Ivo Čagalj/PIXSELL
Ivo Čagalj/PIXSELL

Ima titulu s Bayernom, sanja je na Poljudu, a pričuva mu je legenda Hajduka

Vrijeme Čitanja: 3min | uto. 28.11.23. | 07:01

Ove sezone vratar Bijelih Ivan Lučić ima devet praznih mreža u prvenstvu

Hajduk ima luksuz da mu oporavljeni Lovre Kalinić sjedi na klupi, rezerva je Ivanu Lučiću, vrataru rođenom u Austriji koji je na Poljudu stigao iz Istre gdje je bio drugi golman. Ozlijedio se Kalinić, Hajduk je pod hitno trebao drugog vratara i našao ga je u pričuvnom čuvaru mreže Puljana. Šansa se otvorila nakon poraza u Maksimiru kada je Karlo Sentić primio četiri gola, a trener Ivan Leko odlučio se za promjenu sustava i vratara.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Danas je momčad Hajduka nezamisliva bez Lučića koji recimo u Puli nije ništa posebno obranio, ali je sačuvao mrežu netaknutom. Ove sezone ima devet 'clean sheetova' u 16 kola koliko je branio te još dva, jedan u Kupu s PAOK-om te još jedan s Omladincem iz Gornje Vrbe u Kupu. Vrlo dobar je u igri nogom, jer je do desete godine bio igrač, a tek onda stao na vrata. Svojevremeno je bio čak i u Bayernu kao treći vratar i piše mu se titula prvaka iz 2015. godine kada je osvojio Bundesligu, ali nije branio pored Manuela Neuera.. Iskustvo je stjecao još u Danskoj, Engleskoj i naravno Austriji, dok ga nisu zvali iz Istre pa je prihvatio ponudu.

Sad ima dva sna, još uvijek bi želio biti član hrvatske reprezentacije, a druga je titula s Hajdukom. Prošle sezone kada je Hajduk sedam utakmica bio bez primljenog gola, maštao je o klupskom rekordu, no u posljednjoj utakmici morao je na dvadesetak minuta prepustiti mjesto Danijelu Subašiću koji je završavao karijeru, pa je tako niz stao. Možda i nizovi te statistika nisu najvažniji, najbitnije je na kojemu ćeš mjestu završiti na kraju prvenstva. 'Švabo' kako ga ovdje zovu nada se da je došlo vrijeme za Hajdukov iskorak u domaćoj ligi, kad već nije u Europi gdje su ispali od PAOK-a u nevjerojatnoj utakmicu u kojoj su Bijeli izgubili 0-3, a imali sve u svojim nogama. Za tom utakmicom posebno žali, ali sve bi mogla prebrisati titula prvaka za koju žive svi navijači Hajduka.

Lučić je 'cooler', samozatajan lik koji ne ističe sebe u prvi plan, pa je tako i nakon utakmice u Puli gdje je ubilježio još jedan susret prazne mreže. Ima i zagovornika da se nakon oporavka na vrata trebao odmah vratiti prvi kapetan kluba Lovre Kalinić, ali hajde ti makni vratara koji daje sigurnost obrani i obrana njemu. Tako je Kalinić dobio samo povratnički dvoboj u Kupu protiv Jadrana u Pločama i sve se opet vratilo na staro, Lučić je neprikosnovena jedinica. Vratari se u nogometu rijetko mijenjaju, pa premda ima slučajeva da se neko veliko ime odmah vrati nakon ozljede, to se u Hajduku nije dogodilo.

Lučiću je drago što je Kale opet onaj stari, u njemu ima konkurenciju za koju kaže da je dobra i zdrava. Koliko je nesklon samohvali, dovoljno je samo ponoviti njegove riječi nakon Pule po pitanju toliko čistih mreža.

„Istina, zaredali smo s nekoliko čistih mreža, dosta kvalitetnije se radi. Dobro smo se posložili u defenzivi, svatko radi dobro. Nije slučajno, od dosta praznih mreža uopće se nije pucalo po golu“, bila je pohvala suigračima, a usput je pozvao publiku da napune stadion.


 


Tagovi

Ivan LučićHajdukIstra 1961Lovre KalinićHrvatska nogometna liga

Ostale Vijesti