Marko Lukunic/PIXSELL
Marko Lukunic/PIXSELL

Krznar mora početi reducirati broj igrača prve momčadi

Vrijeme Čitanja: 3min | sri. 14.07.21. | 11:52

Veliki broj igrača plodno je tlo za narušavanje atmosfere i rečenice “a zašto ja nisam dobio priliku”

Nešto teže nego je to bilo za očekivati, Dinamo je apsolvirao prvu prepreku do skupine Lige prvaka. Nije to bila igra za pamćenje, više rutinska predstava u kojoj su “modri” došli i uzeli ono što su trebali. Bez neke muke, stresa i u pola gasa.

Više od toga brine činjenica da je zagrebačka utakmica pomrsila planove Krznaru čija je namjera bila da liši ovog dalekog gostovanja reprezentativce te im omogući još tjedan dana laganog ulaska u sezonu. Ovako su bili u pogonu a pitanje je još kakve će posljedice imati gostovanje na Islandu.

“Vrijeme nam je čak i pasalo nakon vrućina u Hrvatskoj, ali teren, teško je po tome igrati, sve nas sada boli malo, ali nadam se da ćemo se oporaviti za sljedeću utakmicu”, priznao je Mislav Oršić nakon utakmice. Slično vjerojatno razmišljaju i ostali reprezentativci koji su u utorak participirali u utakmici s Valurom. Od Petkovića i Ivanušeca koji su skupa s Oršićem krenuli od prve minute pa do Gavranovića koji je ušao u nastavku.

Kako bilo, Valur je prošlo svršeno vrijeme, ciparska Omonia je pred vratima. Puno je to ozbiljniji protivnik nego ovaj s Islanda i za očekivati je da će Krznar krenuti u ozbiljnu rotaciju kako bi imao što bolju situaciju sljedeći tjedan. To znači da će neki putnici na Island dobiti slobodno u petak kada protiv Slaven Belupa počinje 30. sezona HNL-a. Ademi je odigrao dvije utakmice, praktički bez dana odmora jer je odmah nakon Eura javio se u Maksimir na prozivku. Potom Oršić, Petković, Ivanušec, Gavranović… Protiv Slaven Belupa bi trebao zaigrati Ristovski, ali i neki igrači koje je trener Dinama ostavio u Maksimiru.

Gojak? Svakako. Ćuže? Zaslužio je to na pripremama. Valjda se neće raditi ista greška s Lukom Menalom koji je ovdje treći put i traži kontinuitet od nekoliko utakmica da bi se mogao nametnuti. Imamo tu i Špikića, Andrića, Kulenovića… Potom Bulata koji je doveden kao zvijezda Šibenika. Atiemwen je vlasnik dobro ugovora, Moharrami, Šutalo... Ovdje ne spominjemo Livakovića koji je priča za sebe i koji je prvi vratar Dinama, ali za kojeg isto tako znamo da je na izlaznim vratima u ovom prijelaznom roku. Njegov nasljednik Zagorac bio je ponajbolji igrač Dinama u ove dvije utakmice što zaključuje pitanje o Livijevom nasljedniku u Maksimiru.

Od početka pripremama ponavljamo kako Dinamo ima super kvalitetan kadar, ali je velik roster plodno tlo za narušavanje atmosfere i rečenice “a zašto ja nisam dobio priliku”. A to je zadnje što Krznaru trenutno treba jer svi sljedeći protivnici koji dolaze imaju veću kvalitetu od Valura koji je propisno namučio Dinamo. Od Belupa u petak i Omonije u srijedu… Sportski sektor jednostavno mora početi reducirati kadar prve svlačionice jer je izvjesno da u suprotnom slijede problemi, obješeni nosevi, taštine. A to nikome ne treba u redovito najstresnijem razdoblju sezone za Dinamo.



Tagovi

Dinamo ZagrebGNK DinamoDamir KrznarValurOmonia Nicosia

Ostale Vijesti