REUTERS/Jennifer Lorenzini
REUTERS/Jennifer Lorenzini

Milan uvjerljiv na teškom gostovanju, Napoli izgubio od Spezije (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 3min | sri. 22.12.21. | 22:22

Zaključeno je 19. kolo Serie A.

Nakon pet popodnevnih utakmica, 19. kolo Serie A završeno je utakmica u Empoliju i Napulju.

MIlan je s 4:2 nadvisio neugodni Empoli kojem je ovo bio prvi poraz nakon šest kola. Iako konačni rezultat sugerira laganu pobjedu Milana, Empoli je, posebno u nastavku, odigrao jako dobru utakmicu, no Milanezi na kraju bilježe zasluženu pobjedu s kojom su prekinuli seriju od dvije utakmice bez pobjede i zadržali četiri boda zaostatka za gradskim rivalom Interom.

Utakmica je počela furiozno, već u 12. minuti Franck Kessie zabio je preciznim udarcem s 15 metara (VIDEO), no Empoli je izjednačio već u 16. kada je Nedim Bajrami zabio udarcem iskosa (VIDEO). Nakon izjednačujućeg pogotka Empoli je bio opasnija momčad na terenu, pokušavali su Szymnon Zurowski i Andrea Pinamonti, no na odmor su s prednosti otišli gosti. Kessije je opalio iskosa, lopta je prošla kroz noge Guglielmu Vicariju i Milan je poveo s 2:1 (VIDEO).

Empoli je na početku nastavka zamalo izjednačio, no udarac Bajramija ovaj put završio je na prečki suparničkog gola. Milan je stigao na korak do pobjede s dvama pogocima postignutima u razmaku od 63. do 69. minute. Prvo je Alessio Florenzi sjajno zabio iz slobodnog udarca (VIDEO), a onda je Theo Hernandez, šest minuta kasnije zabio za, na kraju se ispostavilo nedostižnih 4:1 (VIDEO). Empoli u nastavku, kao što smo već napisali, nije igrao loše, na kraju su uspjeli zabiti još jedan pogodak. Bakayoko je u vlastitom šesnaestercu dirao rukom, a Andrea Pinamonti zabio iz kaznenog udaraca za konačnih 2:4 (VIDEO).

U sudačkoj nadoknadi Alessio Romagnoli mogao je zabiti i peti gol za Milan, ali je njegov gromoviti udarac odsjeo na prečki domaćeg gola. Drugi Romagnoli Simone odradio je svih 90 minuta u dresu Empolija. Napomenimo kako je bivši igrač Dinama Petar Stojanović odigrao prvo poluvrijeme za Empoli, a Ante Rebić nije igrao za Milan zbog ozljede, kao ni Zlatan Ibrahimović.

Milan u idućem kolu gostuje kod Venezije, a Empoli kod Lazija.

Nakon što su u prošlom kolu prekinuli seriju bez pobjeda, nogometaši Napolija ponovno su izgubili, ovaj put na domaćem terenu od Spezije s minimalnih 0:1 i dodatno kompromitirali priliku za osvajanje naslova koji se u trenucima činio izglednim. Jedini pogodak na utakmici vidjeli smo u 37. minuti kada je Napolijev Juan Jesus zabio u vlastitu mrežu nakon jednog centaršuta gostiju (VIDEO).

Napoli sada zaostaje velikih sedam bodova za vodećim Intereom. Podsjetimo, Napoli je do utakmice na San Siru protiv prvaka bio neporažen, a od tada je upisao tek dvije prvenstvene pobjede, remi i tri poraza.

SERIE A, 19. kolo

Utorak

Udinese – Salernitana odgođeno

Genoa – Atalanta 0:0

Juventus – Cagliari 2:0

Srijeda

Sassuolo – Bologna 0:3

Venezia – Lazio 1:3

Verona – Fiorentina 1:1

Inter – Torino 1:0

Roma – Sampdoria 1:1

Empoli – Milan 2:4

Napoli - Spezia 0:1




Tagovi

MilanNapoliEmpoliSpezia

Ostale Vijesti