DPA / Robert Michael
DPA / Robert Michael

Mislav Oršić EKSKLUZIVNO za Germanijak: "Imam tremu od dočeka u Zagrebu, a lopta mi je protiv Brazila vratila dodavanje Majeru"

Vrijeme Čitanja: 4min | pet. 16.12.22. | 11:00

Hrvatski reprezentativac otkrio nam je svoja razmišljanja o Mundijalu, o dodavanju Majeru kada bi svi išli zabiti i o emociji koju ima prema dočeku u svom Zagrebu

Tuga nakon Argentine bila je velika, ali prolazna. Svjesni da nemaju vremena previše biti u očaju i da je pred njima još jedna utakmica, reprezentativci su se brzo vratili na svoj kolosijek. Atmosfera je ponovno na razini, primjerena rezultatu koji su Vatreni ostvarili i bez epiloga utakmice za treće mjesto.

“Naravno da nam je bilo teško prihvatiti da ne idemo u finale, ali isto tako smo svjesni kako nemamo pravo gubiti vrijeme na žaljenje. Već drugi dan smo na treningu skupili glave i krenuli raditi. Idemo napraviti posao do kraja, završiti priču na pravi način i pobjednički se vratiti u Hrvatsku”, priča Mislav Oršić ekskluzivno za Germanijak i dodaje kako sav ovaj uspjeh ima temelje u dobroj atmosferi koja prati reprezentaciju od prvog dana okupljanja.


“Cijela ta atmosfera i kemija među nama je na najvišoj razini. Mislim da je to glavni razlog što smo napravili ovaj rezultat. Čim je ozračje dobro, automatski dolaze dobri rezultati. Sve počinje s treninzima, pa slavljima pobjeda nakon utakmice. Zaista se osjećam privilegirano biti dio ovakve momčadi”, priznat će Mislav Oršić koji je zadovoljan svojim doprinosom na Mundijalu. Reći će da mu je bilo bitno doći ovdje i dati svoj doprinos. Da ne bude da je samo bio na popisu igrača koje je Zlatko Dalić vodio na SP, već da učinak bude konkretan. Na koncu je, bez zadnje utakmice, dva puta asistirao te zabio iz penala…

Vratili smo se na Kanadu i ono dodavanje Lovri Majeru. Znate već za priču da je bila sudačka nadoknada, da je utakmica bila riješena i da je Oršić krenuo sam na golmana. Imao je priliku zabiti, ali dodao je Majeru.

“Ma odmah sam znao da ću mu dodati. Čim sam ga vidio da je na desnoj strani, nisam uopće razmišljao da sam završim akciju. Bilo je jasno kao noć i dan da ću mu dodati. Krenuo sam što bliže golmanu i gurnuo Lovri koji je bio u boljoj poziciji”, opisuje Oršić za kojeg je Nenad Bjelica rekao da bi se iznenadio da nije dodao…

“A vidi, uvijek u životu ima vaga. I uvijek se nekako vrati. Mislim da se meni vratilo tako da sam asistirao Petkoviću protiv Brazila pa potom zabio u raspucavanju. Zaista to mislim”, skromno će Oršić.


Ona asistencija Petkoviću je “copy-paste” iz Maksimira. Zanimalo nas je što je Bruno rekao nakon utakmice.

“Zapravo ništa. Ne treba niti reći. Pa mi smo si toliko puta u karijeri međusobno asistirali da je to kod nas kao dobar dan”.

Dodavanje Petkoviću će Oršić navesti kao najbolji trenutak na Mundijalu. Općenito će mu ta utakmica ostati kao jedna od najvažnijih koje je igrao.

“Svi su nas otpisali. Rijetko tko je vjerovao da mi to možemo izgurati. OK, razumljivo je da sumnjaš kada je s druge strane Brazil, ali bitno da smo vjerovali. I kada smo primili taj gol, nekako sam osjetio pozitivnu energiju oko sebe i bio sam uvjeren da se možemo vratiti. Na koncu je tako i bilo”.

Taj Brazil ostat će jedna od najvećih pobjeda Vatrenih u povijesti dugoj preko tri desetljeća. Cijela zemlja je pala u delirij a koliko je Hrvatska ponosna na Vatrene dokazat će u nedjelju na velikom dočeku koji se sprema u Zagrebu.


“Čuo sam da se priprema, ali ne želim razmišljati o tome jer je pred nama još jedna izuzetno bitna utakmica. Nije isto vratiti se kući kao pobjednik ili kao gubitnik. I zato idemo odraditi još jednu pravu utakmicu i dati ljudima razlog za slavlje. Iskreno, imam i malu tremu od pomisli na doček jer se sjetim kako je to bilo prije četiri godine”, reći će Oršić koji je tadašnji povratak finalista iz Rusije gledao sa suigračima tijekom priprema u Sloveniji.

“Počeli smo gledati i nikako da završi. Treba ići na trening, reprezentacija nije niti blizu trgu. Sjećam se da smo gledali i navijali”.

Nije Oršić niti slutio da će četiri godine kasnije on biti taj zbog kojeg će se slaviti i kojeg će slaviti…

“Lagao bih kada bi rekao da sam razmišljao tako, ali život piše romane. Sretan sam što sam dio ove priče i što ću i ja imati, baš kao moji suigrači koji su bili u Rusiji, neke trenutke i uspomene za čitav život”, priča nam Mislav Oršić koji će na tribinama Khalifa stadiona imati motiv više. Onaj najveći motiv. Naime, u Dohu su doputovali članovi uže obitelji. Još neki dolaze do subote i uživo će vidjeti Mislava na najvećoj pozornici. Tu će biti i Branko Hucika, jedan od najutjecajnijih nogometnih agenata u Hrvatskoj a koji je Orši više od agenta.

“Veseli me što će obitelj biti dio ove priče. Bez njihove potpore nikada ne bih dosegao ove razine u karijeri i svaki moj uspjeh je i njihov”.

Nakon dočeka u Zagreb, Mislav Oršić će odmoriti i blagdane provesti upravo u društvu onih najmilijih.

“Javili su nam iz Dinama da se moramo javiti na trening početkom sljedeće godine. Bit će vremena za kratak odmor a onda u nove pobjede”, završio je dobro raspoloženi Oršić za Germanijak.



Tagovi

Mislav OršićHrvatska nogometna reprezentacijaVatreniHNSKatarKatar 2022Svjetsko prvenstvo u nogometu Katar 2022.

Ostale Vijesti