Igor Soban/PIXSELL
Igor Soban/PIXSELL

Modrić nakon Austrije: "U Katar idemo s velikim ambicijama"; Budimir: "Bitno mi je da reprezentacija pobjeđuje"

Vrijeme Čitanja: 3min | pon. 26.09.22. | 07:22

Luka Modrić i Ante Budimir stali su pred novinare u mixed zoni na Prateru nakon utakmice Austrije i Hrvatske (1:3)

Hrvatska je slavila na Prateru 3:1 protiv Austrije i plasirala se na Final Four Lige nacija. Kapetan Luka Modrić bio je zadovoljan nakon pobjede nad Austrijom.

"Super stvar je plasman koji smo napravili. Zadnjih pet utakmica u Ligi nacija kako smo igrali je putokaz kako trebamo igrati dalje."

Koliko znače te pobjede pred Katar?

"Ovo je sigurno pozitivna stvar pred SP, ali opet treba ostati čvrsto na zemlji, ne poletiti, ići lagano kao što smo i nakon ovih utkamica. Idemo s puno ambicije i nade, ali idemo utakmicu po utakmicu i vidjeti što ćemo napraviti."

Kako ste vidjeli današnju utakmicu?

"Ušli smo jako dobro, ali nakon gola su oni brzo izjednačili, poremetila nas je ozljeda Broza. Drugo poluvrijeme smo se konsolidirali, odigrali sjajnu utakmicu i zasluženo pobijedili", zaključio je naš kapetan.

"Žao mi je što je samo tri minute trajalo ono prvo vodstvo, mislim da smo mogli možda već prvo poluvrijeme riješiti utakmicum, ali dobro. Poremetila nas je malo i ozljeda pa je možda to prvo poluvrijeme po kvaliteti ispod drugog, ali dobro, pobijedili smo i idemo dalje", započeo je razgovor pred novinarima Ante Budimir nakon 3:1 pobjede protiv Austrije u Ligi nacija.

Četvrta pobjeda u nizu i Final Four.

"Mislim da smo stvarno dobra momčad, a onda ona izbaci pojedinca i to je super. Vidim suigrače i sve ljude oko nas sretne i mislim da je to najbitnije. Tribine su gorjele i kad to doživiš i vidiš, moraš biti zadovoljan."

Koliko ga muči golgeterski post? Nije zabio od svibnja...

"Osobno, sigurno da kao napadač želiš zabiti, ali opet, kažem, sretan sam da moj klub i moja reprezentacija pobjeđuju. Čekaš, radiš i to je to. Ne brinem se, imao sam specifičnu situaciju, ozljedu na pripremama, krenuo sam kasnije s pripremama zbog Lige nacija i to je to. Moram se dovesti u golgetersku formu, to će doći s treningom, minutama...Bio bih sretniji da sada imam par golova dok pričam s vama, to je istina, ali idemo dalje."

Obitelj vam je bila u gradu, u centru prije utakmice, sreli smo ih...

"Sada ću ih vidjeti pa će mi reći sve kako je bilo. Beč je za mene poseban. Prije četiri godine sam tu bio baš s mamom na operaciji, a sada evo pred punim stadionom. Baš sam sretan", poručio je napadač Osasune.

Liga nacija, Skupina A1

Nedjelja, 25. rujna

Austrija – Hrvatska 1:3

Danska – Francuska 2:0



Tagovi

Luka ModrićKatar 2022Svjetsko prvenstvo u nogometuHrvatska nogometna reprezentacijaVatreni

Ostale Vijesti