Reuters
Reuters

Ivo Grbić u završnici kapitulirao, Leverkusen bolji od Atletica

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 13.09.22. | 22:57

Hrvatski vratar nakon dugo vremena spojio je dvije utakmicu u nizu među vratnicama.

Dugo je vremena prošlo otkako je Ivo Grbić spojio dvije utakmice u nizu. Posljednji put još tamo u siječnju kada je bio na posudbi u francuskom Lilleu. No, onda se Leo Jardim vratio na gol, Lille je odlučio ne iskoristiti opciju otkupa i Grbić se vratio u Madrid. Ubrzo je izgubio mjesto u reprezentaciji jer se pored Oblaka nije mogao nametnuti kod Simeonea.

Imao je Grbić nekih opcija ovo ljeto za novom posudbom, ali to se nije realiziralo pa je ostao u Madridu u statusu zamjene za Jana Oblaka.

I onda se Slovenac ozlijedio protiv Sociedada. Grbić je ušao kao zamjena. Očekivalo se da će braniti u Ligi prvaka protiv Porta, ali Oblak se vratio da bi minulog vikenda pomalo iznenađujuće Grbić stao među vratnice i ostavio odličan dojam u pobjedi nad Celtom Vigo (4:1). Dovoljno da dobije povjerenje Simeonea večeras protiv Leverkusena u Ligi prvaka. Međutim, neće po dobrome Grbić pamtiti dvoboj u Njemačkoj. Bayer je u završnici okrunio bolju igru i golovima Roberta Andricha (84) i Moussa Diabyja (87) stigao do vrijedna tri boda.

I dok smo u prvom poluvremenu svjedočili izjednačenoj utakmici u kojoj su obje momčadi imale svojih prilika, ono drugo u potpunosti je pripalo potpunosti domaćina. Da će biti gusto za Grbića bilo je jasno kada je Patrick Schick pogodio gredu a Adam Hlozek stativu na početku drugog poluvremena… Pokušavao je Simeone izmjenama dovesti utakmicu u balans, ali nije uspio.

Dugo je trebalo Leverkusenu da probije čvrstu i posloženu obranu gostiju. Lomili su Atletico, gađali okvire, silan trud uložili da bi im na koncu vratilo se preko Andricha i Diabyja… Kod oba gola Grbić je bio nemoćan. Andrich je pogodio sjajnim udarcem iz daljine, dok je Diaby iskoristio sjajno dodavanje Frimponga koji je u ovoj utakmici ponio ulogu dvostrukog asistenta.

U istoj skupini Club Brugge je sasvim neočekivano u gostima svladao Porto 4:0 te zauzeo prvo mjesto na ljestvici. Leverkusen i Atletico imaju po tri boda, dok je Porto posljednji s dva poraza. Hoće li Grbić i dalje ostati opcija na vratima Atletica ovisi o oporavku Jana Oblaka. U slučaju da se Slovenac ne oporavi, Grbić će za vikend stati na vrata Atletica u velikom gradskom derbiju protiv Real Madrida (nedjelja, 21.00).

Liga prvaka, 2. kolo

Utorak, 13. rujna

Skupina B

Porto – Club Brugge 0:4

B. Leverkusen – Atletico 2:0



Tagovi

Ivo GrbićAtletico MadridBayer LeverkusenReal MadridLiga prvaka

Ostale Vijesti