Ivana Ivanović/Pixsell
Ivana Ivanović/Pixsell

Na poljudsku scenu vraćaju se dva velika kapetana

Vrijeme Čitanja: 3min | pet. 01.12.23. | 08:01

Lovre Kalinić će ponovno pred vrata Hajduka, a Mario Maloča će zapovijedati obranom Turopoljaca

Ivan Lučić trenirao je u četvrtak po posebnom programu, još ga muči ozljeda vrata koju je pretrpio nakon nasrtaja Ante Ercega u Puli. Dobra vijest je što se nakon par dana stanke i pretraga vratio na teren, no sve izvjesnije je da će na vrata prvi kapetan Hajduka Lovre Kalinić koji je dugo čekao svoju šansu nakon što se oporavio od ozljede i jednom branio u Kupu protiv Jadrana LP nakon točno godinu stanke.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Podsjetimo, ozlijedio se u susretu s Lokomotivom prošle sezone još u listopadu, a stanje koljena nudilo je samo jednu opciju – operaciju. A nakon operacija uslijedio je dugotrajni oporavak, no kako je Lučić branio u sjajnoj formi stručni stožer nije imao potrebe za promjenom koliko god da je Kalinić u hijerarhiji iznad Lučića.

Strpljivo je čekao najprije na tribinama, pa potom na klupi i sada se ukoliko ne bude čudesnog oporavka Lučića, vraća pred vrata Hajduka u susretu s Goricom koji je na rasporedu u subotu u 17.30 sati na Poljudu.

Iako dugo nije branio, Kalinić je reprezentativni kalibar, samo ga je ozljeda spriječila da ne ode s Vatrenima u Katar, tako se namjestilo, izmaknula mu je bronca sa svjetske smotre koju je odgledao na televiziji pomalo se oporavljajući. Sada je u potpunosti spreman i svjestan da mora nastaviti dobro, tamo gdje je Lučić (za)stao spriječen ozljedom u sezoni u kojoj je imao devet čistih mreža.

Hajduk je u naletu, ima pet pobjeda u nizu u prvenstvu otkako je došao trener Mislav Karoglan i pet bodova prednosti nad Rijekom koja ima teško iskušenje u Osijeku, ali i utakmicu manje, dok je Dinamo zaostao devet bodova, doduše uz dva susreta manje.

Goričani su veliki 'dužnici' Hajduku, jer su u prvom krugu u Turopolju režirali preokret u sudačkoj nadoknadi i došli do pobjede, a Bijeli su od svojih navijača ispraćeni zvižducima.

Zato je pljesak dobio jedan bivši igrač, rekli bismo legendarni stoper i kapetan Mario Maloča kojemu je Torcida skandirala, a sada se ponovno vraća na Poljud u ulozi suparničkog igrača. Dodatne simpatije navijača Bijelih dobio je i kada je izjavio da od malih nogu navija za Hajduk te da bi želio da njegov bivši klub bude prvaka. Nekih kontakata za stvarni povratak u dres Hajduka nakon odlaska iz Poljske bilo je ovoga ljeta, no Bijeli su se popunili tandemom Šarlija-Uremović, stoga je ta priča propala.

No zato će sada sigurno dobiti pljesak na otvorenoj sceni za sve što je dao za Hajduk te sve što je govorio u prilog Bijelima dok je davao intervjue igrajući u inozemstvu, premda se sa splitskim klubom nije rastao na najbolji mogući način, sjećamo se kako je bio bačen sa strane i morao po kazni raditi neke stvari.

Nakon što je iz uloge igrača Gorice otvoreno progovorio da bi želio da Hajduk bude prvak, naišao je na brojne kritike, ali isto tako je naglasio da u utakmici s Bijelima neće imati popusta ni za koga.



Tagovi

Lovre KalinićHajdukMario MaločaHNK GoricaHrvatska nogometna liga

Ostale Vijesti