REUTERS/Lisa Leutner
REUTERS/Lisa Leutner

Dalić: "Nema euforije. Krećemo s pripremama za Katar, puni smo energije, snage i samopouzdanja"

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 25.09.22. | 22:44

Izbornik Zlatko Dalić osvrnuo se na 3:1 pobjedu Hrvatske nad Austrijom.

Hrvatska je svladala Austriju u Beču, osvojila prvo mjesto skupine Lige nacija i plasirala se na završni turnir u Amsterdam. Izjavu nakon utakmice dao je hrvatski izbornik.

"Znali smo da će biti teško, dali su maksimum od sebe. Stalno ih hvalim. Oni su najbolji i najkvalitetniji. Kada igraš u gostima, a dođe ti preko 25 tisuća Hrvata, nema većeg ponosa. Brozoviću je vjerojatno zadnja loža istegnuta, to zahtjeva pauzu od tri do četiri tjedna. Samo da se oporavi. To nas je poremetilo, žao mi je zbog njega, ali uspjeli smo se vratiti. Na poluvremenu se nismo osvrtali na drugu utakmicu, znali smo da moramo spustiti loptu na zemlju, preuzeli smo kontrolu igre, stvarali prilike, zabili gol. Igrali smo dobro, ovo je sjajno. Od 15 utakmica od Eura izgubili smo samo jednu, od Austrije u Osijeku. Moramo biti spremni. Imamo širok izbor igrača, sve je to nekako podjednako, detalji presuđuju tko će igrati. Ovisi i kakav je protivnik na suprotnoj strani. Dečki igraju sjajno, nismo radili izmjene napamet. Razgovarali smo. Želimo da svi sudjeluju u momčadi, da su dio nje".

Sada Katar?

"Za mene je Liga nacija bila frustrirajuće natjecanje, jer sve kritike nakon Rusije dobivao sam zbog poraza u njoj. Imali smo jako teške grupe do sada. Sada smo se vratili. Ali nema euforije, kao što nema niti tragedije. Moramo ostati čvrsto na zemlji. Pripremiti se za Katar. Puni smo energije, snage i samopouzdanja".

Liga nacija, Skupina A1

Nedjelja, 25. rujna

Austrija – Hrvatska 1:3

Danska – Francuska 2:0



Tagovi

Liga nacijaHrvatska nogometna reprezentacijaAustrijska nogometna reprezentacija

Ostale Vijesti