Luka Stanzl/PIXSELL
Luka Stanzl/PIXSELL

Dalić bez dvojbi: Evo i sastava s kojim bi Hrvatska trebala krenuti protiv Turske (GRAFIKA)

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 11.10.23. | 08:00

Sastav s kojim Dalić kreće po bodove za EURO diktirale su ozljede, ponajviše u napadačkoj liniji gdje bi od prve minute priliku trebao dobiti Petar Musa

Puno lakše nego je to inače može se pronikunuiti sastav s kojim će Zlatko Dalić krenuti u boj s Turskom u Osijeku. U ponedjeljak navečer potvrdila se vijest koju je prvi donio Germanijak kako je otpao Andrej Kramarić. Došao je iz Njemačke, pojavio se na okupljanju, pozdravio sa suigračima pa otišao liječiti bolne mišiće.

Nada je postojala, zapravo još uvijek postoji, u nastup Brune Petkovića. Međutim, kako stvari trenutno stoje, napadač Dinama mogao bi participirati tek u utakmici protiv Walesa u ponedjeljak. Kako je ranije Dalić ostao bez Perišića, izvjesno je da će na Pampasu istrčati napadačka linija koju će činiti Pašalić na desnom krilu, Brekalo na onom lijevom te Petar Musa u samoj špici.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Naravno, postoji opcija da Mario Pašalić zaigra u centru napada što mu ne bi bilo prvi put, odnosno da ondje bude Dion Drena Beljo koji je avanzirao iz mlade u A reprezentaciju zbog navedenih problema, ali sumnjamo kako će izbornik biti spreman ulaziti u takve eksperimnete.

Josipa Brekala nije bilo u reprezentaciji još tamo od lipnja 2022. godine kada je Hrvatska svladala Francusku na Stade de France u Ligi nacija i otvorila si prolaz prema prvom mjestu u skupini, kasnije i Final fouru u Rotterdamu.

Izborom navedene trojice, Dalić i njegovi suradnici riješili bi najveću enigmu oko izbora udarnih 11 koje će poslati na Tursku, ali ne i jedinu.

Ako je vezni red s Modrićem, Brozovićem i Kovačićem - cement, odnosno ako je “jedinica” čvrsto u rukama Dominika Livakovića, određene dvojbe postoje u onoj zadnjoj liniji. Josip Juranović nije bio prošli tjedan u sastavu Union Berlina zbog ozljede. Na prvom treningu reprezentacija radio je odvojeno u teretani, dok je jučer trenirao s Brunom Petkovićem. Tako da je njegov nastup na desnom beku pod znakom upitnika i tu bi ga trebao zamjeniti njegov imenjak Stanišić. Na lijevom beku primarna opcija je Borna Sosa, alternativa je Borna Barišić. Sose nije bilo na zadnjoj utakmici Ajaxa protiv Fortune Sittard. Novo je lice u svlačionici, očito treba period da se adaptira na “Kopljanike”, ali to ne znači da ne može od prve minute protiv Turske. Na treningu je dobro raspoložen, izgradio je određenu reputaciju u reprezentaciji i bilo bi čudno da ga izbornik zaobiđe za startnu postavu protiv Turske.

Joško Gvardiol bit će lijevi stoper, dok je uloga onog desnog namijenjena Josipu Šutalu. Iako je i branič Ajaxa prijavio stanovite probleme s leđima, dva treninga u Maksimiru pokazala su kako je Šutalo sasvim spreman za izazove koje nosi utakmica na Pampasu u četvrtak.

OČEKIVANI SASTAV:

HRVATSKA (4-3-3):



Tagovi

Zlatko DalićHrvatska nogometna reprezentacijaVatreniKvalifikacije za EuroKvalifikacije za Euro 2024

Ostale Vijesti