Reuters
Reuters

Mourinho: "Roma mi je dala priliku, u Tottenhamu nisam imao šanse"

Vrijeme Čitanja: 3min | sri. 31.05.23. | 15:42

Uvijek zanimljivi Posebni, imao je što reći prije finala Europske lige

Trener Rome, Jose Mourinho, na press konferenciji uoči finala Europske lige, koje igra protiv Seville, rekao je kako ga ne brine povijest koju Andalužani imaju s ovim natjecanjem.

Prouči cjelokupnu košarkašku ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

“Bio je to dug i drugačiji put u odnosu na našeg rivala koji dolazi iz Lige prvaka. Odigrali smo 14 utakmica da bismo došli ovdje i zaslužili smo to. Radili smo da stignemo u dobrom stanju i borimo se da podignemo ovaj trofej”.

Kako se nosite s emocijama mladih igrača?

"Ova momčad je igrala četvrtfinale, polufinale, prvenstvene utakmice između ozljeda, putovanja... Zadnja dva dana dobro smo radili. Za mene povijest ne igra veliku ulogu, Mendilibar će imati drugačije mišljenje, on vjeruje da je Sevilla favorit i ja ga poštujem. Oni imaju povijest i iskustvo koje mi nemamo, njima je igranje ovog finala postalo nešto normalno i obično, nama je to izniman događaj. Prošle sezone morao sam objasniti igračima što je UEFA-in dan za medije. Sada im je to drugi put pa izgleda malo normalnije, ali uopće nije normalno. Stvarno sam sretan: došao sam u Rim pomoći im da rastu i dođu do ovih posebnih trenutaka koji definiraju povijest kluba. Ondje su klubovi kojima je finale samo još jedno finale; za Romu je to vrlo posebno. Za njihove navijače put na europsko finale gotovo je isto kao i put na ligašku utakmicu, za naše navijače nešto nezaboravno... Ali, kad počne utakmica, želimo biti tamo. I bit ćemo tamo."

Možete li nakon pobjede otići kao u Interu 2010.?

“Ovo pitanje treba postaviti Mendilibaru, koji nema ugovor i ima kompliciraniju situaciju. Razgovarao sam sa svoja dva kapetana (Lorenzo Pellegrini i Gianluca Mancini). Bio sam objektivan s njima. Ne želim da govore ono što je rečeno, tj. između mene i moje momčadi, ali oni su svjesni mojih misli."

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.

Madridski tisak vas i dalje jako voli, kažu da možete napraviti razliku u finalu.

"I ja jako volim Madrid. Trener je bitan, ali on ne igra. Naš posao je gotov nakon treninga, povijest je u rukama dječaka. Sevilla nije velika momčad, to su dvije velike momčadi. Imaju 26 igrača visoke razine. Imaju profesionalce na visokoj razini, s iskustvom i kvalitetom. U Madridu su u pravu, ali možda ne poznaju dobro moju momčad, a sutra ćemo biti tamo."

Važi li više iskustvo trenera, momčadi ili proračun Rome koji je veći?

“Ne vjerujem... Uz igrače koje Sevilla ima, ako je naš budžet veći, to je zato što njihovi malo zarađuju. Imaju samo igrače visoke razine, a mi imamo djecu koja su prije godinu dana igrala u momčadi B. Ako ta djeca zarađuju više od Lamele, u Nesyriju… Imao sam više prilika od Mendilibara igrati u Europi, ali nas dvojica smo treneri istih godina, iste bijele kose, u sličnoj smo situaciji. Razliku čine igrači koji imaju više finala, ali moji ne dolaze bez da su odigrali ijedno. Sakupili smo 30 europskih utakmica u dvije godine sa sutrašnjom”.

U Rimu je već osvojio naslov, u Tottenhamu nije mogao. Koja je razlika?

"Roma me nije otpustila prije finala u Tirani, Tottenham me otpustio prije Wembleya. Roma mi je dala priliku; u Tottenhamu nisam imao šanse.”.

Je li Dybala spreman igrati kao starter?

“Dybala je ovdje da pomogne. Nije bio u stanju ni u polufinalu ni u zadnjim ligaškim utakmicama. Oporavljao se da vidi hoće li stići sutra i moći biti tamo”.

Prije ste rekli da je Mendilibarova situacija kompliciranija od vaše

"Svi govore da ću sljedeće godine biti vani, ali sljedeće godine on nema ugovor, a ja imam."

Biste li ga obnovili?

“Očito da. Stigao je s momčadi u situaciji u kojoj je bio i sada je u europskom finalu, tako da očito da. Iako nisam ni sportski direktor, a još manje predsjednik, ja sam samo trener.”




Tagovi

Jose MourinhoSevillaRomaEuropska liga

Ostale Vijesti