Marko Lukunic/PIXSELL
Marko Lukunic/PIXSELL

Krznar: Puno igrača s Islanda preskočit će Slaven Belupo; Oršić i Ivanušec: Prilagodili smo se vremenu i terenu

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 14.07.21. | 07:20

Plavi se okreću Slaven Belupu pa ciparskoj Omoniji.

Zagrebački Dinamo sinoć je svladao Valur na Islandu i s ukupnih 5:2 izborio plasman u drugo pretkolo Lige prvaka u kojem će 20. (Zagreb) i 27. srpnja (Nicosija) odigrati utakmicu protiv ciparske Omonije. Dinamu je ovo bila jubilarna 100. pobjeda u europskim natjecanjima od hrvatske samostalnosti, a nakon utakmice svoj dojam iznijeli su trener Damir Krznar i strijelci Dinamovih pogodaka Luka Ivanušec i Lovro Majer.

"Možemo biti zadovoljni, cilj smo izvršili, sada nam slijedi Omonija, a prije toga Slaven. Bilo je to mirno, rutinirano, a sve u svemu sam zadovoljan. Bili smo strpljivi, gradili smo strpljivo, a nakon 1:0 imali smo kontrolu", rekao je Krznar i dotaknuo se dvije prilike koje su Islanđani imali u nastavku kod rezultata 1:0 za Dinamo.

"Došli su u prilike našim greškama. Ponudili smo nešto protivniku i to je nešto na čemu moramo raditi. Ali nije nas koštalo i neću tražiti dlaku u jajetu", rekao je nakon utakmice Damir Krznar.

Prva utakmica drugog pretkola igra se 20. srpnja na Maksimiru, no prije toga pred Plavima je dvoboj protiv Slaven Belupa u prvom kolu nove sezone 1.HNL.

>>> Najava 1.HNL po klubovima

"Puno igrača koji su igrali danas će preskočiti utakmicu sa Slavenom. Omonia? Omonia je puno ozbiljniji protivnik, neugodan protivnik koji je prošle godine, čini mi se, bio u Ligi UEFA-e. To je protivnik za svaki respekt i morat ćemo biti na višem nivou da bismo očekivali prolaz".

Dinamo je poveo u 31. nakon lijepe solo akcije Luke Ivanušeca.

"Mislim da smo dobro odigrali, prvo poluvrijeme je bilo bolje od drugog. U drugome smo se malo opustili i to nam se ne smije događati. Ali na kraju smo zabili drugi gol i zasluženo pobijedili. Drago mi je da sam sezonu započeo golom. Umjetna trava čak nam je pomogla da lopta ide brže, a nije bilo toliko hladno. Lako smo se prilagodili", rekao je hrvatski reprezentativac.

Priču je zaključio strijelac drugog pogotka u 89. minuti Mislav Oršić.

"Znali smo da će biti teža utakmica, da moramo biti mirni ako ne zabijemo gol. Ali kada smo zabili gol smo kontrolirali utakmicu. Bio je ovo dobar start. Potpuno je sve drugačije nego u Hrvatskoj. Vrijeme nam je čak i pasalo nakon vrućina u Hrvatskoj, ali teren, teško je po tome igrati, sve nas sada boli malo, ali nadam se da ćemo se oporaviti za sljedeću utakmicu", tvrdi drugi hrvatski reprezentativac".

Dvoboj protiv Slaven Belupa igra se u petak u 18:55 na Maksimiru.



Tagovi

Dinamo ZagrebGNK DinamoMislav OršićLuka IvanušecDamir KrznarLiga prvakaValur

Ostale Vijesti