Alen Lesicki/Germanijak
Alen Lesicki/Germanijak

Modrić trenirao na "Modriću", Dalić zove na oprez

Vrijeme Čitanja: 3min | ned. 19.11.23. | 12:05

Hrvatska nogometna reprezentacija u dobrom raspoloženju priprema se za krucijalnu utakmicu s Armenijom u kojoj može potvrditi odlazak na EURO 2024.

Oko jedan sat iza ponoći je avion iz Rige dotakao zagrebačko tlo a već u 10 ujutro su reprezentativci već bili na Maksimiru i odradili trening dva dana prije krucijalne utakmice za odlazak na Euro. Dobro raspoloženje bilo je prisutno na licima cijele delegacije. Treniralo se na travnjaku koji nosi ime “Luke Modrića”, svratio je i Miljenko Sakoman provjeriti treba li nešto reprezentaciji a na okolnim travnjacima su trenirale mlađe generacije Dinama dok su nešto stariji imali utakmicu s Lokomotivom.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

S posebnom pozornošću je treninge pratila kolegica Kajtazi s Nove TV čiji sin igra u mladim kategorijama Dinama na poziciji lijevog beka te je, tvrde nam upućeni, iznimno darovit.

“To je ionako deficitarna pozicija, čestitam na odabiru”, lakonski je zaključio kolega Janković iz Večernjaka, jedan od najvećih stručnjaka među novinarima a kojeg prati glas da nikada nikome nije rekao “dobro jutro”.

“Zato što se Jana nikad nije ustao prije podne”, objasnio nam je jednom prilikom Nino Bule.

Na treningu je bio prisutan i Marijan Kustić s osmijehom koji nije silazio s lica. Palo je nekoliko tona tereta s leđa nakon što je iz Aremnije stigao priželjkivani remi Walesa. Malo kasnije pitamo izbornika kako je on doživio rezultat te utakmice.

“Nisam pratio, šetao sam po terenu. Htio sam koncentrirati se na Latviju, ali zuji ti to po glavi, znaš da ovisiš o njoj. Osluhnuo sam što se događa. Najgore kad ovisiš o protivnicima, što će i kako oni, kad ispustiš iz svojih ruku. Situacija je sad takva da imamo sve u svojim rukama, možemo se plasirati i onda imati sedam mjeseci mira”, rekao je Zlatko Dalić dodvaši kako je zadovoljan atmosferom u svojim redovima. Da su dečki maksimalno fokusirani, svjesni da su bili u grču zbog ta dva poraza.



“Jako dugo nismo izgubili dvije utakmice zaredom, sigurno da ima grča i pritiska”.

Što se nedjeljnog treninga tiče, izbornik je prepustio to igračima prema vlastitom nahođenju da odrade.

“Devet igrača će trenirati, a ostali koji su igrali će biti u sauni, na masaži, neki će trčati na traci, svatko prema svom nahođenju. Danas se odmaramo, sutra analiziramo Armeniju”.

Zlatko Dalić ne bi bio on da nije povukao ručnu kočnicu i pozvao na oprez uoči Armenije.

“Najlakše je da pomislimo kako je sve gotovo. Ma ništa nije gotovo. Moramo biti ozbiljni. Ovo su teške utakmice u kojima misliš da je sve riješeno, ali nije. Armenija dolazi nadigravati se i uživati u nogometu, bez obzira što više nemaju nikakve šanse za plasman. Danas na treningu tražimo maksimalnu ozbiljnost, ne smijemo dopustiti kiks kad smo došli do ovoga. Hrvatska uvijek u cilju mora imati plasman na veliko natjecanje, sve ostalo preko toga je sjajan uspjeh. Ne smijemo razočarati svoje navijače i izgorjeti u želji. Velika je i značajna utakmica, ali pamet mora biti na prvom mjestu”, rekao je Dalić koji je otkrio kako je Marko Pjaca osjetio mišić i sve se čini kako je krilo Rijeke otpao za Armeniju u utorak.


“Vidjet ćemo situaciju s Pjacom, na zadnjem treningu osjetio je bol u mišiću, danas će biti na pregledu. Sučić i Juranović su zasad OK, trenirat će danas. Drugih problema nemamo, moramo biti pametni. Velika je i važna utakmica, ne smije biti rizika. Moramo ići sa sto posto spremnim igračima, a to ćemo procijeniti danas”, dodao je izbornik koji je u subotu aktivirao poziv Belji koji se reprezentaciji priključio uoči današnjeg treninga. Izbornik je komentirao i premijerne minute Marca Pašalića.

“Nije igrao puno da bismo mogli govoriti o učinku, ali ono što je pokazao na treningu, odnos, pristup, želja i velika kvaliteta, to je ono što trebamo u reprezentaciji. Kada vidiš želju da igra, kvalitetu i mislim da će s Baturinom biti hrvatska budućnost. Mora puno raditi da bi dostigao kvalitetu igrača koje imamo. Lijepo je što imamo takve igrače”, završio je Dalić.



Tagovi

Zlatko DalićHrvatska nogometna reprezentacijaEUROEuro 2024Kvalifikacije za Euro 2024Armenija

Ostale Vijesti