REUTERS/Alberto Lingria
REUTERS/Alberto Lingria

Perišić i Brozović bolji od Pjace, Brekala i Jurića, Tudor ponovno bez pobjede (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 22.12.21. | 20:08

U popodnevnom terminu odigrano je pet utakmice Serie A.

Današnji program Serie A Lazio i Bologna otvorili su gostujućim pobjedama. Bologna je napravila mini-iznenađenje i s 3:0 svladala Sassuolo u gostima. Bologna je na odmor otišla s prednosti od 2:0 pogocima Ricarda Orsolinija u 36. (VIDEO) i Aarona Hickeya u 44. (VIDEO). Sassuolo se u nastavku pokušao vratiti u utakmicu, ali nije uspio. Pobjedu gostiju potrvdio je Federico Santander duboko u sudačkoj nadoknadi nakon greške domaće obrane (VIDEO).

Lazio je stigao do druge uzastopne pobjede svladavši Veneziju koja sada ne zna za trijumf već šest prvenstvenih kola. Na odmor se otišlo s rezultatom 1:1. Lazio je poveo već u trećoj minuti preko Pedra (VIDEO), a Venezija je izjednačila u 30. (Francesco Forte - VIDEO). U trećoj minuti nastavka Francesco Acerbi zabio je za novo vodstvo Lazija (VIDEO), a potvrdu pobjede gostujućoj momčadi donio je Luis Alberto u 95. (VIDEO). Venezia je od 91. minute igrala bez isključeno Tessmanna.

Inter je stigao do sedme uzastopne pobjede i učvrstio prvo mjesto na ljestvici na kojoj sada ima sedam bodova više od Napolija i Milana koji igraju u kasnijem terminu (20:45). Jedini pogodak na utakmici protiv Torina zabio je Danzel Dumfries u 30. nakon akcije u kojoj su sudjelovali Ivan Perišić, Edin Džeko i Marcelo Brozović.

Brozović je povukao loptu, dodao do Džeke koji vraća loptu u sredinu, Brozović je propušta, a Dumfries pogađa za jedini pogodak na utakmici.

Pogodak Dumfirfesa pogledajte OVDJE.

Na obje strane u početnih 11 pronašla su se po dva hrvatska internacionalca. Perišić i Brozović odigrali su svih 90 minuta za Inter, kao i Marko Pjaca u redovima Torina, dok je Josip Brekalo igrao do 76. minute. Ivan Jurić odlučio se nadigravati s prvakom i dobro mu je išlo, ali je pogodak Interovog desnog beka prelomio utakmicu i prekinuo seriju Torina od četiri utakmice bez poraza i dvije uzastopne pobjede.

Nogometaši Rome propustili su stići do treće uzastopne pobjede. Eldor Shomurodov zabio je u 72. za vodstvo Vučice (VIDEO), no Sampdoria je izjednačila već u 80. kada je Manolo Gabbiadini zabio nakon ubačaja iz kuta (VIDEO). Sampdoria je ovim remijem ostala na 15. mjestu ljestvice.

Nakon dva uzastopna poraza Tudorova Verona remizirala je na domaćem terenu protiv Fiorentine. Kevin Lasagna zabio je u 17. (VIDEO) i s minimalnom prednosti domaćina otišlo se na odmor. Činilo se da će Verona stići do tri boda koja bi ih dodatno učvrstila na sredini ljestvice, a onda se ukazao Gaetano Castrovill i zabio nakon lijepe akcije za konačnih 1:1 (VIDEO).

SERIE A, 19. kolo

Utorak

Udinese – Salernitana odgođeno

Genoa – Atalanta 0:0

Juventus – Cagliari 2:0

Srijeda

Sassuolo – Bologna 0:3

Venezia – Lazio 1:3

Verona – Fiorentina 1:1

Inter – Torino 1:0

Roma – Sampdoria 1:1

Empoli – Milan, 20:45

Napoli - Spezia, 20:45



Tagovi

ItalijaSerie A

Ostale Vijesti