Goran Kovačić/PIXSELL
Goran Kovačić/PIXSELL

Jeličić: "Braniti se ili napasti? Što je bilo prvo - kokoš ili jaje?" Raspopović: "Živimo za atmosferu na Poljudu"

Vrijeme Čitanja: 3min | pet. 01.12.23. | 08:22

Hajduk je pod novim trenerom Mislavom Karoglanom u nizu od pet ligaških pobjeda, a u ovoj utakmici traži osvetu za poraz koji mu je Gorica nanijela ranije ove sezone rezultatom 2-1

Nogometaši Gorice u subotu s početkom u 17.30 sati igraju protiv Hajduka na Poljudu u okviru 17. kola HNL-a. To je ujedno i posljednja gostujuća utakmica ove polusezone za Turopoljce.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

"Hajduk je u pozitivnom nizu, atmosfera je dobra i na valu toga će sigurno napraviti sve da se niz nastavi. S druge strane, mi ćemo pokušati sve da ga poremetimo. Imamo svoje ambicije, želje i vjerujem da ćemo dobro odgovoriti u subotu", najavio je Dinko Jeličić i dodao:

"Idemo se nadigravati, probati uzeti što je više moguće u sigurno jednoj fenomenalnoj atmosferi koja nas očekuje. To će biti praznik nogometa"

Hajduk je pod novim trenerom Mislavom Karoglanom u nizu od pet ligaških pobjeda, a u ovoj utakmici traži osvetu za poraz koji im je Gorica nanijela ranije ove sezone rezultatom 2-1.

"U dobrom su nizu, dobra je atmosfera. Očigledno je trener Karoglan to sve malo probudio. Sigurno će napraviti sve da nastave taj niz, a mi sve da im ga poremetimo. Vjerujem da ćemo im dobro odgovoriti, a u subotu nakon utakmice će se vidjeti tko će se više veseliti".

Je li se na Poljudu lakše braniti ili napasti?

"To je sad pitanje kao ono što je bilo prije kokoš ili jaje. Mora biti i jedno i drugo. Ako se opredijeliš za samo jedno, teško ćeš profitirati ako je Hajduk u dobrom ‘modu‘. Ako se samo fokusiraš na igranje klasičnog bunkera 90 minuta, a nemaš jasnu ideju što ćeš s loptom kad je imaš, prije ili kasnije ćeš u najgoroj varijanti iz nekog odbijanca primiti gol. I obrnuto, ako kreneš grlom u jagode, u otvoren nogomet, zbog kvalitete Hajduka koju ima, atmosfere, sigurno će zbog toga oni doći u dovoljan broj prilika da te kazne. Balans je ključ cijele priče", kaže Jeličić.

Hajduk većinu utakmica pod Karoglanom 'riješi' u prvom poluvremenu.

"Mislim da je tu ključ utakmice. I vrijeme, vjetar može biti faktor. Znamo kako je tamo igrati na buri. Očekujem da će Hajduk krenuti kao i protiv Istre, Osijeka, gdje su visokih presingom lomili utakmice. Moramo istrpjeti taj početni pritisak, ne smijemo podleći atmosferi", kazao je Jeličić, a onda je utkamicu najavio i Momčilo Raspopović:

Bivši nogometaš Rijeke je pred gostovanje na Poljudu kazao:

"Podigli smo samopouzdanje pobjedom nad Rudešom i možemo optimistično ići u Split. Obje momčadi primile su samo po devet pogodaka, s tim da su oni postigli tri gola više od nas . Pokušat ćemo u ovom susretu popraviti tu gol razliku i izvući pozitivan rezultat. Veselimo se tom gostovanju. Igramo i živimo za takvu atmosferu", rekao je Crnogorac pa povukao paralelu ovoga Hajduka s onim koji je prije par mjeseci poražen u Velikoj Gorici.

"Trenutno su na puno većem nivou, igrači Hajduka su u u mnogo boljoj formi nego tada kada smo igrali međusobno. Sada se igra na Poljudu. Hajduk je favorit, ali i mi imamo što pokazati. Idemo rasterećeni, idemo se nadigravati. Ako bude za nas pozitivan rezultat, kako vrijeme bude odmicalo to će Hajduku biti dodatan pritisak", smatra Raspopović.





Tagovi

Dinko JeličićHNLHrvatska nogometna ligaHNK GoricaHajdukMomčilo Raspopović

Ostale Vijesti