Sime Zelic/PIXSELL
Sime Zelic/PIXSELL

Kalinić: "Dok ima šanse, mi ćemo se boriti!", Nevistić: "Ostat ćemo ponizni, dolazimo po pobjedu i u Kupu!"

Vrijeme Čitanja: 3min | sub. 30.03.24. | 21:46

Dvojica vratara prokomentirala su ishod velikog poljudskog Derbija

Pred mikrofone su nakon utakmice došli vratari, obojica će pamtiti ovaj susret. Lovre Kalinić vratio se nakon godinu i pol dana, nije uspio zaustaviti Petkovićev udarac.

"Na našu žalost izgubili smo utakmicu, dominirali smo, stvarali šanse, ali nismo uspjeli poentirati. Petko živi za takav trenutak, zabio je gol i to je presudilo. Stvarali smo šanse, ali kad ne zabiješ iz 10 ili 12 šansi, ali rezultat je takav kakav jest. Ali, dok ima šanse mi ćemo se boriti", rekao je Kalinić.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Sad je na redu Kup, može li se Hajduk podići do srijede?

"Da, slijedi nam Kup utakmica, borba za trofej, da budemo pravi kao u ovoj utakmici, samo se nadam da će realizacija biti bolja. A onda nas očekuje utakmica s Rijekom... Situacija na ljestvici nije ugodna, nije lijepa, ali moramo se nositi s time, znati koji grb nosimo. Po ovako jakom vjetru ne možete uživati u ljepoti, ali mi smo bili ti koji su stvarali šanse."

Kakva je situacija s Livajom?

"Vidjet ćemo što će reći doktori, ali on je zvijer. Živio sam za taj trenutak da istrčim pred puni Poljudu, lijep osjećaj."

Ivan Nevistić, pak, bio je jedan od Dinamovih junaka, obrana Kalinićeva zicera sačuvala je Modrima pobjedu, spasio je Theophilea, koji je grdno pogriješio.

"Velika pobjeda, na Poljudu je uvijek teško pobijediti! Utjecao je dosta vjetar, ali spretnije smo pobijedili i zasluženo uzeli tri boda. Što se tiče obrane, kad daješ 100 posto i kad ginemo jedan za drugoga onda i neke šanse promaše ili ih ja obranim, nagradi te ako si pošten prema nogometu, nas je nagradilo."

Ovom pobjedom Dinamo je napravio veliki u borbi za naslov. A Hajduk je možda iz nje otpao?

"Moramo ostati ponizni, ima još puno do kraja. Ovo je veliki korak, odlučivat će prvenstvo se na malim utakmicama. Što vrijedi pobjeda, ako izgubiš od tzv. malih. Idemo i po prolaz u Kupu, vjerujem da ćemo proći dalje, nismo već dugo osvojili Kup, želimo i taj trofej. Hajduk nije otpao, ova je sezona roller coaster, sve je moguće, pogledjte samo naše utakmice. Ne bih nikoga otpisivao."

Komentar Petkovićeva pogotka?

"Petko je doktor, reprezentativac, ne treba mu puno da zabije, možemo se nadati da će tako i nastaviti. Sudac? Korektno, nisam ekspert, ali bilo je korektno."

Za kraj, još malo o Kupu?

"Teško je reći kakva će biti utakmica, danas je vjetar odredio taktiku, ima dosta faktora, koji odlučuju. Sad smo u psihološkoj prednosti, moramo se odmoriti i dobro pripremiti."




Tagovi

HNLGNK DinamoHajdukDerbi

Ostale Vijesti