Eduard Vinatoru/PIXSELL
Eduard Vinatoru/PIXSELL

Skočić: "Teško mi je, ali zajedno gubimo i zajedno pobjeđujemo. Promjena sustava? Bio sam spreman na više opcija"

Vrijeme Čitanja: 3min | sub. 24.06.23. | 22:50

Hrvatska se porazom od Španjolske (0-1)oprostila od Eura U21

Izbornik Dragan Skočić obratio se predstavnicima medija poslije poraza od Španjolske koji je sve ono najbitnije odredio u skupini B. Hrvatska i domaćin Rumunjska ispadaju, u daljnju fazu prolaze Ukrajina i Španjolska, a jedino što se još uvijek ne zna je konačni poredak.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Poslije utakmice Riječanin na klupi U21 reprezentacije je za početak poručio sljedeće:

"Generalno mislim da smo zaslužili više. Ne mogu ništa prigovoriti momčadi, možda mogu prigovoriti onaj gol koji smo primili onako olako. Potrošilo nas je dosta to pritiskanje nakon tog pogotka, ali svakako mislim da smo zaslužili više od ovih 0-1. Dobro znamo kakvi su Španjolci, ali smo sigrno nezadovoljni ovakvim ishodom", rekao je izbornik, nakon čega se okrenuo Rumunjskoj te je istaknuo kako je jako bitno da se natjecanje završi s pobjedom.

"Sigurno da je bitno, svaka utakmica je bitna, predstavljamo Hrvatsku i sve ćemo napraviti za pobjedu. Teško mi je. Ovo je mlada momčad, imaju potenacijal u budućnosti, imamo 14 igrača koji će igrati na sljedećem Euru, a neki i na onom iza. Moramo biti objektivni, usprkos tome što nam je svima žao zbog ishoda."

Na pitanje prebacuje li si nešto nakon ovakvog ishoda je rekao sljedeće:

"Uvijek kad izgubiš nešto prebacuješ sebi. Bespredmetno je sada o tome pričati. Izgubili smo. Svi gubimo, svi pobjeđujemo."

Dragan Skočić iznendio je sustavom za današnju utakmicu. Započeo je s trojicom u posljednjoj liniji, nakon 10 minuta se vratio na četiri, a nas je zanimalo koja je bila ideja iza toga.

"Vidio sam da ne izlaze igrači kako su trebali i da se ne osjećaju dobro zbog čega sam okrenuo sustav. Legitimno, bio sam spreman na više opcija. Tako sam i uigravao momčad s više varijatni i mislim da je to bilo dobro."

Beljo?

"Ne bih o pojedinicima. Momčad se uigravala bez njega, to je nedostajalo, ali ne bih o tome. Bilo je puno dobrih stvari za koje ću se sigurno uhvatiti. Žao mi je što smo ispali. Htio sam pobjedu kao i svi u svlačionici, ali treba se hvatati ovoga što je bilo dobro, a bilo je, kažem, puno dobrih stvari. Dobili smo jednu jasnu sliku nakon ovoga svega i mislim da u budućnosti možemo imati jako dobru momčad. To se vidjelo i danas. Ipak smo igrali s momčadi koja vrijedi 230 milijuna eura, što je 30 milijuna eura manje od naše A reprezentacije. Isto tako moram reći da nam je nedostajalo nekih stvari da bismo ostvarili bolji rezultat. Imamo i slabosti, svjesni smo ih i radit ćemo na tome da ih popravimo."

Ostala je još samo utakmica protiv Rumunjske, a hoće li dati sada priliku igračima koji nisu puno igrali je kratko i jasno poručio:

"Planiram napraviti najbolju moguću momčad, rekli smo već da predstavljamo Hrvatsku."



Tagovi

Dragan SkočićHrvatska U21U21 Euro 2023Euro U21

Ostale Vijesti