Foto: Robert Matić, Miro Gabela / hajduk.hr
Foto: Robert Matić, Miro Gabela / hajduk.hr

Biuk: „Nosim lijepe uspomene, doček na Rivi, pamtit ću to cijeli život“

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 30.12.22. | 20:35

Nakon odlaska iz Hajduka u Los Angelesu ga čeka zvjezdano društvo, a među njima je i Gareth Bale

Hajduk je danas realizirao jedan od najvećih transfera u povijesti kluba. Prema američkom MLS-u u Los Angeles FC otišao je Stipe Biuk. O njemu je bilo često govora, a kao jedan od najvećih dragulja Hajdukove omladinske škole bio je meta brojnih kluba. Karijeru će ipak nastaviti izvan Europe, a s Hajdukom je osvojio Kup te je kao kapetan i jedan od najtalentiranijih igrača predvodio juniore do naslova 2021. godine.

Od Hajduka se na službenoj stranici oprostio emotivno.

„Zahvalio bih se svim ljudima u Klubu, svim trenerima koji su me trenirali svo ovo vrijeme, predsjedniku i Upravi koji su stali iza mene u svim trenucima. Bit ću navijač Hajduka i dalje. Sigurno je da ću odavde nositi lijepe uspomene, juniorsko prvenstvo, osvojeni Kup, doček na Rivi, a bio sam kapetan dvije utakmice i to ću pamtiti cijeli život. Zahvalio bih se svim suigračima i navijačima koji su uvijek bili uz nas“, rekao je Biuk po odlasku.

Prvi pogodak za Bijele postigao je u 3:2 pobjedi protiv Rijeke početkom svibnja prošle godine, Službeno je posljednji put Hajdukov dres nosio u prvenstvenoj utakmici protiv Slaven Belupa, a u prijateljskim utakmicama protiv Schalkea 04 i Auxerrea ponio je i kapetansku vrpcu.

„Sigurno da mi je čast. San je to svakog igrača koji je ponikao u Akademiji Hajduka, a ja sam ga ispunio. Drago mi je što su mi treneri i suigrači pružili podršku i povjerenje“, zaključio je Biuk.

Podsjetimo, Hajduk bi od ovog transfera mogao zaraditi ukupno 8 milijuna eura (6.5+1.5) s bonusima te ima 20 posto od transfera. Zanimljivo je da će Biuku u novom klubu biti suigrač velški velikan Gareth Bale, a tu je i nekadašnja nada Arsenala i bivši meksički reprezentativac Carlos Vela dok je Biuku konkurencija na lijevom krilu nekadašnji talent Barcelone Cristian Tello. Los Angeles FC je ujedno i aktualni prvak MLS-a. (km)


Tagovi

MLSLos Angeles FCStipe Biuk

Ostale Vijesti