Eduard Vinatoru/PIXSELL
Eduard Vinatoru/PIXSELL

OCJENE - Hrvatska: Kotarski spašavao, Beljo opet loš, kod Sigura nomen est omen ne vrijedi

Vrijeme Čitanja: 1min | sub. 24.06.23. | 22:58

Hrvatska U21 reprezentacija porazom od La Roje (0-1) oprostila se od Eura za mlade.

Evo kako smo mi vidjeli današnji nastup mladih Vatrenih na Euru U21. Slažete li se s našim ocjenama?

Dominik KotarskiVratar
Kod pogotka nemoćan. Sjajno je reagirao na ubačaj/udarac Gomeza u 29.minuti, dok je sve ostalo odradio onako kako se od njega očejuje. Španjolci su mu zadali muke, ali ako nitko za ništa nije kriv te si u ove dvije utakmice ne može ništa prebaciti, onda je to on. U nastavku je držao Hrvatsku na životu, sjajnih par intervencija, pogotovo ona u sudačkoj nadoknadi. Majstorski refleks, bravo.
Ocjena
7
Bartol FranjićObrana
Igrao do 81.minute. Plaća danak manjku minuta u 2023. godini. Do ovog Eura, kapetan mladih Vatrenih na terenu je proveo tek 660 sekundi! Na njegovu žalost, u sva tri gola koje je Hrvatska dobila na ovom Euru je imao svoje prste. Loša njegova predstava, naročito kad se u obzir uzme koliko on zaista može.
Ocjena
5
Mauro PerkovićObrana
Bolji dio stoperskog para. Imao je par iskakanja, dobro se postavljao te je često kvalitetno anticipirao ubačaje španjolskih krilnih napadača. Doduše, Ruiz je radio velike probleme i njemu i Franjiću, ali stoper Dinama je ipak nešto bolje ogovorio zahtjevima koje je postavio napadač Brage. Šteta onog udarca glavom u 73.minuti.
Ocjena
6
Krešimir KrizmanićObrana
Igrao do 73. minute. Počeo kao lijevi stoper u sustavu s trojicom, potom je prebačen na lijevog beka. Nije bio loš, s tim da, ruku na srce, tko bi mu htio biti u koži? Pa ipak su po toj desnoj strani La Roje ordinirali Victor Gomez i Rodri koji su kontinuirano pritiskali i bili opasni u fazi napada. Uostalom, Skočić je rekao kako su Španjolci jako dobri u tim dva na jedan situacijama po bočnim pozicijama, a defenzivac Gorice je to jako dobro mogao osjetiti na svojoj koži. Ali, pohvala za trud i rad.
Ocjena
5.5
Niko Kristian SigurObrana
Prohujao je s vihorom iza njegovih leđa Sergio Gomez u 20. sekundi nakon čega je kao na pladnju uposlio Ruiza koji je pokazao sve svoje egzekutorske vještine. Izgledao je utučeno, a potvrdu da je on (su)krivac za pogodak dobio je u 10. minuti kad je Skočić, između ostalog i zbog njega, odlučio mijenjati taktiku. Dvije loše utakmice, nije se pokazao kao otkriće. U Hajduku možda da, u reprezentaciji, zasad, ne.
Ocjena
5
Jurica PrširVezni red
Igrao do 73. minute. Loša partija. Dionice su mu pale nakon ovog Eura. Iako, tko zna, možda baš protiv Rumunjske bude dobar. Iako, to je ionako potpuno nebitno kad je rezultat kakav je. Na njemu se najbolje vidjela razlika između HNL-a i La Lige. Jednostavno, svi drugi igrači su danas pored njega odskakali. Trebao je i ranije biti zamijenjen.
Ocjena
5
Marko BulatVezni red
Davao je ritam momčadi. Šteta onog udarca u prvom poluvremenu koji je završio u bloku jer bi vratar La Roje sigurno bio na velikoj kušnji da je lopta stigla do njega. Nepravedno smo mu uzeli pola ocjene u prvoj utakmici, nećemo ponoviti istu stvar danas. Igrao je dobro, ali nije tip igrača koji će biti lider, odnosno oko kojeg će se graditi igra. Puno je i pretrčao, bio je korektan u defenzivi, ali mora biti konkretniji. Uostalom, samo neka pogleda kako su to radili kolege na suprotnoj strani koji igraju na njegovoj poziciji.
Ocjena
6
Michele ŠegoNapad
