Marko Prpic/PIXSELL
Marko Prpic/PIXSELL

Za Goricu i Maloču je najbolje da ne igra protiv Hajduka, a kazniti se treba i Brkljača!

Vrijeme Čitanja: 3min | uto. 07.11.23. | 14:00

Izjava kapetana da bi htio naslov klubu iz Splita loše je primljena u Gorici, ali nešto slično izjavio je i sportski direktor prije par dana. Koja je razlika?

Ljut je Nenad Črnko! Predsjednik Gorice ne može uživati u dobrim rezultatima svog kluba koji je lani bio na rubu ispadanja iz lige da bi sada puhao za vrat vodećima i eliminirao favorite na svom travnjak jednog za drugim. Pao je Hajduk, Dinamo i Osijek… Jer izjava Marija Maloče da bi htio da Hajduk bude prvak poprilično je uzburkala duhove u Velikoj Gorici.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

U utorak ujutro je Črnko izvadio ugovore i disciplinske pravilnike. Pozvao je na red press službu i sportski sektor pa im mudro prepustio odluku o kažnjavanju Maloče, ali i dao jasan naputak kako će od sada svi medijski istupi ići isključivo preko njega. Dakle, ako ćemo htjeti čuti koju riječ od Ndockyta, Banića ili Majstorovića - predsjednik će to morati odobriti, pa nakon autorizacije dati dozvolu da se plasira u javnost. Pomalo čudno da si privatni poduzetnik, dopredsjednik HNS-a i predsjednik Gorice uz sve svoje obaveze natovari na vrat još jednu, ali očito Črnko puše i na hladno.

Jer nije u Gorici prvi put da imaju problema s nepromišljenim izjavama i ponašanjima svojih igrača. Radošević se redovito slika u dresu Hajduka, a Maloča im želi naslov u trenutku dok je Gorica na nekoliko bodova minusa u odnosu na poziciju koja garantira taj isti naslov… A i izjava Brkljače, doduše koju je sportski direktor diplomatski pokušao zapakirati, da kao hajdukovac želi naslov svojima jer “jak Hajduk znači i jak Dinamo” - nije na tragu profesionalizma. Pa ako baš želite, niti zdrave pameti. I tu bi Črnko isto tako trebao reagirati i odrezati kaznu - Brkljači. Jer, ako je Maloča to pročitao od svog sportskog direktora, možda je pomislio da je to normalno i prihvatljivo razmišljanje, odnosno komuniciranje u javnosti.

A bizarno je što sve to dolazi od igrača i osoba koje bi prema iskustvu i godinama trebali biti uzor svim ostalima. Jer, zašto onda ne bi Soldo izašao u javnost da želi naslov Dinamu? Zašto to Jurić ne napravi? Pa to bi tek bio solidan cirkus…

Nitko Mariju Maloči ne osporava pripadnost hajdučkom puku. On je bio kapetan kluba iz Splita i logično da mu srce kuca za taj klub, kao što je logično da je Mrzljak “modri” jer je nogometno prohodao u Maksimiru. Međutim, postoji nešto što se zove zdrav razum. Ili barem poštovanje prema onome tko te plaća. I da se odgovor na takvo škakljivo pitanje - elegantno preskoči!

Jer, Mario Maloča bi početkom prosinca trebao igrati na Poljudu protiv Hajduka. I neka mu se sasvim slučajno dogodi neka pogreška u igri koja će ići u prilog domaćinu, kako će to ispasti? I zato ne bi bilo ništa čudno da Maloča preskoči tu utakmicu. A opet, zašto plaćaš iskusnog stopera kada mu ne daš da igra takve utakmice? I bizarno, kazniti bi ga trebala osoba koja je to isto izjavila par dana ranije?

Postoje i drugi načini da se Maloča dodvori navijačima. Izjava o pozdravu Torcide kod Breke u 'Sport nedjeljom' čak je bila u granicama prihvatljivog. Ova da želi naslov Hajduku - nije! Htio je Maloča ispasti veći katolik od Pape pa gurnuo u probleme i sebe i klub. I da se razumijemo, isto bi mislili i napisali da je rečenicu “Želim da Dinamo bude prvak” potpisao Filip Mrzljak. Ili Mateo Leš, Lenny Ilečić, Marko Soldo, Ante Matej Jurić ili Nenad Črnko!



Tagovi

Mario MaločaHajdukHNK GoricaHNLHrvatska nogometna liga

Ostale Vijesti