YIANNIS KOURTOGLOU/Action Images
YIANNIS KOURTOGLOU/Action Images

Dinamov idući euro-protivnik sezonu otvorio trofejem: Penali odlučili osvajača ciparskog Superkupa

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 14.07.21. | 09:13

Ciprani imaju problema s koronavirusom.

U glavnom gradu Cipra Nicosiji prvak otočke države Omonia, i idući protivnik Dinama u Ligi prvaka, nadvisila je osvajača ciparskog kupa Anorthosis te nakon boljeg raspucavanja jedanaesteraca stigla do svojeg 17. Superkupa i 61. trofeja uopće.

Oba pogotka na utakmici pala su u prvom poluvremenu. Za domaćine je zabio Marko Ščepović u 13, a izjednačio je Andreas Chrysostomou u 43. U nastavku nije bilo pogotka te su o osvajaču Superkupa odlučivali jedanaesterci. Omonijini igrač promašili su dva udarca, a Anorthosiovi tri, te je trofej ostao u glavnom gradu.

Cipar ima velikih problema s pandemijom koronavirusa, pa tako i Dinamov idući protivnik. Norveški izbornik Henning Berg za utakmicu Superkupa mogao je računati na tek 16 igrača, a protiv Anorthosisa istrčao je u 4-4-2 formaciji. Na vratima je stajao Brazilac Fabiano, bekove su pokrili Nigerijac Abdullahu Shehu (desna strana) i Dinamu dobro poznati Čeh Jan Lecjaks (lijeva strana). Stoperske pozicije pokrili su mađarski i slovački internacionalci Adam Lang i Tomaš Hubočan.

U vezi su stajali kapetan Jordi Gomez iz Španjolske te mladi domaći igrač simpatičnog imena i prezimena Charalampos Charalampous. Francuz Eric Bautheac ordinirao je desnim krilom, a domaći igrač Fotis Papoulis lijevim. U napadu je uz strijelca Ščepovića zaigrao Slovak Michal Đuriš.

U nastavku utakmice ušli su ofenzivci Andronikos Kakoullis (umjesto Đuriša), Andreas Savva (umjesto Papoulisa) te veznjak Psaltis (umjesto Charalampousa).

Norveški stručnjak na jučerašnjoj utakmici nije mogao računati na svoja dva najvrjednija igrača, 19-godišnjeg talenta Marionosa Tzionisa te veznjaka Ioannisa Kousoulosa.


Tagovi

Ciparciparska nogometna ligaOmonia NicosiaDinamo ZagrebGNK DinamoJan Lecjaks

Ostale Vijesti