Reuters
Reuters

VIDEO Rakitić zakasnio na trening uoči finala, ali siguran je: "Nitko ovo ne želi kao mi"

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 31.05.23. | 14:07

Bivši Vatreni sjajno je raspoložen uoči velikog finala

Finale Europske lige između Seville i Rome na Puskas areni u Budimpešti na rasporedu je Hrvatski internacionalac Ivan Rakitić, koji je već podigao trofej Europske lige prije devet godina kada je Sevilla pobijedila Benficu, želi ponovno doći do trofeja, ovoga puta u Budimpešti. Na presici uoči utakmice je bivši Vatreni rekao što očekuje uoči ove utakmice:

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

"Postoje trenuci koji su jedinstveni, posebni, a put kojim smo krenuli posljednjih mjeseci čini ovo još posebnijim, jako smo motivirani i veselimo se početku utakmice. Način na koji smo stigli do ovdje puni nas snagom i samopouzdanjem. Sezona nam je čak malo i kratka, htjeli bismo nastaviti."

"Biti ponovno ovdje čini me motiviranim, vrlo ponosnim i želim pokazati svijetu nogometa što nam znači Europska liga. Želimo proslaviti jedan trofej više s našim navijačima, iako će biti jako teško, oni su sjajna momčad. To vrijedi za više od 12.000 navijača Seville koji dolaze i one koji nisu mogli biti ovdje, nadamo se da ćemo pehar odnijeti u Sevillu. Želimo tu 'kantu'!"

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.

Njegova ideja oko utakmice je jasna:

"Vidjeli smo što trener želi od nas i to se neće promijeniti, znajući da će biti potrebno odigrati savršenu utakmicu. Ići ćemo na njih, napadati, to je naš način igre .. U tim utakmicama se sve pogreške kažnjavaju, pritisak već dolazi sam od sebe, morate mu dati dozu normale, kao da je bilo koji drugi dan, i pokušati ga učiniti savršenim."

A hoće li u ovoj uzbudljivoj borbi prevagnuti popis pobjednika Seville ili Joséa Mourinha?

"U finalu povijest ništa ne znači, mi smo tu jer smo to zaslužili, nitko ti ništa ne da, u igri smo uvijek bili najbolji. Ako kažemo da nitko ne želi ovaj naslov kao mi, to nije zato što je to palo na pamet pametnom klubu u uredu, tako je kako je. Pa uzmimo pehar da ga opet odnesemo doma."

Nasmijao je cijelu momčad kada je pred posljednji trening prije finala kasnio, dok je ostatak momčadi već bio na travnjaku, a suigrači su se iskreno nasmijali na njegovo kašnjenje i nagradili ga aplauzom.

(eg)




Tagovi

Ivan RakitićEuropska ligaSevillaRoma

Ostale Vijesti