3 milijuna eura.

Podsjetimo, Biuk je debitirao za Hajduk u kup-utakmici protiv Zagreba kad je ušao u igru umjesto Jaira. Ubrzo se nametnuo kod tadašnjeg trenera Paola Tramezzanija i postao standardni prvotimac. Za Hajduk je odigrao ukupno 67 utakmica, zabio šest golova i deset puta asistirao.



Tagovi

MLSStipe BiukHajdukNK Hajduk SplitLos Angeles FC

Ostale Vijesti