Eduard Vinatoru/PIXSELL
Eduard Vinatoru/PIXSELL

Krizmanić: "Realno, sve je pošlo po zlu već nakon 20 sekundi..."

Vrijeme Čitanja: 3min | ned. 25.06.23. | 08:05

Prvotimac Gorice jedan je od rijetkih koji je skupio snage stati pred novinare u mix zone i odgovoriti na njihova pitanja.

Nije bilo jednostavno zaustaviti nekoga u mix zoni poslije utakmice. Igrači su od dvojice hrvatskih novinara u Bukureštu bježali glavom bez obzira. Tek su rijetki pronašli snage podići pogled, prihvatiti poziv i odgovoriti na pitanja. Budući da ih nije bilo lako postavljati, potpuno nam je jasno koliko je onda bilo teško na njih odgovarati.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Krešimir Krizmanić odradio je korektnu utakmicu. Zna on da može još bolje od ovoga, znamo to i mi, ali jednostavno je Španjolska po svojoj desnoj strani bazirala većinu napada. Vidjelo se po njemu, dok je još prilazio mikrofonu, da je prilično utučen, a to nam je i sam odmah potvrdio

 “A što da kažem nakon ova dva poraza? Definitivno nismo to htjeli ni priželjkivali, pogotovo ne danas kad smo znali da moramo ići po pobjedu ako želimo zadržati šanse da prođemo dalje. Ali, dobili smo taj pogodak nakon samo 20 sekundi koji nas je presjekao. Poslije smo dali sve od sebe, pokušali smo se vaditi, ali pitalo se i njih nešto. Oni su iznimno kvalitetna momčad. Nismo uspjeli, ali imali smo svoje šanse. Šteta zbog one Friganove šanse s kraja utakmice, ali eto, nije išlo.”

Zanimalo nas je koliki mu je problem bila promjena formacije u 10.minuti? Ipak se za utakmicu spremao kao stoper, a zapravo je više od sat vremena igrao klasičnog lijevog beka.

“Bili smo mi spremni da bi moglo biti rotacija za vrijeme utakmice. Imali smo takav tip igrača da je izbornik mogao nešto promijeniti. Realno, sve je pošlo po zlu već u 20.sekundi. Sigurno da ta promjena nije najidealnija, iako ne tražim nikakvu izliku jer sam puno utakmica odigrao na bekovskoj poziciji. Dao sam sve od sebe.”

Iako su Španjolci uglavnom napadali po toj desnoj strani, dojam je da ste se uspjeli nekako nositi s njima…

“Dobro sam se osjećao na terenu, mislim da smo stvarno svi dali sve od sebe. Svako od nas se može pogledati u oči. Ovakve reprezentacije, pogotovo Španjolska u kojoj vjerojatno svi sustavi igraju isto, su puno uigranije od nas. Kod njih se vidi da sve znaju, skoro pa da bez gledanja mogu igrati utakmice. Stvarno je bilo teško igrati protiv njih, pogotovo zbog tog ranog gola koji nas je presjekao.”

Kako se motivirati za Rumunjsku?

“Ne znam, ali moramo pronaći način. Jednostavno u toj utakmici moramo pobijediti. Nema nam druge. Kad već nismo prošli skupinu, da barem turnir završimo s pobjedom. Vjerujem da se možemo dignut, imam osjećaj da svi to želimo, bilo bi to na neki način naše iskupljenje, ali svakako da želimo turnir završiti s pobjedom.”



Tagovi

Krešimir KrizmanićEuro U21U21 Euro 2023Hrvatska U21

Ostale Vijesti