Prošlu utakmicu lijevi bek, sad je startao kao wing-back, da bi onda 35 minuta odigrao kao krilni napadač. Ako ne ništa, barem smo dobili još jednu potvrdu da je samo potonja pozicija nešto gdje se od njega može dobiti konkretniji učinak. Nije se istaknuo pa je tako, očekivano, ostao u svlačionici na poluvremenu. A to je bila dobra odluka jer je Stojković još jednom unio živost…
Ocjena
5
Matija FriganNapad
Ponovno dobar. Puno je radio, tukao se, istrpio duela. Doduše, onaj žuti karton na početku utakmice mu nije trebao. Ali, s njim u vrhu napada je bilo nemjerljivo bolje nego s Beljom. Jednostavno, dečko zna nogomet. Neće ga gol, ali dolazi u šanse. A drugi neće ni to. U svakom slučaju, bravo za njega.
Ocjena
6
Martin BaturinaVezni red
Sofascore kaže najbolji hrvatski igrač na terenu, ali oni koji su bili na utakimici i gledali ju uživo to ne mogu potvrditi. Štoviše, naše je mišljenje da je bio jedan od slabijih! Hajde, imao je ta neka dodavanja, ali on mora, jednostavno mora dati više. Skočića će svi označiti krivcem, ali što bi on trebao kad mu najbolji igrač u obje utakmice nije bio za prolaznu ocjenu. Imao je par nelogičnih poteza na terenu, a i zanimljivo kako ‘nije čuo’ kad ga je kolega iz 24sata zvao u mix zoni za izjavu. Lideri uvijek moraju preuzeti odgovornost, vrijeme je da to nauči, a od njega su očekivanja najveća samo zato jer o njemu imamo visoko mišljenje. Da nemamo, onda bi nam bilo puno lakše…
Ocjena
5.5
Dion Drena BeljoNapad
Igrao do 45. minute. Nervozan i nevidljiv. Skočić je rekao da uvijek očekuje više od njega, ali on se ni ovog puta nije istaknuo. Očekivano je zamijenjen, a i bila je to dobra odluka, jer Frigan je bio opasniji od špice Augsburga.
Ocjena
5
Lukas KačavendaVezni red
Igrao od 46. minute umjesto Belje. Brz, hitar, agresivan. Ali, tu agresiju mora naučiti kako kanalizirati na prave načine. Od tučnjave mu nema prevelike koristi, ponekad se ponaša kao bek, a ne krilni napadač. Unio je živost, ali mora biti opasniji po gol. Kad dobije loptu u zoni udarca, on mora postići to da svima na stadionu od uzbuđenja zastane dah, a ne da protivnički navijači ‘odahnu’. Dojam je da nije na 100 posto i da ga to koljeno i dalje muči…
Ocjena
5.5
Luka StojkovićVezni red
Igrao od 46.minute umjesto Šege. On je znalac. I to se vidi u svakom njegovom potezu. Dojam je da je morao početi utakmicu, ali Skočić u njemu očito vidi jockera s klupe. Protiv Ukrajine je bio nešto bolji, s tim da je i sada bio dobar. Ali, što ti znači kad igraš ‘gore’, dobar si, a ne zabijaš?
Ocjena
6
Ante PalaversaVezni red
Igrao od 73. minute umjesto Pršira. Igrao premalo za ocjenu.
Ocjena
-
David ČolinaObrana
Igrao od 73.minute umjesto Krizmanića. Igrao premalo za ocjenu.
Ocjena
-
Niko GalešićObrana
Igrao od 81. minute umjesto Franjića. Igrao premalo za ocjenu.
Ocjena
-
Dragan SkočićTrener
Bolje nego protiv Ukrajine. Brza promjena sustava može se gledati iz dva kuta: prvi je da je promašio s ideojm pa se morao vaditi, a drugi je da je dobro reagirao nakon što je vidio da prvi plan igre 'ne prolazi'. Dobra odluka da Frigana gurne na mjesto Belje, ali isto će ga se pitati zašto pod njegovim vodstvom Baturina, koji je najbolji igrač, igra nešto lošije. Znamo da mu nedostaje '100 igrača', ali nije baš ni da za Španjolsku igraju Pedri, Gavi i Fati, zar ne? Super je to što gaji napadački nogomet, ali je zato malo manje super to što njegova momčad i dalje nije zabila pogodak. Nije on taj koji će ga zabiti, ali... Bit će zanimljivo vidjeti hoće li uspjeti 'vratiti' momčad za utakmicu protiv Rumunjske...
Ocjena
5.5



Tagovi

Hrvatska U21Euro U21U21 Euro 2023

Ostale Vijesti