PIXSELL
PIXSELL

Leovac za Germanijak: "Laci je znalac, s takvima je lako igrati"

Vrijeme Čitanja: 4min | uto. 04.10.22. | 13:14

Lijevi bek Osijeka igra u sjajnoj formi posljednjih nekoliko utakmica u kojima se Osijek vratio u vrh HNL-a

Nagradio je Rene Poms svoj igrače nakon što su riješili Lokomotivu. Dva slobodna dana bio je bonus za ono što su pružili u subotu na Gradskom vrtu protiv Lokomotive. Marin Leovac ih je proveo u Zagrebu. Obiteljsko okruženje uvijek je punilo baterije lijevog beka koji svaki slobodan trenutak koristi da bude sa suprugom i sinovima. U utorak je ostavio djecu u školi i krenuo put Osijeka.

“Malo smo se odmorili, poslijepodne je trening i priprema za Slaven Belupo. Lijep je osjećaj vratiti se pobjedničkim navikama. Uživamo u ovoj seriji, vratilo nam se samopouzdanje i sada je bitno održati te rezultate”, reći će Leovac koji je sa svojim iskustvom možda najbolja osoba da nam protumači što se zapravo dogodilo s Osijekom u ovoj sezoni. Gdje su kola krenula nizbrdo, što je bio okidač…

“Da vam budem iskren i mene muči to pitanje. Često sam razmišljao i pokušao pronaći odgovore što je krenulo krivo. Imali smo dobar ulazak u sezonu, dobili Goricu, pobijedili u Kazahstanu nakon onog puta i promjene podloge i vremenskih zona. I onda nam se dogodio taj uzvrat… I to je sve otišlo u krivom smjeru”

A to se prema Leovcu manifestiralo klasičnim gubitkom samopouzdanja. Zabiti gol postao je misterij, olako se primalo, navijači su postali nestrpljivi, u svlačionicu se uvukla nervoza…

“Nisam to doživio u karijeri da sve tako nestane zbog jedne utakmice. Bila je bitna, očekivali smo borbu za grupnu fazu ali ako nam se već dogodio poraz onda smo se trebali vaditi u HNL-u. Međutim, i tamo se nastavilo”.

Osijekove muke trajale su do derbija s Hajdukom i pobjede nakon koje je Nenad Bjelica postao bivši.

“Nije na meni da komentiram odluke kluba. Pogotovo zbog činjenice da me s bivšim trenerom veže puno toga. Od Austrije Beč, Dinama i fakta da me on doveo u Osijek. O Nenadu Bjelici mislim sve najbolje, siguran sam da će brzo pronaći novi izazov i da će tamo biti napraviti uspjeh kao što je to napravio s Austrijom, Dinamom i Osijekom. Ne smijemo zaboraviti lanjske rezultate i rekorde koje smo rušili”, jasan je Leovac koji nije od onih koji će okrenuti leđa svojima.

“Zašto bih? Igračima je da igraju, uprave vode klubove. Ne znam što je bilo na relaciji uprava - trener i nije moje da znam”.

Toliko o Bjelici, idemo malo o Pomsu kojeg Leovac također dugo poznaje jer gdje god je bio pod Bjelicom, novi trener Osijeka imao je status pomoćnika.

“Znam ga dugo, a ovi rezultati govore u njegovo ime. Znao sam da Poms ima ambiciju za samostalnom trenerskom karijerom i sada je dobio lijepu priliku. Mi igrači smo tu da damo svoj maksimum”.

Jučer smo pitali Pomsa koja je neka osnovna razlika između asistenta i glavnog trenera pa je naglasio da je odgovornost puno veća.

“Nema dvojbe da je tako. Ima odgovornost ali i priliku da nametne svoje ideje u igri, pripremi utakmica, taktici. Normalno je da ima više obaveza, ali na dobrom je putu”.

A očito Poms ima povjerenja u Leovca obzirom da mu je nezamjenjiv na lijevom boku gdje se sjajno nadopunjava s Kleinheislerom. Do te mjere dobro surađuju da kada riješe protivnike, međusobno se fauliraju…

“Evo, još uvijek se smijemo toj sceni protiv Lokomotive. Ja se okrenem, a evo Lacike kao tenk dolazi. Dresovi su bili slični pa se nismo vidjeli. Sudarili smo se i smijali jedno drugome. Ma Laci je odličan igrač, sjajno funkcioniramo. Reprezentativac koji daje cijelog sebe u svaku utakmicu. Karakteran momak, stalno taži loptu, znalac. Lakše je igrati s takvim igračem”, opisuje ga Leovac koji je uvjeren kako Osijek može i više od ovoga što pokazuje u posljednjim utakmicama. Trenutno su na trećem mjestu, četvrtina je prvenstva iza nas, ali Dinamo je već otišao…

“Nikad ne reci nikad, ima tu dosta za igrati, ali mi moramo prije svega gledati sebe. Isključiti se, ne pratiti druge već gledati da mi iz svake utakmice damo maksimum i skupljamo bodove. Bit će teško stići Dinamo jer su stvarno sjajno otvorili sezonu na svim frontovima i treba im čestitati na tome. Nose ugleda HR nogometa, skupljaju bodove od kojih ćemo svi imati koristi a na koncu i svi će klubovi zaraditi nešto od te Lige prvaka. No, ponavljam, gledamo samo sebe, radimo na svojoj igri i polako se vraćamo. Dok postoji matematika, postoji i nada”.

I dok je Dinamo klasično otvorio sezonu, Leovac priznaje da ga je iznenadio još jedan njegov bivši klub.

“Nisam baš očekivao da će Rijeka nakon 11 kola biti zadnja. Zadnjih par godina su u vrhu, osvajali su trofeje i nije prirodno da su dolje. Očito će nešto mijenjati u zimskoj pauzi. Siguran sam da neće ispasti, ali evidentno je da neće biti lako izaći iz krize”.

Leovac je često u kontaktu sa svojim bivšim suigračima iz Maksimira.

“Kako ne. Pamtim samo lijepe dane. U nogometu uvijek ima odluka za koje se ne slažeš, ali ih prihvatiš i okreneš novu stranicu. Pisali smo povijest Dinama i to je nešto što će uvijek ostati upamćeno. Sada sam igrač Osijeka, uživam u ovoj sredini, dajem sve za klub. Od onoga na terenu do iskustva koje sam skupljao u karijeri i vjerujem da možemo barem ponoviti prošlu sezonu ako je ne možemo nadmašiti. Crna rupa je iza nas, vidim puno optimizma u svlačionici i veselim se svakoj novoj utakmici u dresu Osijeka”, završio je Leovac.


Tagovi

Marin LeovacNK OsijekRene PomsLaszlo KleinheislerNenad BjelicaGNK DinamoHNLSlaven BelupoLokomotiva Zagreb

Ostale Vijesti