Marko Lukunic/PIXSELL
Marko Lukunic/PIXSELL

Opet nije bilo lagano: Dinamo potvrdio kvalitetu i prošao u drugo pretkolo Lige prvaka (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 3min | uto. 13.07.21. | 23:33

Tamo ga čeka prvak Cipra.

Prvak Hrvatske, zagrebački Dinamo, igrat će drugo pretkolo Lige prvaka nakon što je i u drugom susretu nadvisio prvaka Islanda, Valur. Pogotke za Purgere zabili su Luka Ivanušec u 31. i Mislav Oršić u 89. te je Dinamo s ukupnim rezultatom od 5:2 izborio iduću fazu natjecanja u kojem ga 20. i 27. srpnja čeka ciparska Omonija.

Dinamo je u Rejkyaviku, kao puno kvalitetniji takmac, dominantno otvorio susret, a bolju igru u prvom dijelu kapitalizirao je u 31. kada je Ivanušec zabio nakon lijepog solo-prodora. No, u nastavku utakmice se, kao i prije tjedan dana u Zagrebu, među Zagrepčane uvukla doza nervoze, te su Islanđani stvorili dvije odlične prilike za izjednačenje.

No, kvaliteta je na kraju presudila, kako Dinama, tako i Mislava Oršića koji je u predzadnjoj minuti zabio na asistenciju Lirima Kastratija.

Damir Krznar nije kalkulirao te je na teren poslao najjači raspoloživi sastav: Zagorac, Stojanović, Laurtisten, Theophile, Moubandje, Ademi, Jakić, Oršić, Majer, Ivanušec, Petković

Dinamo je od prve minute autoritativno zagospodario terenom, Plavi su imali većinski postotak vremena loptu u svojim nogama, pregršt kornera no u prvih 27. minuta vidjeli smo tek jedan pokušaj Dinama, udarac Mislava Oršića s distance otišao je preko gola.

I onda, u periodu od 27. do 31. minute, gledali smo najbolji period Dinamove igre. Prvo je Lovro Majer pokušao ljevicom iskosa, zatim je priliku imao raspoloženi Bruno Petković, a Dinamo je do prednosti stigao u 31.

Luka Ivanušec primio je loptu na 40 metara od suparničkog gola, krenuo u solo prodor, gurnuo loptu kroz noge kapetanu domaćina Rasmusu Christiansenu i efektno zabio za 1:0 vodstvo Dinama i 4:2 u ukupnom rezultatu.

Pogodak Ivanušeca pogledajte OVDJE.

Do kraja prvog dijela dva puta je još opasno zaprijetio Kristijan Jakić, Petković je tražio penal, a Valur je pokušavao iz kontranapada, preko svoje desne strane, bez konkretnog učinka.

U nastavak Dinamo ulazi jednako dominantno, no u 50. smo vidjeli najveću šansu Valura na dotadašnjem dijelu utakmice. Johannes Vall probio je Dinamovu desnu stranu, pucao iskosa, ali je pogodio vanjski dio mreže.

Krznar je u 57’ odlučio učvrstiti vezni red. Izvadio je Luku Ivanušeca i Kristijana Jakića, a uveo Josipa Mišića i Bartola Franjića.

Što je dvoboj više odmicao prema kraju, to se momčad domaćina više otvarala. Ne da Dinamo nije uspio kazniti Valur i riješiti pitanje putnika u drugo pretkolo, već su Islanđani u nekoliko navrata jako opasno zaprijetili. U 68. Kristinn Sigurdsson našao se sam pred Dinamovim vratarem, no Danijel Zagorac je reagirao sjajno i sačuvao Dinamovu mrežu.

Zagorac je tri minute kasnije imao još jednu intervenciju, Christian Kohler probao je iz slobodnjaka, no Dinamov vratar ponovno je siguran. Krznar je odmah reagirao te izvadio Majera i Petkovića, a ubacio Marija Gavranovića i Lirima Kastratija.

Dinamo je ponovno uspostavio kontrolu nad utakmicom, a što se dvoboj više približavao kraju, to je stadion u Rejkyaviku postajao sve svjetliji. Na Islandu je, naime, period godine kada traje konstantni dan.

Zagrepčani su do konačne potvrde prolaza u drugo pretkolo stigli u 89. minuti. Lirim Kastrati povukao je po desnoj strani, ubacio u sredinu za Mislava Oršića koji ovakve šanse ne propušta. Dinamo je dobio 2:0.

Pogodak Oršića pogledajte OVDJE.

Dinamo iduću europsku utakmicu igra za tjedan dana protiv Omonije na Maksimiru, no prije toga Plave čeka susret prvog kola 1.HNL protiv Slaven Belupa.



Tagovi

Dinamo ZagrebGNK DinamoValurLiga prvakaLuka Ivanušec

Ostale Vijesti